Jump to content

Featured Replies

Posted

:yok:

Moji roditelji putuju u Grcku  na dva meseca posto imaju preko 60 godina oboje zele da izvade zdravstveno osiguranje,

pitanje;

gde se vadi ,sta je to zdravstvena polisa isto sto i zdravstveno osiguranje

koliko kosta

Ako imaju bilo kakve debitne ili kreditne kartice kod Intesa banke imaju pravo na besplatno osiguranje. Ako nemaju, procedura da se iste dobiju je oko dve nedelje pa neka odu da se raspitaju ako imaju toliko vremena.

Ubedljivo najjeftinije je bilo kod Uniqa osiguranja...dobija se odmah na licu mesta samo treba imati pasos kod sebe...cena ne velika, ali cini mi se i da zavisi od godina ;)!

Cekaj, i dalje vazi to sa bankom Inteza, da ako izvadis debitnu ili kreditnu, dobijes osiguranje? Ili mogu da apliciram, cak i ako imam vec te kartice?

I ja mislim da je kod UNIQU-e najjeftinije. Sto se tice popusta , mislim da osobe preko 65 godina staroste imaju neke povlastice kao i nosioce euro26 kartice!

Cekaj, i dalje vazi to sa bankom Inteza, da ako izvadis debitnu ili kreditnu, dobijes osiguranje? Ili mogu da apliciram, cak i ako imam vec te kartice?

I dalje je aktuelno, za detalje odes do banke. Ja sam aplicirala sada za neku od kreditnih kartica cijim posedovanjem dobijam i osiguranje za Amerike. Znam da oni koji imaju katice kod Intese zato jer na taj nacin primaju platu ili penziju mogu dobiti osiguranje za zemlje EU. Moze cak i onaj kome daju ovlascenje za taj svoj racun.

Nas su odbili za tu karticu sto se kasnije na nju dobija jos jedna koja je osiguranje (Asistentska kartica).

Imamo Master Card Standard ali su nam trazili da izvadimo jos neku, aplicirali ali odbijeni. Moguce da nedaju jer preko te kartice ne ide plata nego samo nekih 20tak hiljada.

Posle me smaralo vise da trazim. Za Bugarsku smo izvadili u Delti za nas dvoje 7 dana 880din, za Portugal ni jednom nismo vadili, u Spaniji nismo imali ali nam trebalo zbog upale oka...ipak sve reseno fraj...Hotelski medicinar pogledao,poslao nas u apoteku.... platili kremu 3e....sve proslo za dan.

Nije se zezati sa tim, pogotovo ako idete sa decom. Ukoliko ne dobijete ovo preko UniCredit ili Intese, nije skupo ni ovako dan po dan da se kupi. Samim tim sto ima i porodicna, grupna,15-90dana godisnje.....

• 7 months later...

Da li neko zna da li je moguce uplatiti putnicko zdravstveno osiguranje negde na samom aerodromu "Nikola Tesla" neposredno pred let? I to u subotu oko 9 sati ujutru :?

Na konkretno pitanje nemam odgovor ali možeš da se osiguraš on line u bilo koje vreme.

Da li neko zna da li je moguce uplatiti putnicko zdravstveno osiguranje negde na samom aerodromu "Nikola Tesla" neposredno pred let? I to u subotu oko 9 sati ujutru :?

Jedno vreme je bio jedan automat na kome je bilo moguce kupiti osiguranje. Skoro kada sam isao nisam ga primetio (mada nisam ni gledao previse).

ja sam skoro isao za francusku sa porodicom i raspitao se o zdravsvenom osiguranju sa sve nas ali preko regularnog drzavnog zdrav.osiguranja i evo price.otisli do saltera za zdravs.osiguranja tamo uzeli formulare za svakog pojedinacno (besplatno) otisli do svog lekara koji je upisao da nismo bolesni od hronicnih bolesti.zatim do stomatologa isto to.i zatim na zdravstvenu komisiju koja sve to pregleda izda papir da ispunjavamo ssve uslove i potom ponovo da saltera zdravsvenog koji izda papir na jeziku zamlje u koju putujes.vazi 90 dana ili od dana kada putujes i vracas se.ptpuno besplatno.fora je u tome sa kojom zemljom je srbija potpisala sporazum .sa nekim je potpisala o potpunom zdra.osiguranju o besplatnom lecenju  a sa nekim zemljama to je da ti platis ako zatreba a zatim refundiras kada se vratis.ovo je savim ok. varijanta.zdravstveno ste obezbedjeni.nas je petoro i za dva dana cimanja se isplati jer bi u privatnom kostalo za nas oko 80 evra pa mislim da se isplati cimanje pogotovo ako je za vise dana.ovo nas narod nezna da ima pravo jer je dil sa privatnim osiguranjima ali evo  informacije.pogledajte sajt  rzo  i tamo ce te naci skoro sve informacije i spisak zemalja ali zanam da sve zemlje nisu na sajtu pa sve to lepo pitajte na salteru,malo ce vas cudno gledati zato sto ovo skoro niko neradi jedino radnici koji idu na rad u inostrnstvo. samo napred za gracansko pravo o dostupnosti informacijama.

Jedno vreme je bio jedan automat na kome je bilo moguce kupiti osiguranje. Skoro kada sam isao nisam ga primetio (mada nisam ni gledao previse).

Može i sada,naručiš osiguranje,i poštom ti stigne..

• 4 weeks later...

Ja sam uzela kod Dunav osiguranja, 1500 din kosta, odmah ti daju i pokriva racune do 35 000 evra. Nisam ga iskoristila ali najbolje je obavestiti se u Dunavu.

• 2 years later...

Da li je neko skoro vadio zdravstveno osiguranje? Putujem u Iran i treba mi na 30 dana pa me zanima cena?

Pa to mozes da provjeris na bilo kom sajtu osiguranja. Npr. na sajtu Wienera pise da iznosi 5.300,00 rsd.

r0sc.png

daa ali ljudi to je mnooogo!!

da li znate jel postoji neka jeftinija opcia ili eventualno falsifikovanje tog glupog lista?

tj da li je to neko radio?