Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav društvo,

interesuje me jel neko od vas živeo i radio u Norveškoj, kao i to kako uopšte naći tamo posao? Koje su profesije tražene itd....neki savet...

Pretražih forum ali ništa konkretno ne nađoh!

Hvala unapred!

pijjj

Traženi su farmaceuti definitivno, a čini mi se i ostali zdravstveni radnici. Makar oni s fakultetom. Za ostale ne znam.

Btw, norveška ambasada u Beogradu čini mi se organizuje nekakve kurseve norveškog jezika vikendom.

Danas mi je devojka iz jedne novosadske shkole jezika rekla da im je ubedljivo najtrazeniji jezik Norveshki, da svi medicinari zavrshavaju A1 nivo i pale tamo :)

Danas mi je devojka iz jedne novosadske shkole jezika rekla da im je ubedljivo najtrazeniji jezik Norveshki, da svi medicinari zavrshavaju A1 nivo i pale tamo :)

off topic  i ja sam danas bila u školi jezika i isto to mi je rekla neka devojka  :o

• 1 month later...

nivo A1 jezika nije dovoljan za dobijanje bilo kakvog posla u Norveskoj, a kamoli za rad u Zdravstvu. Postoji neka skola jezika saga, o kojoj ne znam nista u smislu da li je dobra ili ne, ali na svom sajtu ima informacije o potrebnom znanju jezika.

• 1 month later...

Darko, evo definicije za A1: "Can understand and use familiar everyday expressions and very basic phrases aimed at the satisfaction of needs of a concrete type. Can introduce him/herself and others and can ask and answer questions about personal details such as where he/she lives, people he/she knows and things he/she has. Can interact in a simple way provided the other person talks slowly and clearly and is prepared to help." :)

• 3 months later...
  • 3 months later...

Evo jednog korisnog sajta sa spsikom oli/gas kompanija u Norveskoj, za one koje zanima rad na naftnim platformama, i sl. http://www.subsea.org/company/listdetails.asp?companyid=696

Kakvi su uslovi za zaposljavanje na platformi u Norveskoj ? Mora li se imati prethodno radno iskustvo ili moze da se ode "direktno" s faxa, znas li?

I da li je dovoljno dobro znanje engleskog ili ipak odredjeni nivo norveskog jezika? :)

• 3 months later...
  • 1 month later...
Kakvi su uslovi za zaposljavanje na platformi u Norveskoj ? Mora li se imati prethodno radno iskustvo ili moze da se ode "direktno" s faxa, znas li?

U 99% slučajeva treba iskustvo rada na platformama. E sad, ima li izuzetaka, možda neko drugi zna.

Odlično! Dakle, ne treba odustati.

Ja sam samo naveo ono što znam od mog ujaka koji je radio čitavog života po rafinerijama širom sveta, a u par navrata i na platformama.

Zato sam ga i sam pitao kakve su šanse jer sam i sam bio spreman pristati na taj posao.

I da... težak je...

• 3 months later...
  • 4 weeks later...