Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima :) evo ja sam jako nova ovde, i uopste na forumu...

planiram do Portugala, ali ne znam kako

mislim da je kopnom skoro neizvodljivo jer bi mi trebala shengen viza, a nisam student i budzet mi je tanji...

a nisam uspela do sada da pronadjem neki cheep let do tamo, uglavnom je poslednja destinacija Spanija..

svaka informacija pomaze!

samo cu ti reci: hehe  :-)

(zdr Tarama)

ajde ljudi, pomozite devojci..

pa kako bi uopshte ishla do tamo bez shengena? samo na portugalsku vizu?

ako ti je to plan, onda moras traziti let iz beograda shto ce ti biti sa svim presedenjima do tamo.. uhhh.. cifra..

a inache, low budget avio kompanije su uvek tu (Ryan ima dve destinacije tamo) ali njime odavde ne mozesh leteti

Pozdrav svima :) evo ja sam jako nova ovde, i uopste na forumu...

planiram do Portugala, ali ne znam kako

mislim da je kopnom skoro neizvodljivo jer bi mi trebala shengen viza, a nisam student i budzet mi je tanji...

a nisam uspela do sada da pronadjem neki cheep let do tamo, uglavnom je poslednja destinacija Spanija..

svaka informacija pomaze!

Portugal ti je sengen.

Najjeftinije avio karte su ti preko frankfurta(tj lufthansom),low cost ces tesko da uklopis odavde.Eventualno neka budimpesta.

Ali kombinovani letovi lowcostom+obicno obavezno nocenje u cekanju letova vrlo cesto preraste iz low costa u normal cost sa jos vise maltretiranja.

Sto se tice vize,mozda postoji neka kolektivna portugalska,ali to te upucuje na agenciju gde ces sve morati da placas u aranzmanskoj varijanti.

Generalno-moras da napravis turisticku sengen,pa mozes i busom i stopom i peske ako hoces.

Generalno (iako ne znam da se ikome desilo, ali teorija postoji) postoje C i D vize koje daju zemlje EU. C ti je normalan shengen gde mozesh da idesh kud te put vodi, dok D je domestic i onda je to samo za tu zemlju.

Mogla bi mozda da idesh do Barce cheshkom avio kompanijom, shto bi ti bilo 260 sa taksama, i recimo vozom posle do portugala (mada povratna ce na kraju da te ispadne koliko i ovaj let ako nemash neki od rail passova)

Generalno (iako ne znam da se ikome desilo, ali teorija postoji) postoje C i D vize koje daju zemlje EU. C ti je normalan shengen gde mozesh da idesh kud te put vodi, dok D je domestic i onda je to samo za tu zemlju.

Mogla bi mozda da idesh do Barce cheshkom avio kompanijom, shto bi ti bilo 260 sa taksama, i recimo vozom posle do portugala (mada povratna ce na kraju da te ispadne koliko i ovaj let ako nemash neki od rail passova)

Domestic moze da se izda bez konsultacije centralnog kompjutera i obicno je izdaje ambasada na potpis sefa konzularnog odseka ili ambasador i to bez ikakve dokumentacije.Ja sam je dva puta imao,ali me je zvala nasa ambasada u Atini.Izdata mi je za 10 minuta,ali to su specificne konzularne situacije i ako ne ides takvim kanalima,ista ti je papirologija kao iza najobicniji sengen(koji je takodje i mnogo korisniji),a cak mislim da za domestic vizu ne mozes ni da apliciras u turisticke svrhe.

Ma kapiram ja sve to.. nego devojka pitala pa ono.. nemam pojma kojom svrhom ide bla bla :)

Ma kapiram ja sve to.. nego devojka pitala pa ono.. nemam pojma kojom svrhom ide bla bla :)

realno najjeftinija varijanta joj je bus do sto blize portugalu,milsim da lasta ide do Barselone,pa onda voz ili stop(zavisi od budzeta)

Opciono bus do nekog cvorista low cost kompanija,ali to stvarno treba da budes talican da uklopis.

viza-obican sengen

lasta ne ide do Barce,

ali ide do Frankfurta (neshto preko 100e povratna karta) gde bi mogla da uhvati low cost za PT

• Author

hvala za sve informacije do sada :)

kontaktirala sam Portugalsku ambasadu i cekam da mi stigne pismo sa informacijama za vizu, posto nemaju automat sa snimkom..pa cu da vidim kako je sa shengenom..

inace idem turisticki...

• 4 weeks later...

ne znam koliko ti je hitno taj odlazak u Portugaliju ali ako nije onda se strpi pa na prolece oko uskrsa bice jedna lepa tura do Lisabona sa nocenjem mislim u Milanu ako se ne varam, od 10 dana koja ce kostati recimo 300 evra sa sve vizom tako da ti proceni, mada ako ne radis i nisi student onda ne znam kako mislis da dobijes bilo koju vizu  :cry22:

sa srecom !

evo da probam i ja da pomognem.

ne znam kako ces za vizu i koliki ti je budzet ali: imas germanwings iz bgd do cologne/bonn pa odatle uzmi njihov let do lisabona.

ili idi do budimpeste pa uzmi wizzair do barse i odatle vueling do lisabona

ima mnogo kombinacija, zavisi koja je tebi najprihvatljivija i najjeftinija.

eventualno proveri sajt flybudget.com mada cesto daju pogresne informacije za neke kompanije, a i nemaju sve u listi.

srecan put

Ljudi, posto ja vec neko vreme aktivno planiram da sledeceg leta sa nemackim sengenom idem do Portugalije, mislite li da ce to biti problem? Tj, da li je neko imao problema u potencijalno slicnoj situaciji?

Neces imati nikakvih problema da odes,jedino ako ti je prvi ulaz Portugal,onda mogu nemci da te zezaju kad budes vadila sledecu vizu.

Posto iz Beograda ionako nemas direktni,vidi da uzmes neki let preko Nemacke-onda apsolutno nema nikakvih problema.