Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam da li sam odabrao dobar pod forum ali posto se radnja odigrava na rumunskoj granici onda sam to posatavio ovde.

Interesuje me da kome mogu da prijavim pokusaj uzimanja mita od strane rumunskih granicara (konkretno mislim da je bio policajac u pitanju bar po uniformi). Ono sto sam ja nasao je sajt: http://www.politiadefrontiera.ro/ ali tamo ima samo neki telefon za informacije, nigde e mail ili nesto gde mozes da prijavis korupciju. Da li neko zna nesto vise o tome? Takodje palo mi je na pamet da prijavim ovaj slucaj austrijskoj pogranicnoj policiji s obzirom da su oni veoma cesto na granicnim prelazima u Rumunije zbog kontorle prelazaka i sverca u i iz Rumunije. Da li je neko do sada cuo za neki slucaj prijave mita? Znam da necu puno postici ovim ali bi voleo da do tog doticnog gospodina koji mi je posredno trazio mito dodje informacija da ga je neko prijavio bar malo da se trgne.

Evo i opisa situacije:

1. oktobra sam isao na temisvarski aerodrom jer sam imao let za Italiju, srecom pa sam iz Novog Sada povezao i jednu nemicu koja je isla za Temisvar (sto ce se kasnije pokazati kljucno za prelazak granice bez mita i korupcije).

Negde oko 14h smo stigliu na granicu u Srpskoj Crnji gde nije bilo nigde zive duse, malo procaskali sa policajcem sto pregleda pasose (jadnik se smara citav dan jer je promet preko tog granicnog prelaza u proseku oko 50 ljudi na dan i to uglavnom svercera rumuna sto sveraju cigarete i poneki lokalac i poneki korisnik Wizz Aira kao ja :) ). Onako coveku se prica al' sta ces kazem mu da zurimo i on nam vrati pasose i pozeli srecan put i pocne da se sprema za ekipu svercera koji su bili iza nas.

Posto nisam prelazio preko granicnog prelaza Srpska Crnja/Zombolje vec vise od mesec dana iznenadio sam se kad sam video da su rumuni renovirali svoj prelaz i sad pocinje da lici na ozbiljnu granicu a ne na Cernobilj. Na njihovom prelazu na prvom salteru nam pregledase pasose (+meni saobracajnu i zeleni karton) udarise pecet nesto promrmljase na rumunskom i cao. Dok smo cekali pasose i moju saobracaju komentarisem sa nemicom sta sve imaju na klupi carinici par metara dalje, sve proizvodi iz Srbije (sokovi, cokolade, grickalice i sl.) i zasto im to neko "poklanja", i kako je to najnizi vid mita i korupcije, takodje malo i komentarisemo o voznom parku osoblja koje radi na granicnom prelazu (sve nova kola mahom Pasati i BMWovi) i kako postenim radom  :angel: u drzavnoj sluzbi u Rumuniji tesko mozes do takvih kola. Onda stajem par metara dalje za carinsku kontrolu pored stolica na kome se nalaze raznorazni proizvodi iz Srbije. Ovde stoji jedan sredovedcni policajac (Politia De Frontiera) sa brkovima ala Ljuba Moljac  ::crazy: i tri prave linje na ramenu (ne znam koji je cin ali je vise nego sto imaju ovi sto su mi lupili pecat u pasos). On me pita za cigare i alkohol, jer koliko vidim to se najvise svercuje jer su u Srbiji cigare nekoliko puta jeftinije nego u Rumuniji, kazem nemam nista. Policajac kaze doboro i trazi moja dokumenta, ja mu dajem a on pocne da se osvrce okolo i onako pregleda pasos i saobracajnu. A onda me pita da li imam 500evra  :o  Ja mu kazem da imam i vise a on pokazi mi. Ja lepo otvorim novcanik a unutra oko 100eur (uglavom u sitnim apoenima pa je izgledalo da imam i vise), nesto rumunskih lea i nesto dinara i kazem mu evo imam ovde dosta evra i vasih leia i ovde kreditne kartice. Na sta on meni kaze da ga lei ne zanimaju nego samo evri i pocinje da ga "svrbi kaziprst i palac". Ja mu kazem ok koliko je potrebno da imam para za par sati boravka u Rumuniji a on kaze bez 500eur u Rumuniju ne moze da se udje  shtrumpf  (ajde da je Monako pa da razumem ali bre Rumunija gde je standard nizi nego u Srbiji, ej). Ja mu opet lepo pokazem kreditnu karticu a njega i dalje "svrbe prsti" i kaze ako hoces sa kreditnom preko granice moras mi doneti listing iz banke ne stariji od 48h i kopije kreditne kartice!!!! (Ja ga gledam i neverujem pa sa tim podacima moze da im isprazni karticu dok si reko keks, pazi da mu neostavi kopiju kreditne kartice, znaci nije rekao da mu pokazem nego da iskopiram i da mu ostavim  :psuje:).

Nemica koja je sedela pored mene studira juzno slovenske jezike pa razume i srpski slusa i neveruje sta se desava, vidim po izrazu lica da nemoze da razume sta ovaj prica (u Nemackoj bi ovaj u dok si rekao keks bio na komisiji unutrasnje kontrole a mozda i na sviranju klavira).

Ja vidim koliko je sati i psujem u sebi ali i dalje zadrzavam blagi osmeh na licu i pitam ga: "I sta cemo sad"? "Prelazio sam ovu granicu na ovom granicnom prelazu oko 50ak puta i nikada mi niste pravili problem, zasto sad?" a on: "Bas me briga, evri", ja nista cutim i gledam ispred i razmisljam sta da radim ali da mu dam mito necu! Posle minut dva pita on ko je ova devojka u kolima, ja mu kazem nemica. On kaze da da ali jel rodjena u Srbiji (valjda racunajuci da od mene nemoze da iskamci nista pa da proba od nje). Ja kazem nije a on pita a gde je onda rodjena ako nije u Srbiji!? (Kao da svako ko sve vozi u kolima sa srpskim tablicama mora biti rodjen u Srbiji) Tu popizdim uzmem od nemice pasos i dam mu i kazem ne znam gde je rodjena pogledaj u njemom pasosu. Kad je video da je rodjena u Nemackoj momentalno mi je vratio i moje dokumente i njen pasos (kao da se uplasio toga sto je ona oreginal nemica!?) i pozvao carinike da prekontrolisu vozilo i otisao unutra u kancelariju.

Sa carinom standardna procedura imas cigare, alkohol, kafu - nemam - daj da vidimo, pogledali i rekli vozi. Posle 100metara kupujem vinjetu onaj trazi euro mita za kafu  :bang: da bi ubrzao proceduru za vinjetu, ja mu kazem nema sanse i lepo izbrojim u gvozdenjacima 3eur i cekam 20min da mi izda racun za vinjetu. Zatim posle 20m opet policija zaustavlja i kontorlise da li imam cigare, alkohol, kafu i kad vide da nemam kazu vozi.

Zabezeknuta nemica gleda mene i pita me da li je dobro videla i razumela da ovde svi hoce neki mito i da te malteretiraju bez razloga? Na sta je dobila odgovor: "WELCOME TO EUROPEAN UNION"  :D

U ovom trenutku ne verujem da ce ti ova informacija biti od pomoci, ali neko ko ide uskoro u Rumuniju moze da zapise broj. Naime, na granicnom prelazu Vatin je kod kucice na rumunskoj strani bila nalepnica sa brojem telefona gde je mogla da se prijavi korupcija.

ha,ha...neverovatno..sreća da ne moram da idem u tom smeru..koliko su Slovenci daleko od njih....100 svetlosnih godina)))))))ulaz u EU sa naše zapadne strane...

nisu ni bugari nista bolji od rumuna.a moj licni utisak da nasa policija to ne radi,bar ne tako otvoreno.i puno su kulturniji od ove bagre.

Ha,ha,ha,ha Slobo,pa sto ne pitas mene,ja bih ti rekao,procitao sam samo prve tri recenice :D :D Sve u svemu,to sto vidjas,taj sverc cigara,rade Mafija-Policija-Politicari-Fabrike Cigareta

Svaki od tih sopova u moravici drzi jedan politicar,ako si primetio,cigare se rade samo kad je kontrola posle granice,tjst,tada dodju ovi iz TM i dele tal sa ovima sa granice. Oni to posle nose sefovima u TM, pa ovi dalje u Bukurest. A politicari zaradjuju na sopovima,i okrecu glavu :))) E sada,fora je u tome sto to zna i Filip Moris npr,i svesno prodaje sopovima ogromne kolicine cigara :D da ne duzim,oni su ti svi kao jedan,drze se,i kada neko padne,padne zato sto nije dao tal :) A inace,najveca ironija je sto Rumunski policajac, je najbolje placeni posao u Rumuniji,i imaju plate u proseku od 700 eur :D A nikada necu zaboraviti,prelazim granicu,i specijalac-carinik,u maskirnom odelu,sa fantomkom,prilazi meni i ispituje me oko kola nesto,ja reko hoce da ga proveri,a on mi pokazuje svoj novi bmw 540D (2010.) i kaze da je imao A8 4.2 ali mu je drugar slupao. A odgovor nisi mogao bolji da das,samo sto ja obicno kazem onu tvoju,"gde prestaje logika,tu pocinje..."

nisu ni bugari nista bolji od rumuna.a moj licni utisak da nasa policija to ne radi,bar ne tako otvoreno.i puno su kulturniji od ove bagre.

Ne budi siguran. Unistavaju Rumune. Ja znam kad su uhapsili lika Spanca koji je pricao malo srpski,tipa "dobar dan",sa optuzbom da je cigan sa laznim spanskim pasosem :D Drzali ga u pancevu u zatvoru,morao konzul da dodje po njega :D

Ne znam da li sam odabrao dobar pod forum ali posto se radnja odigrava na rumunskoj granici onda sam to posatavio ovde.

Interesuje me da kome mogu da prijavim pokusaj uzimanja mita od strane rumunskih granicara

Sa carinom standardna procedura imas cigare, alkohol, kafu - nemam - daj da vidimo, pogledali i rekli vozi. Posle 100metara kupujem vinjetu onaj trazi euro mita za kafu  :bang: da bi ubrzao proceduru za vinjetu, ja mu kazem nema sanse i lepo izbrojim u gvozdenjacima 3eur i cekam 20min da mi izda racun za vinjetu. Zatim posle 20m opet policija zaustavlja i kontorlise da li imam cigare, alkohol, kafu i kad vide da nemam kazu vozi.

Nikad mi nece biti jasni ljudi koji zbog ce zbog 5-10 eura da prezive torturu i izgube toliko vremena.. Princip.. ma kakav princip, ceo svet je pun korupcije, a ti trazis pravdu.. Sledeci put lepo 10 eura u pasos i ima da te pozdravljaju i da ti se smeju i budu najljubazniji carinici na svetu!

Evo ja se prvi u svakom susretu sa policijom recimo, uvek smejem, jer znam kako ce se zavrsiti.. kakav god prekrsaj da napravis, jedna crvena, i svi srecni. A sto se carine tice.. To mozda izgleda tako "neposteno" ali, i na mnogim drugim stvarima u zivotu ti uzmu mnogo vise para, pa se ne bunis. Pogledaj samo koliko para kosta britanska tranzitna viza? Ili za Emirate? Pa ja da gledam tako nikad ne bi putovao preko Londona ili se odmarao u Dubaiju..

Mani se toga, sve je to sitno, a i oni ljudi se snalaze svaki na svoj nacin.

Slobo ne znam da li si dobro ili lose postupio, ali ako budes imao priliku - prijavi ih. Korupcija je jedno zlo koje poskupljuje zivot, cini da se neke transakcije ne obave i omogucava imucnijim ljudima da zaobilaze pravila koje prosecni ljudi moraju da postuju.

Sto se tice Daxija, ovde nisam mogao da odolim. Pogledaj link:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=204.msg4083#msg4083

Sto se tada nisi masio za crvene? Nisi dosledan Daxy, nisi dosledan...

• Author

Dobih odgovor srpskog konzulata iz Temisvara (iskreno sam prijatno iznenadjen brzim odgovorom), evo i sta pise mozda jos nekome zatreba:

"U vezi sa vasim upitom obavestavamo vas da pokusaj uzimanja mita mozete prijaviti Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, Odeljenju za konzularne poslove , Beograd, Kneza Milosa br.24.

Takodje, mozete se direktno obratiti Generalnoj direkciji za antikorupciju pri Ministarstvu za administraciju i unutrasnje  poslova Rumunije http://www.mai-dga.ro/index.php?l=en

S postovanjem,

Generalni konzulat RS u Temisvaru"

Moje misljenje je najbolje da prijavim nasima pa da onda oni to sluzbenim putem salju u Bukurest i kako sve to ide dalje, mislim da se samim tim ovo dize na visi nivo, medjudrzavni pa je i veca sansa da neko porazgovara sa onim granicarem.

Takodje me interesuje da li ima neki propis ili zakon koji kaze koliko minimalno novca moras imati za jedan dan boravka u Rumuniji. Ja znam da svi pricaju za Schengen zonu 50eur ali zna li neko da li to vazi i za Rumuniju i da li ima negde to napismeno?

Nikad mi nece biti jasni ljudi koji zbog ce zbog 5-10 eura da prezive torturu i izgube toliko vremena.. Princip.. ma kakav princip, ceo svet je pun korupcije, a ti trazis pravdu.. Sledeci put lepo 10 eura u pasos i ima da te pozdravljaju i da ti se smeju i budu najljubazniji carinici na svetu!

Iju, kakvo naopako razmisljanje!  :maddd:  Da je Sloba imao gepek pun kojecega pa i da razumem da cascava okolo. Al ovako, ni kriv ni duzan...  nono

Кад смо ишли у Румунију, летос, румунски граничар у возу нас је питао колико имамо пара (ишли смо другар и ја), ја сам имао 350 е, другар 450, и рекао нам је за следећи пут, као, да знамо да морамо да имамо минимум 500 е, за улазак у Румунију, био је љубазан и правио никакав проблем.

• Author

Evo kako je Turcin snimio skrivenom kamericom hrvatskog i bugarskog carinika kako uzimaju baksis od 5 eur :)

http://www.youtube.com/watch?v=K2qLgsauu9o

Imas slican snimak i kad turci prelaze granicni prelaz Horgos sve isto i kad ulaze u Bugarsku, jedino sto bugar nije ni trazi da vidi dokumenta nego samo pruzio ruku kroz prozor i reko daj pare (valjda nema vremena da se smara i pretvara jer je duga kolona :angel:)

Daleko od toga da ja mislim da i kod nas nema toga, jedino sto mislim da nema u tolikoj meri kao kod bugara i rumuna. Drugo sto me boli je sto se rumuni dice kako su u EU a mi daleko iza njih (ovo se odnosi na ove sto rade na rumunskoj granici) i onda nadje da se izivljava na ljudima iz Srbije, verovatno nisam ja jedini koji je ovako prosao.

Evo ja se prvi u svakom susretu sa policijom recimo, uvek smejem, jer znam kako ce se zavrsiti.. kakav god prekrsaj da napravis, jedna crvena, i svi srecni. A sto se carine tice.. To mozda izgleda tako "neposteno" ali, i na mnogim drugim stvarima u zivotu ti uzmu mnogo vise para, pa se ne bunis. Pogledaj samo koliko para kosta britanska tranzitna viza? Ili za Emirate? Pa ja da gledam tako nikad ne bi putovao preko Londona ili se odmarao u Dubaiju..

Mani se toga, sve je to sitno, a i oni ljudi se snalaze svaki na svoj nacin.

Druze moj kad bi svi razmisljali kao ti (ili bar vecina) onda bi ovaj svet otisao u tri lepe #*$#$%, pa onda nebi mogao iz kuce sutra da izadjes a da te neko neopljacka. Ako zelis bolju buducnost onda moras da se boris za nju. Koliko god ovaj slucaj izgledao mali ako nas hiljadu uradi nesto po tom pitanju onda ce sigurno doci do velikih promena. (ili ce bar doci austrijska policija i najuriti bagru :D ) Ja se nezanosim da cu ja nesto drasticno promeniti ali ako bar uspem da promenim to da taj policajac vise nemaltretira gradjane Srbije koji prelaze granicu na njegovom granicnom prelazu ja cu biti presrecan.

Jos vise me boli kad vidim kako to rade nasi policajci strancima ali ako mi se javi samo jedan stranac sa ovim problemom i tacnim opisom tog policajca koji mu je trazio mito bez ikakvog razloga znam tacnu adresu u Beogradu gde se mogu obratiti i gde ce se pobrinuti da tom policajcu takve stvari vise nikada nepadnu na pamet.

Takodje smatram da nasa drzava treba da stane u zastitu svojih gradjana koliko god to moze (znam da smo jad i beda od ugleda ali moramo da se borimo za svoje), sta mislite zasto mu nije palo na pamet da trazi ista od nemice!? Pa sutra bi nemacki ambasador seo na glavu rumunskom ministru policije i trazio najstroze kazne za korumpiranog policajca, a da nespominjem sta amerikanci tek rade.

A sto se tice nepostenih stvari tu si upravu za vize i razne tranzite do sada sam na vize i ostale gluposti vezane za njih potrosio hiljade evra  :psuje:

Ha,ha,ha,ha Slobo,pa sto ne pitas mene,ja bih ti rekao,procitao sam samo prve tri recenice :D :D Sve u svemu,to sto vidjas,taj sverc cigara,rade Mafija-Policija-Politicari-Fabrike Cigareta

Ti si mi prvi pao na pamet ali s'obzirom da puno znas o funkcionisanju njihovog sistema bojao sam se da mi nedas odgovor da se manem corava posla ;) ili jos gore da mi kazes kako da mu se osvetim na alternativni nacin :D

Jel se to redovno deshava da pri ulasku u Rumuniju traze posedovanje 500€ ? Meni sve deluje da je to samo cimanje da bi iskukali neki evro za sebe. Jel neko zna za sluchaj da je neko vracen sa granice i da nije uspeo da udje u Rumuniju?

"Jos vise me boli kad vidim kako to rade nasi policajci strancima ali ako mi se javi samo jedan stranac sa ovim problemom i tacnim opisom tog policajca koji mu je trazio mito bez ikakvog razloga znam tacnu adresu u Beogradu gde se mogu obratiti i gde ce se pobrinuti da tom policajcu takve stvari vise nikada nepadnu na pamet."

I ja bih voleo da znam tu adresu. :)

• Author

"Jos vise me boli kad vidim kako to rade nasi policajci strancima ali ako mi se javi samo jedan stranac sa ovim problemom i tacnim opisom tog policajca koji mu je trazio mito bez ikakvog razloga znam tacnu adresu u Beogradu gde se mogu obratiti i gde ce se pobrinuti da tom policajcu takve stvari vise nikada nepadnu na pamet."

I ja bih voleo da znam tu adresu. :)

Mozes to uraditi zvanicno preko Sektora unutrasnje kontrole: http://prezentacije.mup.gov.rs/sukp/sukp.htm?OpenPage

Evo i formulara:

http://prezentacije.mup.gov.rs/sukp/images/Slike/pdf/Jedinstveni%20PG%20obrazac.pdf (cirilicni formular)

http://prezentacije.mup.gov.rs/sukp/images/Slike/pdf/Jedinstveni%20PG%20obrazac-latin.pdf (latinicni formular)

http://prezentacije.mup.gov.rs/sukp/images/Slike/pdf/Unified%20PG%20form%20-%20ENGLISH.pdf (formular na engleskom jeziku)

A mozes otici i licno:

"Министарство унутрашњих послова

Републике Србије

Сектор унутрашње контроле полиције

Булевар Зорана Ђинђића 104

11070 Нови Београд

Тел 011/31-31-840

факс 011/300-81-83

E-mail: [email protected]"

ili ako ti je daleko BG imas i po lokalima:

"СЕДИШТЕ СЕКТОРА УНУТРАШЊЕ КОНТРОЛЕ ПОЛИЦИЈЕ:

Булевар Зорана Ђинђића бр. 104 (Булевар АВНОЈ-а),

11070 Нови Београд, Телефон: 011/31-31-840,

факс: 011/300-81-83

E-mail: [email protected]

Интернет презентација: http://prezentacije.mup.sr.gov.yu/sukp/sukp.htm

ОДCEK - Центар Београд

(За Полицијске управе: Београд, Панчево и Ваљево)

Булевар Деспота Стефана 107,

11000 Београд,

телефон/факс 011/329-39-10

ОДСЕК - Центар Нови Сад

(За Полицијске управе: Нови Сад, Зрењанин, Суботица, Сремска Митро-

вица, Сомбор, Кикинда и Шабац)

Пап Павла 46,

21000 Нови Сад,

телефон 021/488-53-52

ОДСЕК-Центар Ниш:

(За Полицијске управе: Ниш, Зајечар, Лесковац, Врање, Бор, Прокупље и

Пирот)

Наде Томић 14,

18000 Ниш,

телефон/факс 018/503-337

Канцеларија у Bpaњу:

Матије Гупца 4,

17000 Врање,

телефон/факс 017/414-847

Канцеларија у Лесковцу:

Косте Стаменковића 1,

16000 Лесковац,

телефон016/251-299

Канцеларија у Прокупљу:

Таткова4,

18400 Прокупље,

телефон 027/324-499 лок. 136

ОДСЕК - Центар Крагујевац:

(За Полицијске управе: Крагујевац, Пожаревац, Јагодина, Чачак, Ужице,

Краљево, Крушевац, Смедерево, Нови Пазар и Пријепоље)

Светозара Марковића 41,

34000 Крагујевац,

телефон 034/379-128,

факс 034/379-168

Канцеларијa y Јагодини:

Бошка Бухе бб,

35000 Јагодина,

телефон/факс 035/242-649

Канцеларија у Новом Пазару:

37. санџачке дивизије бб,

36300 Нови Пазар,

телефон 020/314-744 лок. 15"

I budi siguran da ako se i nedesi tom policajcu nista za prekrsaj/krivicno delo koje je ucinio sigurno ce biti peglanja od nadleznog staresine (imam dosta poznanika u policiji pa znam kako to funkcionise) a nedao mu bog da se to ponovi ima staresina licno da ga  :maddd:  A ako pride jos znas nekoga iz policijskih struktura pa se i njemu pozalis....

E sad racunaj da se dosta policajaca zaposlilo preko veze i da mozda imaju jake veze na visokom nivo koje ce ih mozda u datom momentu zastiti ali sigurno ce taj policajac u buduce dobro razmisliti sta i kako radi jer je dospeo na listu unutrasnje kontrole.

Rumunija, sta reci!! Po stoti put da i ja ponovim pricu, sa granice, sinobusom Kikinda-Zombolj, od pre godinu i po. Slicna stvar, zadrzavanje pasosa, bez razloga, potom pitanja na nekom rumunsko-srpskom koliko para imamo, ja rekoh, 300, jer nam je tolko bilo dovoljno za Italiju za 10 dana. Kaze, za Rumuniju vam treba 500  i to samo za jedan dan tranzita do aerodroma  ;D Pravili se ludi, nismo mu pokazivali novcanike, pozivali se na ambasadu i na kraju posle 45 min cekanja, dao nam pasose. A pri tom smo mi bili jedini putnici koji su prelaziili granicu.

Ko zna, mozda za Rumuniju i stvarno treba 500 evra da bi se uopste uslo :) Neka neko to proveri u ambasadi!

Jedino gde pronadjoh famozni podatak od 500 eur je na sajtu rumunskog Ministarstva inostranih poslova, u delu gde se navodi sta je potrebno za dobijanje vize za kratak turisticki boravak u Rumuniji. http://www.mae.ro/en/node/2046

The short-stay visa for tourist purposes (marked C/TU) – Issued to aliens travelling to Romania for tourism.

* proof of financial means ranging up to EUR 50/day for the entire period, but not less than EUR 500 or the equivalent in convertible currency.

A oni onda pozele da to primenjuju i kad ulazis sa vizom i bez vize?  :evil:

Možda teram u off ali deluje mi interesantno. Prošlog februara sam bio na nekom predavanju u Upravi carina na Novom Beogradu. Direktorica kojoj ne znam ime se ubila objašnjavajući kako su nahvatale neke carinike da su primali mito od po 10 evra negde na granici s Bosnom. I to se uživela žena kao da su prokljuvili šverc 3 bojevih glava... :LOLLL:

U onom transu ocrni ona naše carinike kao da su iz samog groba izašli tipa: oni su poljulali ugled uprave u domaćoj javnosti, remete ugled zemlje...bla bla bla...Što je najbitnije, sve to stoji i to je tačno.

Kad su došla na red pitanja, napravim s pametan ustanem i izustim koristići komplikovane reči: :blob:

"Gospođo, ljudi koji su poljulali ugled carine ne rade na graničnim prelazima i taj mito koji oni uzimaju je verovatno promil promila u odnosu na ono šta mito koji ostaje neotkrijen. Ljudi koji su uništili upravu carine sede ovde u Beogradu nafatirani, u samoj upravi tipa Kertes i kompanija. Toliko!"

Odgleda me žena kao da sam joj ne daj Bože pola familije pobio!

Jedno 5 sekundi neprijatne tišine dok me profesor bukvalno nije napušio zbog napred rečenog...Verovatno nikad neću moći da se zaposlim u Upravi carina! :LOLLL:

• Author

"Gospođo, ljudi koji su poljulali ugled carine ne rade na graničnim prelazima i taj mito koji oni uzimaju je verovatno promil promila u odnosu na ono šta mito koji ostaje neotkrijen. Ljudi koji su uništili upravu carine sede ovde u Beogradu nafatirani, u samoj upravi tipa Kertes i kompanija. Toliko!"

Odgleda me žena kao da sam joj ne daj Bože pola familije pobio!

Jedno 5 sekundi neprijatne tišine dok me profesor bukvalno nije napušio zbog napred rečenog...Verovatno nikad neću moći da se zaposlim u Upravi carina! :LOLLL:

Kuku pa kud prstom u oko  ;D  clap.gif' alt=':clap:'>  lol::

Za ovo imas pivo od mene  :pivoooo:

• 4 months later...
  • Author

Upravo sam ti to rekao,mani se corava posla,jos ce da te zapamte,pa da te maltretiraju posle  ;D

Mislim da im je sad pamcenje izbrisano  ;D  Verujem da sad u policiji pricaju kao onomad Curkovic za Insajder "Ko, ja, sta, nikada nikada, ja to rekao, pa da ne, jok, ne znam ja:roll:

Ja sam bio prisutan kad je jedan bugarski svercer podmitio naseg carinika sa paklicom Malbora, ovaj je zazmurio na 3 sportske torbe pune cigara, a zamislite tek sta se sve moze preneti kad ih podmitis sa nekim vecim novcem, nije Srbija dzabe na glavnoj heroinskoj ruti.

pozdravljam sve vidove borbi protiv narko kartela i sverca oruzja itd gnusam se toga :-\ ali Brisite ovo,kad ne bi gledali kroz prste ostao bi bez posla,tj kad bi mi pisali carinu u fulu ne bi imao zarade nego svaka tura minus... A nemoj da mislite da bi vi sjajno prolazili kad bi se radilo po PSu... Jer putujete u samoreziji bez ikakve,rezervacije i dokaza za odredjeno mesto ima pravo da vas zadrzi na 48h na proveru isto i za novac... Morate imati uvek dovoljno novca,da ne pomisle da ne klosarite i kradete. Ima ljudi koji ostanu duze od 90 dana odjednom oni bi trebali popiju kaznu od 200e i zabranu od god. Dana ovako se prodje za 20.... Hvala im kad hoce da uzmu ruzno je kad traze sami bukvalno otimaju a npr. Svi smo xxxxxx puta prosli pored policije sa autom nevezani,bez svetala,prebrzo,ili da bar neka sitnica ne valja na autu losije gume ili nekompletna prva pomoc.. Ovim ne podrzavam korupciju ali i u ovakvoj bednoj zemlji narod mora da se snalazi da vozi sa losim gumama,da ne popravi rucnu i da se snalazi za neki dinar kad bi se gledala dlaka u jajetu ne bismo se makli dalje od sopstvenog dvorista.. Neko ce uvek da nadje prigovor na ovo ali relno sam u pravu svi bi smo voleli da je sve kao u bajci,nova kola uvozimo lcd tft da placamo pune carine a da ostaju puni novcanici :) ..... Ali uvek ima baksuza koji zeljni para ce te cimati i drzati zbog najmanje gluposti... Ukoliko vec prijavite nekog uradite to anonimno jer ce te na tom prelazu ili u tom mestu dopasti na unutrasnju crnu listu,ljudi koji ce biti naguzeni ko god ih zaustavi...