Jump to content

Featured Replies

Aham, znači u isto vreme manje više kada i ja... Pa ko prvi dođe neka postavi ovde info :)

Hvala na linku:)) *misliš jula

Tačno - jula. Nemam više pojma ni koji je dan ni mesec  ::crazy:

U planu je bilo da stignemo prvog avgusta, medjutim pošto smo kasno ukapirali da za onih 500 metara Moldavije (RO -> UA) treba nam tranzitna viza 5 x 45 EUR + osiguranje, a još gore moramo da se pojavimo lično svih 5 u ambasadi i tako izgubimo dan-dva, onda smo rešili da ih obidjemo sa severne strane i samim tim stižemo malo ranije na granicu KZ.

Srećom Jeremić je smečovao, inače bi bilo na granici  :kamp:

english:

Hello!

I don't speak Serbian. So i used google translate to read this topic.

But i didn't understand if anyone did enter Kazakhstan without visa.

I'm a citizen of Kazakhstan and I want to go to Serbia in 2 weeks.

But I don't know if agreement entered into force. And I'm very lazy to go to Moscow to obtain a visa.

Do you have any info about agreement?

Thanks.

Поздрав!

Не говорим српски. Тако сам Google Translateда прочитате ову тему.

Али нисам разумео да ли је ико урадио унели Казахстан без визе.

Ја сам градјанин Казахстана и желим да идем у Србија за 2 недеље.

Али ја не знам да ли споразум ступио на снагу. И ја сам веома лењ да идем у Москву да добије визу.

Да ли имате неке информације о споразуму?

Хвала.

и по-русски:

Привет всем!

Я мало чего понял здесь, используя google translate.

Я гражданин Казахстана и хочу знать вступило ли в силу соглашение об отмене виз?

Кто-нибудь пробовал пересечь границу без визы?

Спасибо !

Здраво свима!

Нисам разумео нешто овде, преко Google Translate.

Ја сам градјанин Казахстана, и желим да знам да ли је ступио на снагу споразум о визним?

Да ли је неко покушао да пређе границу без визе?

Хвала!

• Author

@kimsan:

Nationals of Kazakhstan no longer need visas for Serbia for visits up to 30 days only.  You have confirmation of it here as well: http://www.mfa.gov.rs/Consularaffairs.htm

Despite not needing a visa, please note that as any other foreigner you may be asked to show travel insurance and/or information on where you will be staying during your visit, as well as evidence that you can support yourself (e.g. credit card).

Enjoy Serbia!

SA TIMATICA:

ational Serbia (RS)            /Embarkation Serbia (RS)

Destination Kazakhstan (KZ)   

Kazakhstan (KZ)

Passport required.

- Passport and/or passport replacing documents must be valid

at least six months beyond the period of the intended stay.

Visa required, except for Nationals of Serbia for a max. stay

of 30 days.

• 3 weeks later...

e ljudi evo novosti sa terena, tacnije iz almaate, pisem preko moba, net je spor, tako da nešto ne mogu da gram greške ispravljam...

Ovako, presao sam danas kirgisko kazašku granicu, bez vize (jupi), međutim naravno nisu upoznati bili, pa su mi rekli kao javićemo ti se kada dobijemo info iz Astane, i sutradan su mi potvrdili da do 30dana viza ne treba.. I uzeo sam im broj za svaki slučaj, tako da je načelnik na granici zvao konzula u Biškeku, i čim mu je ovaj potvrdio, prošli smo laganini (inače 20ak min smo čekali da se sve to razreši, ali sa pripremljenim terenom).

Eto tako, samo obavestite ambasadu ranije i ne bi trebalo da bude problema (barem u startu sada) ;))

Pozz iz Almatija;)

• 2 weeks later...

e ljudi evo novosti sa terena, tacnije iz almaate, pisem preko moba, net je spor, tako da nešto ne mogu da gram greške ispravljam...

Ovako, presao sam danas kirgisko kazašku granicu, bez vize (jupi), međutim naravno nisu upoznati bili, pa su mi rekli kao javićemo ti se kada dobijemo info iz Astane, i sutradan su mi potvrdili da do 30dana viza ne treba.. I uzeo sam im broj za svaki slučaj, tako da je načelnik na granici zvao konzula u Biškeku, i čim mu je ovaj potvrdio, prošli smo laganini (inače 20ak min smo čekali da se sve to razreši, ali sa pripremljenim terenom).

Eto tako, samo obavestite ambasadu ranije i ne bi trebalo da bude problema (barem u startu sada) ;))

Pozz iz Almatija;)

Da znas prijatelju da vam zavidim sto ste trenutno tamo  :cryy:. Provedite se lepo i uzivajte u svakom trenutku jer ima sta da se vidi i dozivi.

Ziveli  :pivoooo:

Pozz iz Almatija;)

Da znas prijatelju da vam zavidim sto ste trenutno tamo  :cryy:. Provedite se lepo i uzivajte u svakom trenutku jer ima sta da se vidi i dozivi.

Ziveli  :pivoooo:

Pa trenutno nismo tamo, trenutno smo ovde u majci Srbiji :D Al bilo je lepo :))