Jump to content

Featured Replies

Posted

Petog novebra oko podneva treba da letim iz Budimpeste, zna li neko neku agenciju koja vozi ture do aerodroma? Ima nocni voz koji iz NSa polazi cini mi se u 22.50 i oko 6 je u Pesti (a na onoj stanici kod aerodroma jos ranije), ali ne znam sta cu sa malim detetom cetiri sata na aerodromu... Pomisljala sam i da odem svojim kolima, ali mi malo frka da ih ostavim tek tako tri mesecana ulici u sred zime negde u Pesti. Ima li neko nekakav predlog?

Ako vec planiras da vodas dete po belom svetu citava 3 meseca, ne verujem da ce mu/joj nesto faliti za ta 4 h na aerodromu. Nek se navikava na ono sto ga/je ceka :) Voz ti je prilicno dobra i jeftina konekcija, a pritom ti i satnica odgovara, pod uslovom da ne kasni.

Od agencija, znas vec, Gea, 40 evra pravac X vas troje...

Voz iz Novog Sada, (Bgd), Majo, ne prolazi pored aerodroma. Kada stignes u Pestu na Keleti (Istocnu) stanicu prosetas do Nyugati (Zapadne) stanice gde `vatas voz za Ferihegy1. Ako ti avion polece sa F2, u tom slucaju moras busom sa F1 do F2. Naravno postoje i druge opcije.

Postoji opcija i jevtinijeg parkiranja automobila na F2 i to kosta oko 70-80 evrova za mesec dana.

Pedaljon veliki pozdrav!

Par pitanja za tebe a i za druge ako znaju:Dali je sat vremena dovoljno od Z.stanice odakle krece voz za srbiju (keleti cini mi se) do autobuske stanice odakle krecu i stizu linije orange way agencije.Ima li linije gradsko prevoza izmedju te dve lokacije ili je tabaniranje jedina varijanta?Kakve su cene za parkiranje i cene autogasa po lepoj na madjarskoj?

To bi za sad bilo sve.Unapred hvala na odgovorima.

za Darka , po meni trebaće ti oko 30-tak minuta do stanice Orangeways-a koja je na lokaciji Stadion FTC Nepliget , ulica ULLOI UT. 129.

Možeš i metroom i to ovako : na samoj stanici hvataš crvenu liniju u pravcu Dunava pravac ( Deli Pu.) i izlaziš na trećoj stanici po imenu Dek Ter i tu presedaš na plavu liniju za pravac ( Kobanya-Kispest) i izlaziš na 6-toj stanici po imenu NEPLIGET - moj ti je savet da ideš metroom samo ako tegliš puno stvari .

Ako ćeš peške kad izađeš iz stanice kreneš u pravcu zapada - levo ulicom Fiumei ut. prolaziš pored nekog ogromnog parka-groblja  zatim se nastavlja ulica Orczy i na kraju te ulice skrećeš levo u ulicu-bulevar  Ulloi  videćeš odmah visoke reflektore stadiona Albert Florian i to ti je tu odmah iza stadiona , bez brige .. :mah:

Majo četiri sata na aerodromu nije ništa , preporuka voz taj noćni .  flowers::

"Stizes na stanicu Orange koja je kod stadiona FTC, preko puta je glavna autobuska stanica. Sidjes dole u metro M3 (plavi), kupis dve karte od po 320Ft ili jednu kartu za dve voznje od (Átszállójegy,2010. február 1-jétől 490 Ft) i vozis se do Deak tera, 5 stanica. Na Deak teru prelazis u crveni metro M2, i vozis se ka Keleti p.u. 3 stanice. Predpostavljam da znas da voz za Srbiju krece u 23.00."

Ovo sam kopirao sa drugog topica (uz malu izmenu).

Tebi treba obrnuti smer.

Sat vremena bi trebalo da bude dovoljno. I o ovoj trasi je pisano na forumu. Vozovi iz Srbije uglavnom stizu na vreme.

Dakle:

01. Kupis kartu za metro

02. Udjes u metro M2 i krenes u pravcu Deak tera, 3 stanice.

03. Na Deak teru spustis se u metro M3 (plavi) i krenes u pravcu Kobanya, 5 stanica, do stadiona Ferencvarosa, FTC ili glavne autobuske stanice. Autobusi Oranga krecu ne sa glavne autobuske stanice, vec ispred FTC stadiona. Kad izadjes na ulicu iz metroa jasno ces videti i Orange stanicu, koja je u prostorijama stadiona. www.bkv.hu/en/

Cena za celodnevno parkiranje kod West enda je 750Ft za ceo dan.

Cena autogasa je oko 180ft. www.holtankoljak.hu/

On foot: 2.9km

link

edit: skraćen link

Ne znam koliko je sad vinjeta, ali ja bih vas mogao odvesti za manje od cene bilo koje agencije, a cini mi se cak i voza ;) onako odokativno, na prvu - oko 50-tak eura + vinjeta !

Zadivljen sam azurnoscu i ovako brzim odgovorima.Znam da voz krece u 23h, zato sam i ptao koliko je vremena potrebno do keleti stanice jer potencijalni bus iz praga stize u 22h.

Hvala veliko.

• Author

Pronasla sam nekoliko agencija, uglavnom je cena povratne karte od 60 do 70 evra, a dobila sam i telefone nekih likova koji se bave tom vrstom prevoza, pa cu sutra da ih zovem i saznam detelje.

Ako vec planiras da vodas dete po belom svetu citava 3 meseca, ne verujem da ce mu/joj nesto faliti za ta 4 h na aerodromu. Nek se navikava na ono sto ga/je ceka :)

Ne bi to bila samo 4 sata na aerodromu, vec visednevni poremecaj kompletnog uhodanog rasporeda. Prvo dete koje leze u pola devet treba odrzati budnim do skoro jedanaest uvece, onda je spapciti na sediste da kao "spava" 7 sati (inace spava nocu 11 sati kontinuirano) a onda je izvesti nenaspavanu i cimati po Pesti dok se ne dokopamo aerodroma. P a potom otpadati na aerodromu nekoliko sati, pa leteti dva sata do Pariza, pa malo cekicati u Parizu, a onda leteti jos ko zna koliko do Meksiko sitija. To bi znacilo u cugu vise od 32 sata putovanja. Kontala sam samo da ne mora bas da nam presedne pre no sto avantura uopste pocne. Nekako mi se cinilo da bi najmanje cimanje bilo da odemo nasim kolima, jos kada bih nasla gde da ih smestim... Pedja svala na linku, ali sa ovim terminima koji su za sada u igri, trebala bih samo za parking da dam vise od 250 evra :(

• 1 month later...

Pozdrav za sve, imam jedno pitanje: treba da bukiram avion (MALEV za Amsterdam), koji polece sa F2 u 7:10. Sta mislite, pouceni iskustvom, da li stizem ako iz Novog Sada krenem onim vozom u 23? Po redu voznje voz je na Keletiju u 5:00, mada znam da su nasi vozovi sve, samo ne sigurni, pa zato i pitam...  Zanimaju me iskustva koliko prosecno kasni (ili mozda ne kasni) taj nocni voz za Pestu, jer mi odgovara ako zakasni i pola sata-45 minuta...

Hvala!

Tesko da ces da stignes.

Treba da budes na cekiranju najkasnije u 06:10.

Sve da i ne kasni voz, nije dovoljno vremena od Keleti p.u. do F2.

Doduse taksi bi verovatno stigao za sat vremen ali to kosta...

Hvala najlepse... Ipak cu morati onda neki drugi prevoz da trazim, mislim da i KLM ima slicne ponude, a polece u (za nas) prihvatljivijim satima. Pozdrav

• 3 weeks later...

jedna informacija : po novom redu vožnje (12.12.2010-10.12.2011) voz na liniji Budimpešta - Beograd ne kreće više u 23:00 već u 23:30  123

Raduje me taj novi polazak :)

Nije kao sto je pre bio (23:50 - taj mi je bio idealan kad odem u Budimpestu),ali dobro je i ovo...