Jump to content

Featured Replies

Posted

Pitanje samo za one koji su skoro imali nekog gosta sa Ukrajinskim drzavljanstvom: da li oni mogu u Srbiju da udju bez vize, uz pokazivanje vaucera od hotela ili pozivnog pisma overenog u sudu ?

Na internetu pise da moze, i u ministarstvu potvrdjuju (zvao telefonom), u SUP-u koji radi sa strancima kazu "ne, nikako, nece je pustiti" i u ambasadi u Kijevu kazu isto, "nema sanse bez vize".

Zbog kontradiktornih informacija, potrebna mi je sveza informacija "sa terena" :) Hitno je!

Ne bih da se pravim pametan, ali mislim da je najbolje da posaljes pozivno pismo kako bi izvadio vizu taj koji dolazi! Ne vredi rizikovati.

• Author
  On 10/20/2010 at 2:07 PM, bagzy said:

Ne bih da se pravim pametan, ali mislim da je najbolje da posaljes pozivno pismo kako bi izvadio vizu taj koji dolazi! Ne vredi rizikovati.

od juna prosle godine nasim ambasadama u svetu treba najmanje 7 dana da izdaju vize, a prijatelj mi dolazi za 5 dana. nema vremena za vadjenje vize...

Mora viza na zalost. Na turisticki vaucer moze ali samo ako su organizovane ture uz rezervaciju hotela. Ukrajinci tako dolaze u nase banje.

Neka drugar pita da mu izdaju vizu kao hitno, sumnjam da ambasada u Kijevu ima neku navalicu. Ali opet moras da mu saljes pozivno pismo, pa sve dok to stigne.

Zena od rodjaka je drzavljanka Ukrajine, prosle godine joj dolazila majka u posetu i vizu su joj dali tek posle tri nedelje uz objasnjenje da nisu imali nalepnice he he.

Bilo bi lepo da Srbija i Ukrajina potpisu sporazume o ukidanju viza pa da se vise ni mi ni oni ne cimamo sa vizama i vaucerima.

On 10/20/2010 at 3:09 PM, daxy said:

od juna prosle godine nasim ambasadama u svetu treba najmanje 7 dana da izdaju vize, a prijatelj mi dolazi za 5 dana. nema vremena za vadjenje vize...

Prvo razmisli dal ce uopste biti u prilici da dodje. Ako je potrebna viza, morace prema drugim stvarima da se vodi...

• 2 weeks later...
  • Author

Potvrdjeno i u praksi (28.10.2010):

Ukrajincima za ulazak u Srbiju NE treba viza, vec samo pozivno pismo overeno u sudu ili opstini ILI vaucer hotela koji pokazu na granici i eto to je to.

• 8 months later...

Sve zavisi od svrhe posete, treba im sengen zbog Madjarske, ali procedura za dobijanje srpske vize uz pozivno pismo koliko cujem je kod njih izuzetno laka, nismo nesto atraktivni u tom delu sveta (ili u bilo kojem koliko se da primetiti).