Jump to content

Featured Replies

Posted

Tura po Juznoj Americi.

BRAZIL, ARGENTINA, ČILE, BOLIVIJA, PERU

evo predloga za itinerer

edit: uklonjen link (turistička agencija)

Ne radim - mogu da idem kad god hocu, znaci samo treba saputnik - saputnici.

ok,daj malo vise informacija:kad bi krenuo,odakle,kako i sl...ja isto ne radim i mogu da se mrdam kad hocu(ako se u medjuvremenu ne zaposlim)

• Author

Januar, Februar npr. odakle? pa iz BG, kako? avionom valjda ;)

Ovo je itinerer koji daje jedna agencija i tura traje 50 dana.

RIO DE JANEIRO – IGUACU WATERFALLS - BUENOS AIRES – POLUOSTRVO VALDES – LOS GLACIARES N.P. – TORRES DEL PAINE N.P. – ARGENTINA & CHILE LAKE DISTRICT – SANTIAGO DE CHILE – PUSTINJA ATACAMA – PRELAZAK ANDA - SALAR DE UYUNI – LA PAZ – JEZERO TITICACA – PUNO – CUSCO – SACRED VALLEY/INCA TRAIL – MACHU PICCHU - LIMA

Ja bih naravno odabrao za startnu destinaciju onu gde je avio karta najjeftinija pa posle dogovor.

Ja sam se pre mesec dana vratio sa slicne ture, s tim sto sam isao severnije i nisam isao toliko na Jug..Mislim da je 50 dana nedovoljno za sve to. Ja sam proveo 4 meseca na putu, pa je i to bilo dovoljno...Verovatno je ovaj program sa mnogo letenja, a mogu da zamislim cenu. U januaru na turu po Juznoj Americi krece jedan moj prijatelj iz Ukrajine. Nasao je letove Kijev- Buenos Aires i u povratku Caracas-Kijev za oko 800 e sto je super cena...

pa sve zavisi,mozes avionom i iz Lisabona,a ne iz Bg,a do Lisabona-mamma mia,kako god:):) kad vec predlazes takav jedan poduhvat,kontam da imas 80 % vec razradjeno;najlakse je platiti agenciji i krenuti(u stvari,kako za koga,nekom je problem i krenuti).Ako ti samo treba drustvo (tipa da ne doplacujes za jednokrevetnu sobu ,blam te da ides sam i sl.) to je skroz deseta prica onda.ja bih recimo skroz izbegla agencije,otisla direktno u Argentinu,lap top pod misku i polako CS:):) to je jedino resenje za ovakve ture.na zalost,eto jos jednom se pokazuje da sam trebala da naucim da sviram gitaru-lap top u ruksak,gitara na rame i laganica,uvek mozes negde na trgu da žicas koliko ti treba,zar ne,ako ostanes bez kinte?U svakom slucaju,Argentina....mmm....

ne znam kako planiras budzet posto neke od lokacija koje si naveo nisu bas jeftine za vidjeti...te agencije sto organizuju put imaju ogromne popuste po parkovima posto isti nece voditi samo tebe vec ce biti vas 50 i u mnogim slucajevima postoje dodatna placanja...npr na IGUACU WATERFALLS treba nesto sitno da se plati ako hoces da se setkas po stazama gore a ako hoces na vodu onda te  posteno oderu...plus sto je zabranjena upotreba foto video opreme na camcu posto imaju svog fotografa...meni lik prvo reko da aparat ne moze, a posle hteo 20$ sto je promenio u 100 kad je video da se radi o profi opremi...

• Author

Tesko je ici sam na ovakav put, ne samo da je jefitinije kad se podele neki troskovi, nego se mnogo lakse organizovati. Neko cuva stvari, neko trazi sobu itd. da ne duzim. Nisam nista razradio video sam da postoji agencijska ponuda od 3100 eur = 4400$ za ovaj put i koliko god da se placaju razne ulaznice racunam da se moze jeftinije proci nego preko agencije, em imas izbor gde i sta zelis da posetis.

I ja sam iz opisa rute od 50 dana shvatio da se izforsirano, znaci recimo oko 2 meseca bi bilo ok, a 4 meseca je premnogo.

druze moj,nije premnogo 4 mes,nego je previse mesta za otici...sta ces tek uspeti da obidjes za dva meseca??moras definitivno smanjiti broj,kazem ja ,Argentina.....A opet,kad vec ides...

pozdrav

Nasao je letove Kijev- Buenos Aires i u povratku Caracas-Kijev za oko 800 e sto je super cena...

U martu Milano-Karakas može da se nađe za 580-630 €... a možda bude i jeftinije.... Air Europa

ja sam spreman hajde da se dogovorimo orjentaciono oko polaska i kada da primimo vakcine i sta bi mogli izvaditi od viza

,

I ja sam iz opisa rute od 50 dana shvatio da se izforsirano, znaci recimo oko 2 meseca bi bilo ok, a 4 meseca je premnogo.

I cetiri meseca je kratko, ja sam stalno pravio selekciju stvari koje cu obilaziti, ogromna su prostranstva, kad pogledas kartu ne cini se, ali i stvarnosti, sve zemlje su ogromne..

Minimum po meni tri meseca,ali ja nisam bio,tako da nisam kompetentan,ali sve jedno,poslusaj coveka,i ja planiram tako neki put,ali za par godina,posto nisam ni psihicki ni fizicki spreman za tako nesto :) Ako ti je prvi put da putujes na duze,bolje za pocetak idi nekim "utabanim stazama" kao sto je Jugoistocna Azija npr.

• 2 weeks later...
  • Author

Ekipa za sada broji dva clana, Mocart je odlucan da ide, bilo bi super da se prikljuci jos neko. Sto se tice vremena, tri meseca ce zaista biti minimum, a krenulo bi se iza Nove godine.

Mislim da vam nisu potrebne nikakve vackine. Ja sam se doduse vakcinisao protiv zute groznice, medjutim to niko ne trazi. Vakcinisao sam se posto vakcina vazi 10 godina, pa rekoh, koristice mi za neko naredno putovanje. Zute groznice ima samo u pojedinim delovima Perua i Bolivije, ali vrlo, vrlo malo. Negde sam citao pre puta da je uslov za ulazak u Boliviju vakcinacija protiv zute groznice, medjutim niko mi to nije trazio...

• Author

Vreme prolazi apetiti rastu, pa smo u dogovoru da tura pocne u Kostarici (Air Condor) onda obilazak zemalja Srednje Amerike, pa na jug preko Kolumbije preko ostalih zemalje J.A. i Brazil na kraju.