Jump to content

Featured Replies

On 8/11/2014 at 1:20 PM, Lazar said:

Da li se to Relja nudi da izvlači takve tekstove sa foruma, lektoriše, formatira, ubacuje dijakritičke znake i postavlja u odgovarajuću sekciju sajta? :)

А немате неко боље решење? Мислим, ја могу да стављам ћ уместо ц, од лекторисања могу да исправим "јерсте" уместо "јесте" и слично, али баш да мењам ред речи у реченици... ;)

Evo ja ću da volontiram, kao stari cenz... ovaj, lektor (Hanibal Lektor), bar dok ne upadnem opet u gužvu. Ali da se prvo dogovorimo šta hoćemo i u kojoj formi. Ovo do sad je pre bio nekakav brejnstorming nego artikulisan predlog.

On 8/12/2014 at 10:31 AM, Lazar said:

Na kakvo bolje rešenje misliš? :)

Персонално :D Видиш како моја тактика ради, само се примириш неко време и други реше ствари :)

Даклем, моје виђење, свака причица која је занимљива на форуму, дал то била она Моцартова о каучсурфингу у западној Африци од пар реченица, да ли Мајине приче из Грузије да ли овај путопис са Малте, одвојити један кутак, нпр "Путничке цртице" (ко мисли да је офуцано, нек смисли боље :) ), да ли на форуму да ли на почетној стани портала, и качити их тамо, као посебну рубрику. Нешто као тикер агенцијских вести, неки твитер већих пропорција, нешто између озбиљних текстова и форумских постова... 

Edited by Relja

• 2 weeks later...

Meni se sviđa ideja. A zapravo imamo i mesta na naslovnici za tako nešto. Kada smo pokrenuli novi sajt imali smo dva horizontalna bara/reda na naslovnici. Poslednje sa twittera, i poslednje vesti, čini mi se. Vesti su u međuvremenu sklonjene. Možda bi taj drugi mogli vratiti za ovako nešto?

• 3 weeks later...

Evo, recimo, ovaj Camalusov iz Kambodže, sjajan opis (citiraću početak da bih ga pingovao):

On 9/12/2014 at 6:41 AM, camalus said:

Pozdrav svima.

Ajde, da pokusam da malo opisem situaciju u Kambodzi.

Unapred se izvinjavam jer nisam bas neki "pisac", kao na primer Snezana, ali potrudicu se da malo docaram Kambodzu sa lica mesta.

Zanimljiva zemlja u svakom smislu. I pozitivnom i negativnom, bolje reci ekstremno zanimljiva. To vam je Kambodza - Kingdom of Wonder.

...

Pozdrav od camalusa :)

• 3 weeks later...

Pozdrav svim putnicima! Ja bih po svojim (doduše zahrđalim) forumaškim navikama da se prvo predstavim, ali prvo moram da pitam da li ima neka konkretna tema gdje to da uradim, tražio sam ali nisam našao nigdje? Vidim da je već bilo pitanja o malo više informacija/fotografiji na profilima korsnika, pa reko' da nema neko rješenje u međuvremenu? Inače forum, info, admini, članovi - sve  :spot:

On 10/3/2014 at 5:37 PM, Duya said:

Dobro nam došao. Nemamo posebno ćoše za to, obično svi nekud žure pa im treba hitna informacija, ko će gubiti vreme na predstavljanje. :)

Dobro onda, predstaviću se kad budem post-ovao u nekoj temi vezano za Kinu - Šenzen, planiram da begam tamo da rabotam čim prije.  smartass

Samo da napomenem da slika gradine za autostop Doboj nije ok. Mislim da je ovo gradina Vranduk blizu Zenice, a za sliku gradine iz mog grada kucaj na google Doboj gradina.
Ko bude prolazio ovim krajem neka se slobodno javi :D

Moguće da smo pogrešili. Matričare, da li imaš originalnu sliku Doboja? Ne mora tvrđava, može bilo šta, samo da je dobra fotka.

Грешим ли или је мало теже наћи старије постове на насловници?

Нпр, не можеш да кликнеш "блогови", па да ти изађе више текстова него што их је на насловној страни?

Mislim da je to slučaj samo sa "krovnim" kategorijama kao što je blog. Putopise, putoskop i sl. možeš da listaš normalno. Ne znam kako u isto vreme možemo na stranici sa blogovima da ponudimo i spisak blogova, a i spisak poslednjih tekstova iz njih.

On 10/19/2014 at 2:31 PM, chivitli said:

Mislim da je to slučaj samo sa "krovnim" kategorijama kao što je blog. Putopise, putoskop i sl. možeš da listaš normalno. Ne znam kako u isto vreme možemo na stranici sa blogovima da ponudimo i spisak blogova, a i spisak poslednjih tekstova iz njih.

Да, кад кликнеш на онај мени на врху странице, отвори се категорија, али не можеш да кликнеш нпр на "путоскоп" изнад најновијег текста о офирању па да ти отвори категорију :)

Evo napravio sam, da ne bude da ne slušamo :) Sad možeš da klikneš na kategoriju, dokle god je jedinstvena. Jedino gde ne može da se klikne su "Putopisi i geokultura" i "Servis za samostalne putnike" pošto se u tim vrstama prikazuju tekstovi iz više kategorija. Sve ostalo sad može.