Jump to content

Featured Replies

Predlažem da dodamo novu sekciju sajtu gde ljudi mogu da prodaju svoje stvari tipa LP knjige, šatore itd. Znači ono što već postoji na forumu, ali da bude posebna stranica koja izgleda kao recimo Ebay, ljudi mogu da stave jednu ili tri slike, malo lepši opis, a kad bude nešto prodato onda se može samo skinuti sa sajta a ne da oglas stoji tako godinama...

Pa razna pitanja i cenjkanje mogu da se vode na forumu ako treba, tj. da bude povezana kao što su sada putopisi povezani sa forumom.

Ako se prihvati ideja mogu ja da isprogramiram to, ali integraciju sa forumom će verovatno morati chivitli da sredi.

Bockanja i četa ipak neće biti.

A što se tiče ovoga sa oglasima, zvuči okej, samo kolika je potreba za tim? Slabo ko prodaje stvari ovde, tako da ne znam da li vredi ulagati toliku energiju i sate na to, možda je bolje da je usmerimo na nešto drugo, kad već ima volje? :)

S obzirom da je pitanje ove diskusije "Šta nedostaje ovom sajtu?" ja mislim da je to vise Asterixa  ;D

Slobo zeno bozija objasni direktoru :D bockanje,mhm opcija kao cimanje tj samo dati nekom do znanja da je komentarisana odredjena tema na kojoj vec davao savete da bi je pogledao...

bockanje,mhm opcija kao cimanje tj samo dati nekom do znanja da je komentarisana odredjena tema na kojoj vec davao savete da bi je pogledao...

Mani me tih nastranih stvari, ja sam konzervativni balkanac  :P  a ti se bockaj sa kim god zelis  :roll:

Bockanje = "poke" na Facebooku.

Ni tamo ne koristim to dugme, pa ne znam sta ce i ovde.

A za to sto tebi treba, Asterix, posao na forumu radi opcija "New replies to your posts", u gornjem desnom uglu foruma.

Bockanje = "poke" na Facebooku.

Ni tamo ne koristim to dugme, pa ne znam sta ce i ovde.

A za to sto tebi treba, Asterix, posao na forumu radi opcija "New replies to your posts", u gornjem desnom uglu foruma.

Ju! Ja ovo nikad do sad nisam skontao!  :o

Tutu ru tu tu tu! Prvo VELIKO HVALA svima,forumu i ljudima na njemu koji nesebicno dele savete i iskustva,koji utrose makar i zrno vremena objasnjavajuci po 100ti put jedno te isto . Da napisem par stvari o sajtu i za sajt. Da ovog foruma nije bilo ne bi mi ni pala na pamet putovanja u samoreziji,iskreno i slab sam s tim. Nisam ni deo foruma precesljao a vec cu da se istrtim da kazem svoje misljenje,cesto se zezam al sad malo ozbiljnije . Ideju za sajt je imala grupica ljudi koji su to i pretvorili u delo al ima i "novajlija" s gomilom postova koji ruku na srce su korisni za oskara. Ovom sajtu trebaju reklame (sve reklamiramo od metroa,gore,intersporta ama sve delimo linkove itd itd) ili nekih agencija,da se razumemo nemaju svi volje i zelje za samorezijom(koja treba da ostane prioritet) kad ima agencija koje nude za 29e 10 prenocista u grckoj. Reklame bi bile postavljene na posebnom delu da nam ne iskacu razne nebuloze usred citanja nekog putopisa ili citanja o nekim znamenostima i sta znam vec sta. Ja bi voleo da od reklama neki ljudi imaju i platu(ipak ovo moze da zaukupi celog coveka a ne deo vremena,treba im dati podstrek) pa kad vidim let iz rima za london 9.5e sa swim taxama a nemam pojma kako da rezervisem,lepo javim slobi665 npr uplatim 10e i on sve zavrsi gratis :D. Ako se razumemo :D .. I od raznih promocija i finansiranja,reklama npr ljudi koji idu na tradicionalno nocno planinaranje KPS (ja tu nespadam) dobiju gratis prsluk ili majicu. Treba biti jasno da sve kosta al nije fora da trice kluba putnika dobijaju sire mase jer to postaje komercijala,koja bi bilo lepo da se izbegne. Npr sta fali da KPS  organizuje vise nekih akcija,free kampova lupam 500din po ucesniku i pri tome svako dobije 2 obroka pasulja :P.. Al da ne duzim ne umem swe da pretvorim u text vise za okrugli sto :D pa da se daju resenja a ne da se nesto razmatra 6 meseci. Berza koliko god dobro da se uradi ne skodi,slike,objasnjenja jer sve sto se prodaje kupuje zna biti korisno.. Ali takve stvari moraju da se automatski brisu posle 7 do 15dana i da moze da ga postavi neko ko i nije registrovan na forumu i da ne stoji jedan oglas x godina.. Slike.. Mhm na stranu sto ih ja ne volim al ima posla oko toga kakve bi slike bile dozvoljene i u kom delu sajta jer neprimereno je da svaki put kad je neka diskusija prelistavamo gomilu slika x puta vracajuci se na druge postove i odgovarati. Link slike (koji nemam pojma da postavim) je dosad bio ok :) ne znam koliko su izvodljive dzidza bidzde da sajt moze da se prilagodi i mobilnom telefonu :) poput fb,i googla itd.. Ima xy stvari i sve se svodi na finansije,niko nece i ne moze da odvoji 10 ili mesec dana za uredjenje,al za 150e 200e sajt bi blistao,jednostavan nezahtetevan i mocan.  Prema tome treba naci resenje da sajt zaradi neku kintu,da se ne narusi jednostavnost foruma i da ljudi mogu da koriste njegove prednosti. Da nazovem lazara za dve majice,da pitam chiv gde da iscackam na forumu neke kojestarije ili pedjalino za zemlje levanta,cruela za low cost letove.. :) al ne da im to bude pritisak,jer sve krupne stvari odradjene..  Cinjenica: Ideje iziskuju sredstva prvo da se obezbede pa sve ostalo...

Razmisljanje, savet, preporuka da se ispod naslova teme (subject) vidljivo prikaze datum postavljanja teme, usput moze i ko je postavio...Jer u neku ruku nama tragacima moze olaksati pretragu, snalazenje i koriscenje sajta...

ManWithTheSmile, ime pokretača teme možeš da vidiš u istoj vrsti gde i naslov teme. Datum postavljanja teme nema, ali ionako je bitnije da se vidi datum poslednje odgovorene poruke na toj temi, a to opet ima u istoj vrsti.

Svoju poruku možeš da edituješ sat vremena nakon postavljanja, što je sasvim dovoljno, možda i previše.

• 9 months later...

Mogli bi da dodamo neki kalkulator koji racuna koliko jos dana moze neko ostati u sengenskim zemljama. Posto vidim da se pitanje stalno ponavlja na ovoj temi. Znaci treba da se napravi web forma u kojoj mozes da upises kad si usao i izasao iz EU u zadnjih 180 dana, pa ti ona izracuna koliko jos imas preostalih dana.

e da, ja zaboravio na ovu temu.

Pošto je omogućeno da se kače slike na forumu i to je prošlo sasvim bezbolno, a postojalo je indicija da će se sajt preplaviti slikama i da će to biti ružno a i nekoliko ljudi sa mobilnim telefonima je valjda skontalo kako da isključi učitavanje fotografija na svojim veb čitačima.  :roll:

Sad se nešto mislim, kako bi bilo dobro kada bi se mogli embedovati videi? Zamislite sad temu ,,Šta slušate ovih dana`` pa sve lepo možete da otvorite a ne da je cela tema hrpa linkova. Ili kada se spominju dokumentarci da se kači video a ne samo link. Ovo opet ne mislim da će uništiti forum kao što ni slike nisu uništile.

Još jedna stvar bi bila super i to mislim da je to najvažnije, da se omogući embedovanje google mapa. Jedan forum o putovanjima da to nema je nekako prosto suludo. Koliko bi saveti i objašnjenja lokacija bila jednostavnija da to imamo na forumu. Objašnjava neko gde je bio, okači mapu i pokaže rutu. Objašnjava neko kako stići na tu i tu lokaciju i okači mapu.... Mogućnosti su razne.

Mogli bi da dodamo neki kalkulator koji racuna koliko jos dana moze neko ostati u sengenskim zemljama. Posto vidim da se pitanje stalno ponavlja na ovoj temi. Znaci treba da se napravi web forma u kojoj mozes da upises kad si usao i izasao iz EU u zadnjih 180 dana, pa ti ona izracuna koliko jos imas preostalih dana.

Evo ja se dobrovoljno javljam da napravim tu formu. Počeo sam skoro da učim PHP, i dobro će mi doći vežba.

• 1 month later...

Beta verzija kalkulatora je gotova.

Glavne karakteristike (fičres):

- računa do 3 ulaska/izlaska po jednom periodu od 180 dana

- u slučaju da je istekao period - daje poruku o datumu isteka  i predlaže da se ponovi unos od kritičnog datuma  (ne računa ništa)

- ne koristi naša slova ("š" piše kao "sh", itd.)

- veb forma je u obliku tabele na beloj podlozi u gornjem levom uglu

- poruke i obaveštenja izbacuje na novoj stranici u jednom redu - bez doterivanja

Ako ima nešto što bih ja mogao još da doradim, npr. da dodam još 2 ulaska/izlaska, probam da ulepšam malo veb formu (postavim je na sredinu ekrana, preprogramiram je da ne koristi tabele već xhtml/css), probam da formatiram poruke i obaveštenja koje skripta izbacuje, itd. možda bih i mogao. Još ne znam kako se ubacuju naša slova u PHP. Ako ne, da je onda pošaljem nadležnima na proveru rada. :)

Svaka čast!

Imaš moju mejl adresu, šalji :)

Samo jedna sugestija: ako već nema naših slova, onda je bolje koristiti ošišanu latinicu, dakle s umešto š i slično, nego sh, ch, tj i ostalo. A možemo i da ubacimo podršku za naša slova, jedino je problem što ne umeju svi da ih potrefe, pa je možda bolje imati formu bez njih :-\

Html ću verovatno sam pretabati kad se bude ubacivalo na sajt, ne moraš brinuti o formatiranju