Jump to content

Featured Replies

Posted

Prilikom on-line cekiranja kod easyJeta dobio sam mogucnost za +12kg prtljaga. Prihvatio sam opciju i nisu mi naplatili nista vise. Sada mi na boarding pasu pise 32kg.Neka greska ili je to easyJet postao darezljiv. U pitanju su dva vezana leta i dve osobe sa jednim check-in prtljagom.

mi smo easy-em isli Lisabon-Madrid 20.10. i takodje nas je bilo dvoje sa jednom cekiranom torbom.

Pri kupovini karte smo platili 11e za torbu od 32kg. Znaci, dve karte su bile po 13e i ta torba - sve ukupno 37e.

Koliko sam skapirala, wizz i easy generalno odobravaju 32kg. bez posebnih naplata. Kod wizz-a 15e torba a kod easy-ja nama je bilo 11e ?!

da.ali kad uzmes jednu torbu,naplate 11 eur i pise da je samo 20 kgzvoljeno a iznad je doplata ?!!

iako kazu da je najveca dozvoljena tezina 32 kg ?

ja to sad ne kuzim....

Prijavljena prtljaga

Za svaki se komad standardne prijavljene ("predane") prtljage plaća naknada.

Plaćanjem naknade svaki putnik koji je platio naknadu za prijavu jednog komada prtljage ima pravo na predanu prtljagu maksimalne dopuštene težine od 20 kg po putniku. Nakon plaćanja naknade za dodatnu prtljagu možete nositi dodatnu prtljagu, ali to ne povećava dopuštenu težinu po putniku. 20 kg dopuštene težine po putniku može se povećati samo plaćanjem naknada za prekoračenje težine kako je dolje navedeno.

Putnici na istoj rezervaciji od kojih je svaki platio naknadu za komad prtljage mogu zbrojiti maksimalne dopuštene težine po putniku i raspodijeliti tu težinu na vlastitoj kombiniranoj predanoj prtljazi. Ovo je podložno maksimalnoj prihvatljivoj težini za svaki pojedinačni komad prijavljene predane prtljage od 32 kg. Prtljaga koja prelazi ovu težinu neće biti prihvaćena za prijevoz.

Primjenjiva naknada putem interneta prikazat će se u vrijeme provođenja rezervacije prtljage (tijekom ili nakon rezervacije leta). Alternativno možete odlučiti da u zračnoj luci platite veću naknadu. O toj ćete naknadi dobiti obavijest u zračnoj luci.

Ako težina prijavljene predane prtljage prelazi 20 kg po putniku koji je platio naknadu (podložno gornjem pravilu), prekoračenje težine naplaćuje se po kilogramu do maksimalne težine od 50 kg po putniku i to u zračnoj luci kako slijedi. Prekoračenje težine možete i unaprijed kupiti po nižoj cijeni putem web-mjesta easyJet.com.

Valuta Prekoracena težina po kg

GBP 10.00

EUR 12.00

CHF 20.00

DKK 88.00

CZK 320.00

HUF 3,800.00

PLN 60.00

MAD 140.00

I sve ostale nepoznanice mozete procitati na njihovon sajtu. Imate i opciju na hrvatskom.

Masu rucnog prtljaga vam nece proveravati , naravno treba da zadovoljava zadate parametre velicine. Meni su posumljali u ranac i morala sam da ga stavim u neki okvir, u koji je uspeo da udje uz malo guranja (i cvrsta tela su stisljiva, zar ne?).

Lisbon to Madrid (Terminal 1)

Dep 20 October 2010 13:10

Arr 20 October 2010 15:25

Flight 7982

Check in opens 20 October 2010 11:10

Check in closes 20 October 2010 12:30

1 Checked bags per flight between all passengers combined up to a total combined weight of 32kg - 11e

Rucni prtljag proveravaju u redu dok cekas za cekiranje i zalepe ti trakicu koja znaci da je sve ok. Nisu merili rucni....izgleda ih zanimaju samo dimenzije.

Tezina rucnog prtljaga nije ogranicena kada je u pitanju EasyJet, ali vodite racuna o dimenzijama kofera! Za one koji ne znaju, racunaju se i tockici!  :)

• 2 weeks later...
  • Author

Koliko sam ja razumeo ljubazno osoblje u Zenevi ranije je easy dozvoljavao prtljag do 32kg bez doplate, odnosno sa placanjem regularne cene za prtljag. To su ukinuli, a ukoliko ste ranije kupili kartu to jos uvek vazi. Mada, osoblje u Hurgadi nije znalo nista o tome. 20kg i tacka. Ili je cekao baksis? Muke sa arapima...

• 5 months later...

Poskupeli su i ovi sa naknadom za prtljag.

U jednom smeru je 14, povratno 28e. Za neke povratne letove prtljag je 34e :(

E ok, ja sto sam malo bacio pogled su one cene, pa sam mislio da su na svim linijama povecali...

• 1 month later...

Pomagajte!!! Trebam da kupim karte do maroka i nazad, i ako uzimam prtljag koshta me dodatnih 50 E, shto je mnogo. Kakava su vam iskustva, da li moze sve stati u torbu velicine 55/45/25, za 20 dana? da li su stvarno rigorozni, shot se tice dimenzija? da li mogu imati svoju licnu torbu, uz ranac?

hvala puno, cekam na odgovor, pa da kupim karte :)

Vidi sta ti je draze, 50 evra ili da se malo stisnes sa garderobom i jednom eventualno operes stvari tamo. Malo praska, pa na ruke. Ili, ako bas hoces na nivou, onda perionica, ali i to kosta. Uglavnom su rigorozni oko prtljaga, s tim da povremeno i moze da prodje torba malo vecih dimenzija ili malo teza. Ali, ogranici se na to sto ti je ponudjeno i to je to. Kod lowcostera, dozvoljena je samo jedna torba, dakle, sta god je pride, moraces da ubacis u tu torbu. Neki ljudi odavde ce ti reci da ti je toliko prtljaga vise nego dovoljno da poneses stvari za 2 meseca ;D Od tebe zavisi koliko mozes da se ogranicis, a da se ne osecas lose :)

Mozda da uzmes toprbu samo za povratak, posto pretpostavljam da ces kupovati nesto tamo?

• 3 weeks later...

Drugari, treba mi vaša pomoć!

Radim Online check-in preko easyjet-a, međutim nigde ne traže nikakve dodatne informacije za unos (br. pasoša, kad ističe, državljanstvo itd.), već odma' nude opciju štampanja / download-a, karta staje na jednoj stranici.

Jel to OK ili sam uprsk'o nešto?

• 2 weeks later...