Jump to content

Featured Replies

Posted

Idem u Ukrajinu na strucnu praksu pa sto se ne bih odklackala do Moskve i St. Petersburga... Kako do Ruske vize bez pozivnog pisma?

I da li u Moldaviji ima nesto zanimljivo? Da li treba viza?

U Rusiju ne moze bez pozivnog pisma... sem ako ne znas nekoga ko ima firmu, pa da ti sredi da dobijes poslovnu vizu, kod nas u SUP-u. Na forumima uglavnom preporucuju sajt

http://www.gotorussia.com/visa_services_russia_support.htm

Moldavija je zanimljiva jer je, kazhu, to najsiromashnija zemlja u Evropi. Mozes pogledati ovde:

http://www.lonelyplanet.com/destinations/europe/moldova/

Upoznao sam jednog Kanadjanina koji je bio tamo, njemu je najinteresantnija bila Transsinistrija, il tako nesto, jedan delic Moldavije koji se odvojio i proglasio nezavisnost tako da je sada samozvana drzava, a na ulazu ti lupe vizu :)

Sto se tice vize za samu Moldaviju, siguran sam da ces na internetu lako pronaci informaciju...

LP

Probaj da uzmesh potvrdu od Dekana da idesh na struchnu praxu, i da ti treba viza za Rusiju, pa skokni do Sup-a da ti tamo naprave poslovnu vizu . Nishta ne koshta da probash...

Meni je to uspelo a ti vidi!

Uzdravlje :lol:

Acketa

• Author

ne smem vishe da gledam u kartu evrope...

padaju mi razne gluposti na pamet ... tipa litvanija latvija estonija... da li neko zna nesto o tome i kako ide prica sa vizama?

ne smem vishe da gledam u kartu evrope...

padaju mi razne gluposti na pamet ... tipa litvanija latvija estonija... da li neko zna nesto o tome i kako ide prica sa vizama?

Blue Girl, definitivno nisu u pitanju gluposti. Moja je zelja takodje da jednom posetim Balticke, zemlje jer su prelepe (gradovi Talin , Riga, Vinlus... stari srednjevekovni gradovi). Medjutim, vize su naravno potrebne , ali je nevolja u tome sto nijedna od tih zemalja nema ambasadu kod nas (pa za sada zaboravi). Inace, ja nameravam da putujem u Poljsku, ali je Slovacka tranzitna viza 43 evra :(, pa ipak mislim da je isplativije da idem preko Ukrajine. Zato me interesuje da li za Ukrajinu treba viza, kako se dobija, posto je ? Prvenstveno me interesuje tranzitna viza.

Unapred hvala !

Za balticke zemlje trebaju vize, a za vize trebaju pozivna pisma. Ja sam se konkretno raspitivao za Litvaniju, u Budimpesti postoji ambasada, znaju odlicno engleski, vrlo su ljubazni i redovno odgovaraju na mejl.

Meni rekose da se viza ceka nedelju dana i da ne moze pasos da se posalje DHL-om nego je neophodno licno prisustvo, dakle moras da sedis nedelju dana u Madjarskoj dok ti je pasos na viziranju...

Nego, cini mi se da za Belorusiju ne treba viza, tako da bi mogla da posetis Minsk, kazu da je grad totalno sulud jer je ceo napravljen u fazonu soc-realizma a gradski trg (savrsenog kvadratnog oblika) je jedan od najvecih u svetu, mnogo veci od, recimo, crvenog trga :)

Kada sam ja isao (2003) izmedju Belorusije i Rusije nije postojala granica. Beloruski carinici vaze za najgore na svetu ali samo budi skrushena i vichi "student, student, srbija" i izvrci dzepove da bi shvatili da nemas para, i prolazis bez problema :)

Odgovor za "Guest" - ima u BG jedna agencija (verovatno ih ima gomila, ali za ovu jednu ja znam iako sam zaboravio kako se zove) koja sredjuje vize za Ukrajinu u roku od par dana, samo im das pasos i pare a oni ti lepo srede vizu.

LP

• 3 weeks later...
  • Author

da li je neko bio u rusiji kod clanova hospitalityclub-a?

drug mi je pricao da morash obavezno da se prijavish kad udjesh u zemlju i da to hoteli i hosteli rade bez problema ali ako odem kod nekog iz HC-a da li ce me taj neko prijaviti?

probaj da postavis pitanje na HC forumu, verovatno ce tamo neko znati...

• 2 weeks later...
  • Author

jel neko leteo iz moskve do beograda?

kako da prodjem jeftinije od 170e koliko mi nude sve turisticke agencije!

povratna karta do Rusije je 200e a u jednom pravcu 170e?!?

hocu objasnjenje!!!

:x

Da li si rekla da imas manje od 25 ? Postoji popust...

ovih dana aeroflot daje sve moguce popuste... 100 evra povratna na relaciji Istanbul-Moskva, provereno. Mozda ima nesto i za BG?

LP

• 5 months later...
  • 2 months later...

Ok, ja nabavim pozivno pismo od nekog Rusa, i onda? Da li mi je potrebno zdrav. osiguranje? I koliko tu vizu naplacuju u ambasadi?

Bolje gledaj da nekako dobiješ ono "poslovno za Rusiju" što ti napišu pisaćom mašinom u pasoš i lupe pečat... ovde u NS se to dobija u SUP-u. Imaš neograničen broj ulaza i izlaza, a možeš da dobiješ na koliko meseci hoćeš... i da, besplatno je.

Da bi ti to dali u SUP-u treba ti papir na kome piše da te šalje neka firma (ako imaš nekog prijatelja koji ima firmu) ili - ono što je većina nas, koliko znam, koristila - papir od fakulteta, koji ti dekan potpiše ako ga lepo zamoliš, a gde piše, kratko i jasno, da ideš na razmenu studenata u Rusiju.

Ovo se do sada pokazalo kao najbolja varijanta... ako hoćeš pravu vizu, najbolje pozovi ambasadu u BG (imaš broj na ovom sajtu, u "vize i ambasade") pa se raspitaj šta i kako, te stvari se često menjaju.

• Author

Ako hocesh mogu ti poslati na mail obrazac kako izgleda taj papir koji treba da odneses u SUP gde ti je izdat pasosh posle Dekanovog potpisa!

Upali svaki put samo Rusi malo ne vole tu nashu vizu i teshko cesh se registrovati sa njom ali opet i za to postoji reshenje!

Nash konzul u Moskvi je slab na studente i moze lako da se desi da te registruje kao gosta ambasade, samo malo odesh  i kukash... bla bla bla... i to cu da te naucim ako budesh hteo...

Par dana pre polaska na put dodji u NS na obuku "kako opreziveti u Rusiji"  :-D

He, he, hvala mada to nije moguce - jer sam ja jos u gimnaziji a tamo nema dekana  :lol:

Bas ovih dana dolazi jedna iz Petrograda u Nis preko HC-a, i ja cu joj kazem: "Ja tebi zasebnu sobu sa chistom posteljinom, kablovskim internetom i pogledom na Nisavu, a ti meni pozivno pismo za Rusiju!"  :spot:

Bas sam chitao onaj topic o tome koliko se trosi na putovanjima, i obeshrabrio sam se. Ako mi se ne posreci na "ogrebi me", ne znam kako cu letos  :-)

cisto da primetim kako ces da imas sjajnu goscu :spot:

Upravo mi je stigao mail od nje u kome kaze da se gadno razbolela i da odlaze putovanje. Propade sve? :cry22:

• 2 weeks later...

ovde svi vec znate koliko kosta izdavanje ruske vize pa je i ne spominjete,ali ja ne znam cenu,mislim da je oko 30e ali bih zeleo da znam koliko je tacno!zanima kakva je procedura u ambasadi,jel se ceka u redu dosta ili toga nema ni malo!

ako se ja dobro secam, viza je 45 evra, ili tako nesto, cekanja nema mnogo, ako imas sve potrebne dokumente i to ti je to.. najbolje da odes do njih, oni ti kazu sta ti ne valja s dokumentima i onda dodjes za koji dan ponovo, ili, ako je sve u redu, cika ti da vizu, vec istog dana, ili eventualno sutradan  gent