Jump to content

Featured Replies

Posted

Pala mi je na pamet jedna ideja, cije su iskrice nastale citanjem, slusanjem radija, ljudi oko sebe...

Naime na jednom blogu sam procitao sta su sve Srbi (ako je tacno) radili ne bi li se snasli za neke pare, smestaj... Pa da pokusam da se prisetim prica:

1. Neki Srbin je pola godine boravio u WC-u na Nemackoj voznoj stanici, tako sto je ispred vrata okacio natpis "Radovi u toku";

2. Drugi je pak nacuo da Svajcarci daju dobre pare ako uhvati i donese pacove, te je on poceo da ih "gaji" u podrumu svoje kuce/zgrade, a problem je naravno nastao kada je on poceo cesce da se pojavljuje sa zahtevom za pare, i kada su komsije pocele da se zale da im travnjacima jure pacovi...

Na popularnom Beogradskom radiju sam slusao prekjuce emisiju o prevarama koje su drugi uspevali da proguraju/primene kod nas, mada ih se nesto ne secam najbolje. "Efekat procitanog vica".

I ova je najnovija - cale mi je rekao da se trenutno po gradu desavaju razne "situacije" zbog nedelje stednje, i da su vec par njegovih drugara, ili drugari druagara imali probleme. Naime, vi dodjete do banke iz bilo kojeg razloga, i ako sa sobom nosite torbicu, postajete "meta". Dok vi zavrsavate posao u banci, neko se "igra" sa gumom vaseg automobila. Kada zavrsite i krenete ka kolima, vi naravno primetite da nesto nije u redu. Dok menjate gumu, neko se pobrine da ostanete bez torbice, ili u slucaju caletovog drugara - lap topa, kesa, kljuceva... To mi je rekao danas, pa sam pomerio svoj odlazak u banku zbog trenutne paranoje...

Zeleo sam ovom temom da pokrenem sve (ne)moguce primere slucajeva nasih kako po svetu, tako i kod nas, da ne dodajem prevare itd.

Eto, gosn.sofersajbna je pisao ovde po forumu detaljno kako je bio đubretar u Nemačkoj... Meni to zvuči dosta originalno :)

al to nije prevara, to je legalno sve bilo.

ja sam cuo za sledecu foru:

Dosao neki lik iz Novog Sada kod druga gastarbajtera u nemacku. Sede u nekom kaficu piju pivo i kaze gastabajter pazi sad ovu foru. Da svom sino 100 evra i kaze mu da ode do prodavnice i kupi cokoladicu. Mali ode i vrati kusur. Za nekih pola sata gastarbajter ode do prodavnice da 10 evra da kupi cigare i normalno prodavacica vraca samo par eura i onda krece:

-pa sta is mi to dala?!

-pa kusur...

-dao sam ti 100 evra, a ti mi vracas 3 eura.

-ne dali ste mi 10 eu...

-Ma necu da se raspravljam sa tobom, zovi sefa.

dolazi sef:

-u cemu je problem?

-oce da me zakine, evo proverite evo vam serijski broj novcanice (i vadi papiric sa brojem koji je prepisao pola sata pre sa svoje novcanice od 100 eura)

-proveri novcanice sef, nadje njegovu i vrati mu ,,pravi'' kusur.

Čim bi neko znao serijski broj novčanice koju je dao, mislim da bi prodavcu postalo jasno da je tu nešto veoma sumnjivo. Da li si ikad čuo da ljudi imaju na papirićima zapisane serijske brojeve novčanica koje imaju u novčaniku, i da tačno znaju koju su gde dali?

Čim bi neko znao serijski broj novčanice koju je dao, mislim da bi prodavcu postalo jasno da je tu nešto veoma sumnjivo. Da li si ikad čuo da ljudi imaju na papirićima zapisane serijske brojeve novčanica koje imaju u novčaniku, i da tačno znaju koju su gde dali?

To je samo prica.  ;)

Zar nije smisao teme da napisemo price koje smo culi?

ev jedna sveza...komsija je u pitanju...

...naime zaustavila ga murija pre neki dan  i lik posto je bio prilicno pijan slozi drotovima pricu kako je dobio sina i kako se za to napio, na sta ga ovi puste...e sad jedina stvar je sto doticni ima 57 godina  ;)

Jao sad sam se setio. Ujko ima nekog komsiju koji je devedesetih svercovao benzin iz majdarske ili bugarske. Nekoliko puta ga je zaustavljala murija sa punim kombijem benzina. Kaze da je najvaznije da vec imas osmisljenju pricu u glavi.

Vozi tako jednom u sred noci sa punim kombijem kanti benzina, zaustavlja ga murija:

-Jaaaaooooo tako mi je drago da vas vidim! Pa ja se motam ovde po magli ne mogu da nadjem izlaz! Jao spasili ste me, hvala vam puno! Evo pokazite mi gde je izlaz i vodim vas u kafanu da castim.

Murija se zbunila od toliko prisnosti, pokazali mu put i on ode. Nisu ga ni za dozvolu pitali.

Derugi put kad se vracao prekrio je kante sa kesama toalet papira. Zaustavlja ga jedna policajac:

-Opaaa, sta imamo ovde?

-.benzin...

-E sad ces ti lepo sa mnom u stanicu.

-Necu.

-Molim?!

-Neces ti mene voditi u stanicu.

-A zasto?

-Zato sto ce zajabavati tebe, tvoju decu, i njihovu decu da si uhapsio coveka sa kombijem toalet papira.

I pusti ga muraja.  ;D

E ima i jedna sto sam cuo iz prve ruke od nekog strica. U bila neka slava u susednom selu i vraca se on kuci kolima pijan ko majka. Zna da ce murije biti na glavnom putu zbog slave pa je isao sporednim. Kad ono i na sporednom putu murija, zaustavlja ga pandur:

-Dobro vece, vozacka i saobracajna. Jeste li pili malo, a?

-E, ne da sam pio nego sam se razvalio!

Policajac krece da se histericno smeje i pusti ga.  lol::

-Dobro vece, vozacka i saobracajna. Jeste li pili malo, a?

-E, ne da sam pio nego sam se razvalio!

Policajac krece da se histericno smeje i pusti ga. 

"Kazi istinu pa ti niko nece verovati"- he he,stara dobra poslovica koja uvek "upali",pogotovo kada je  :tt: u pitanju. ;).

@ nikolar91

Nema to veze sa recima, pricom niti sa bilo cime slicnim. U pitanju je samo njegova hladnokrvnost. Takvo ponasanje je stekao svercujuci mnogo puta i druzeci se sa policijom ko zna koliko puta. Pokusaj da svercujes i lako ti se moze desiti da ako te uhvate tokom jednog od prvih prelazaka granice bez obzira na sjajnu "pricu" zavrsis u zatvoru. Nije u pitanju jedna priprema, vec stalne zivotne pripreme.

Inace, Nele Karajlic je pricao kako su stari predratni komunisti imali devizu - Ne priznati. Sta god da je u pitanju  :)

Skoro sam negde citao sledecu pricu (ozbiljan engleski magazin):

Zooloski vrt u Engleskoj, veoma blizu njega parking, nekoliko dana se na parkingu ne pojavljuje stariji covek koji je tu naplacivao parking 20-30god...

Ljudi iz ZOO vrta pozovu gradsku parking sluzbu da provere o cemu se radi, da posalju nekog drugog, jer su mislili da je mozda otisao u penziju...

Dobijaju sledeci odgovor:

Postovani, taj parking ne pripada parking sluzbi tj to je slobodna parking povrsina !  :o:D

Naravno, izracunali su da je lik za tih 20-30god. zaradio nekoliko miliona funti  zvizhd

Skoro sam negde citao sledecu pricu (ozbiljan engleski magazin):

Zooloski vrt u Engleskoj, veoma blizu njega parking, nekoliko dana se na parkingu ne pojavljuje stariji covek koji je tu naplacivao parking 20-30god...

Ljudi iz ZOO vrta pozovu gradsku parking sluzbu da provere o cemu se radi, da posalju nekog drugog, jer su mislili da je mozda otisao u penziju...

Dobijaju sledeci odgovor:

Postovani, taj parking ne pripada parking sluzbi tj to je slobodna parking povrsina !  :o:D

Naravno, izracunali su da je lik za tih 20-30god. zaradio nekoliko miliona funti  zvizhd

To sam i ja citao, zagrcnuo sam se kad sam procitao kolku je kintu stvorio ni iz cega!

• Author

Meni je slicno palo na pamet :D Ja ne znam da neko u Beogradu, ili bilo gde drugde u Srbiji drzi privatni parking.

Ima privatnih parkinga, koliko hoces i naravno na privatnim posedima...ovaj lik je to radio na gradskoj povrsini, sa njihovim tablama, obelezjima i naravno bez ikakvih poreza i sl...

dobar tekst! sad sam se setio za pricu sa stokholmskog aerodroma. upoznamo tamo jednog cigu, ide da vidi rodbinu kaze ovde radi kao ucitelj. kad se malo opustio kaze nam sta mu se desilo za djurdjevdan. naravno trebalo je jagnje da se okrene, nije ulazio u to odakle im zivo jagnje. kaze zaklali jagnje, rascerecili i krenuli da deru. Kad u momentu dolaze policijska kola ulecu unutra i krenu da dizu dreku. ispostavilo se da ih je komsinica prijavila da su zaklali psa!  ;D

• 3 weeks later...

Čini mi se da je Dežulović pisao o onom s naših prostora u Švedskoj koji je kupovao jagnjad u pet šopu i pošto je zaređao, ovi valjda došli do njega da vide kakav je to ljubitelj zivotinja i onda se šokirali kad su provalili gde su jagnjići završili...

Offtopic :

Jeste, ostavio sam link, na sintagmi pisao je, samo što stvarno boja te sintagme nije baš uočljivo drukčija od boje ostatka teksta. 

Je li, narode, koliko vas uopšte vidi taj moj link ? Odnosno, koliko uopšte ima smisla ostavljati ovako nenaglašene linkove ?

Offtopic :

Jeste, ostavio sam link, na sintagmi pisao je, samo što stvarno boja te sintagme nije baš uočljivo drukčija od boje ostatka teksta. 

Je li, narode, koliko vas uopšte vidi taj moj link ? Odnosno, koliko uopšte ima smisla ostavljati ovako nenaglašene linkove ?

Vidi se OK

• 1 year later...

Ja cuo pricu o nasem liku koji je dinamitom lovio ribu u Svedskoj. A 'fini' Svedjani to vidli prvi put u svom zivotu, nisu imali odgovarajuci zakon po kome bi ga osudili i eno ga na slobodi  :LOLLL:

• 5 weeks later...

a da li to znaci da u svedskoj svako moze da poseduje dinamit legalno????vi bas verujete svakakvim pricama :bang: :bang: :bang:

ovaj lik je to radio na gradskoj povrsini, sa njihovim tablama, obelezjima i naravno bez ikakvih poreza i sl...

Onda mora da je imao bas ludu srecu da za tih 20-30 godina NIKO ziv iz Parking sluzbe (ili neko ko zna nekog iz parking sluzbe) nije dosao da se parkira kod zooloskog vrta.Ili da bar direktor zooloskog vrta nije proverio ko ga je "zaposlio" tu,kad je prvog radnog dana dosao na "posao" :)

By the way,gledajuci naslov,malo smo izgleda skrenuli sa teme...

Nego,bas jedan dogadjaj iz Srbije,sa sela (mozda neko dobije ideju kako se "snaci" na brzinu,hehe :evil: ).

Dosao neki lik kod nekog dede u dvoriste,i dok je deda bio ko-zna-gde po avliji,ovaj na brzinu napuni dzak kukuruza (100 kila).Utom se deda vraca,vidi coveka sa dzakom kukuruza u njegovom dvoristu i cudi se naravno.Obraca mu se taj lik:

- Je li deda,ja mora da sam pogresio.Jel ovde zivi (recimo) Pera Peric? (uglanvom,ime nekog coveka iz tog sela,tj. te ulice)

- Aaa,ne,on je 3 kuce dalje,uz ulicu.

- A ja mu doneo dzak kukuruza,to je za njega...

- Nije ti to ovde,pogresio si,on je tu,dalje od mene.

- Aj' mi onda pomozi sa ovim dzakom da ga natovarim na bicikl,tu mi je na ulici,pa da ga odguram onda do Pere.

- Ajde,evo,sto da ne.

I tako mu deda jos i pomogne,ovaj ode sa kukuruzom,a tek posle deda primeti da mu fali kukuruza.I poveze stvari...

Setio sam se jos necega.

Stojim u vagonu voza koji ide za BUdimpestu (treba da krenemo iz BG-a),tu kod ulaznih/izlaznih vrata vagona i kucam poruku na telefonu.Privuce mi paznju razgovor koji se desava na metar-dva od mene (na ulazu u vagon).Pogledam,neki lik (nas covek) i neka stranjkinja (poznao sam je odmah po tenu i po kilazi,plus jos sa 100 ranceva na sebi).Nisam cuo prvu recenicu (kako joj je prisao),al nastavak razgovora je bio ovakav (pricaju na engleskom,ali pisacu na srpskom):

(ona) - Pa,imam nesto...samo da pogledam...

(on) - Da,da,pogledaj...treba mi za kartu,zaboravio sam da razmenim evre...a tebi sigurno vise nece trebati dinari kad napustas Srbiju...jel imas nesto?

- E,evo nasla sam...jel ti dovoljno? (vadi novcanicu od 500 dinara)

- Cekaj,treba mi jos ovoliko...(gura ruke prema njenom novcaniku i on jos vadi 200 i jos 100 dinara;nastavlja on) OK,sad je dovoljno.Hvala ti.Cim stignemo u Budimpestu vracam ti novac.I vodim te na kafu ili sok!

I odlazi lik...

A ova debeljuskasta sa osmehom na licu ga prati...

Reko,ne verujem.Vidim/gledam svojim ocima i NE VERUJEM :shockkk:

Nije tesko pogoditi da se taj lik vise nije pojavio (mislim,u vozu za Budimpestu).A ova mu je dala 800 dinara...na lepe oci :roll:

Eto sta lepa/zgodna prica ucini na brzinu clap  :bag:

a da li to znaci da u svedskoj svako moze da poseduje dinamit legalno????vi bas verujete svakakvim pricama :bang: :bang: :bang:

Dinamit moze rucno da se napravi bez po muke  ;D A kako je on dosao do njega, to neznam  ;D