Jump to content

Featured Replies

koliko uopste traje vremenski taj deo spustanja tj dok ste na camcu

Kad je visoka voda, tj brza spust traje oko 4 sata, leti kada padne voda i do 5 sati.

da li je treca nedelja aprila rano/hladno za rafting? koju reku preporucujete pocetnicima?

kako se uopste ide na rafting, mora sa nekom organizovanom grupom, itd?

dajte neke kontakte, info, itd.

izvinjavam se na laickim pitanjima  :-[

da li je treca nedelja aprila rano/hladno za rafting? koju reku preporucujete pocetnicima?

kako se uopste ide na rafting, mora sa nekom organizovanom grupom, itd?

dajte neke kontakte, info, itd.

izvinjavam se na laickim pitanjima  :-[

Po meni, rano i prerano, pogotovo za pocetnike. Za preporuku, ako mene pitas Tara, imas naravno i Lim koji isto nije los, ali dosta kraci od Tare i sa manje bukova a za dalje po bivsoj jugi, Una, Neretva i nesto gore u Sloveniji.

Da ides na rafting mozes sama sa svojim drustvom ako kontaktiras neki od sajtova ili preko neke agencije, sada ih imas na svakom cosku koje se "bave raftingom".

Ja sam uvek i uvek cu, sam organizovati rafting za svoje drustvo, doduse sada je to sve vec uigrano samo treba da javim broj ljudi koji dolazi i to je to.

Kontakte necu ovde ostavljati da ne ispadne da nekoga reklamiram.

Ako te jos nesto zanima, pitaj tu sam do kraja maja a onda ode na rafting :)

• 1 month later...

Evo da dam i u detalje ako nekoga zanima sta i kako.

Mi smo dogovorili rafting za 1-3. Jun (petak - nedelja). Krecemo oko podneva, da bismo bili u Foci oko 4-5 popodne. Ide se vlastitim kolima, gorivo delimo, tako da ta stavka nije preterana.

U Foci, posle kraceg odmora, kafice itd, kupujemo pice u diskontu i lagano krecemo na kamp koji je na Bastasima, 15km udaljen od Foce. Gosti smo kod gazda Mate, na njegovom kampu, i posle "zaduzivanja" bungalova sledi vecera i vreme sporta i razonode.

Sutradan ujutro posle dorucka uzima se oprema za rafting i kombi nas prevozi do rejona Brstanovice odakle se krece na sam rafting. Sam spust traje oko 4 sata, ali kod nas se to otegne i na duze posto volimo da stajemo na svaku plazu itd.

Po povratku u kamp ceka nas rucak, posle rucka ko zeli moze da odmori, a ko zeli moze da proseta po prirodi. Nakod vecere je opstenarodna zurka i tako to.

U nedelju posle dorucka, placamo aranzman, pice koje smo popili na kampu, pozdravljamo se sa domacinima i put pod noge lagane.

Cena aranzmana (ovaj koji ja praktikujem vec godinama je 65 eura), i u to je uracunato dva nocenja, pet obroka, spustanje niz Taru, crnogorske takse itd.

Obicno nas ceh na sanku izadje jos po15-20 eura po osobi, tako da je celokupan trosak oko 100-105 eura po osobi za sve.

Eto ako nekoga zanima moze da nam se prikljuci, a ako ne evo i Matin sajt pa mozete da pogledate i neke fotke.

http://tararaftingmata.com/

Jos jedna napomena, ja ovo ne radim komercijalno, nemam procente, dilove itd. Jednostavno ja sam veliki zaljubljenik u prirodu, pogotovo reku Taru tako da pokusavam da sto vise ljudi animiram da odu i vide je, pogotovo oni koji to do sada nisu uradili.

Ako je neko zaiteresovan, neka se javi ovde ili preko PM pa cemo se dalje dogovarati.

Eto toliko i pozdrav svima

• 4 weeks later...

Odlično!!  :D

Dolazimo sutra moj momak i ja, idemo kolima iz Niša, pa ako je još nekome do prevoza da se zna da imamo mesta...

Pozdrav, do sutrašnjeg viđenja!  :mah:  :kamp:

• 1 year later...

Evo malo da ozivimo ovu temu,

primakao se rafting i za ovu godinu, krecemo u petak, nadamo se dobrom provodu, kao i uvek :)

Ovo pisem cisto iz razloga sto ne mogu iscekati, tako da izvestaj kako je bilo dobijate po povratku.