Jump to content

pogresno ili iskrivljeno stvaranje slike o nekom mjestu, narodu, kulturi i sl...

Featured Replies

Posted

cackajuci po netu naleteh na jedan putopis koji me kako sam ga vise citao sve vise iznenadjivao terao da se zapitam o kakvoj se to osobi radi

Opšti utisak za Aman je vrlo razočaravajući. Grad je teško sranje. Velika prljava selendra u sredini sa novim hotelima, zgradama, poslovnim zgradama oko te centralne deponije koje su totalno bezlične i sivo-žute. Pitam se zašto bar ni jedna zgrada nema neku fasadu u boji. Da li sve zgrade moraju biti prljavo-bijele-žute boje? Ovde ne postoji crvena boja. Pa čak ni zelena. Nijedan čovjek na ulici nema na sebi ništa od živih boja. Samo sivilo! Treba odavde biježati što prije. Legao sam da spavam i da se konačno odmorim. Ali prevario sam se. Zbogom slatki snovi. Urlanje sa džamije ne prestaje nikako. Imam osjećaj da to traje satima! Najgori dio dolazi oko 4 ujutro. Nagurao sam papirne maramice u uši i zaspao tek kad je „muzika“ prestala.

celi tekst je na http://www.putovanja.info/forum/topic/12431-syria-jordan-putopis/

pa me kopka da li neko od vas misli da ste bas vi ta jedinka koja je savrsena a svi ostali da nevaljaju, da su sva druga verovanja osim vaseg pogresna, i sl...

• Author

slazem se s mislju al ima mali deo mene koji je protiv takvih piskaranja ako ispred svega ne toga stoji "ovo je licno moje misljenje" a ne da se kroz tekst provlaci "e to vam je bas tako"  ;)

naime zadnjih dana sam par puta ulazio u raspravu sa pojedinim ljudima koji su na moju izjavu da cu da se provozam do Bejruta kopnom docekan sa izjavom "sta ces tamo, Bejrut je sr*nje, pa oni su ovakvi, onakvi, rat je, mrze sve druge" i sl...posto znam da isti nisu odmakli vise od 100km od kuce za zivota(eventualno do mora, al "naseg") ispostavilo se da misljenje dolazi iz ovakvih prica...

jednom naleteh na slicnu pricu o Panami, ne znam sad gde je al prica ide tipa "bolje otidjite u neko lokalno cigansko naselje,, manje ce vas kostati"...opet da li se ta osoba zapitala da li tim ljudima treba zidana kuca 3 sprata na onolikoj toploti i kako bi istu odrzavali od onolike vlage...

...nekoliko puta se ispostavilo da ovakve price pisu oni koji u stvari nisu imali dovoljno para za svu zajebanciju pa su se tamo nervirali sto nesto kosta kao kod nas ili je mozda cak i skuplje jer su kontali da je sve gotovo dzabe....ta vremena su prosla, zemlje treceg sveta se polako modernizuju i cene samo mogu ici gore a ne dole...

Eto i odgovora na više puta postavljano pitanje zašto mi ne objavljujemo sve putopise koji nam stignu, i zašto ne napravimo da ljudi mogu sami da dodaju svoje putopise... Mislim da bi admini putovanja.info trebalo da skinu taj tekst, ali dobro, svaki sajt ima svoje polise, a nažalost najčešća polisa je da se prihvata sve što će dovesti do uvećanja sadržaja (a samim tim i broja posetilaca). Ali ne treba da te nervira činjenica da ima ljudi koji pišu koješta, pa to si valjda znao i ranije :)

Eh, da samo znas koliko su meni puta rekli da sam lud, budala i sl. Vecina je takva. Ljude ne mozes da promenis. Ti putuj, a o drugima ne razmisljaj. A Bejrut, Bejrut je, eh,  :D

Ovo mi leze ko kec na jedanaest. Naime, odem ja sa grupom hrvatskih HH sa njima do Zagreba. Moja ekipa u fazonu: gde ces bre,ubice te ustase,prepoznace govor,nemoj govoriti brate i bre (sto inace cesto cinim). Ja se zezam: ili Zagreb ili Jasenovac... U Zagrebu posred Trga bana Jelacica milion ljudi na nekoj manifestaciji Martin u Zagrebu, a ja sa Zg ekipom kuliram pokraj sata i recitujem im BG sindikat i pesmu Welcome to Serbia. Nijednu neprijatnost nisam doziveo,cak sam i dobio konzervu piva Ozujskog kad sam rekao odakle sam.

• Author

to govorim...cisto predrasude...bez ikakvog povoda i razloga....

...naime te predrasude su ponekad uticale na mene(tj na odustajanje od putovanja) pre punoletstva a i sad i starci nekad pametuju oko odlaska negde(iako ne zavisim od njih), kao reko ovaj ili onaj da tamo ljudi nevaljaju, krade se, siluju, otimaju i sl...i sto bi sad taj neko bio pametan(isti nije bio ni blizu mesta o kome se radi)...

....kad nasem covjeku kazes Kolumbija masa ljudi ce odmah poceti kako su tamo svi narkomani, dileri, mafia i sl...vise ljudi mi je pokusalo prodati gudru(i slicne prizvode) u mom gradu ili nekim razvijenim evropskim zemljama nego tamo...

prodaju kokain i žene! Šteta što nisam bio pri parama...

Kuku Lazare ima zena da te  :maddd: :maddd: :maddd: bices plav kao  shtrumpf    ;D ;D ;D

• Author

...da na svakom cosku ima po Marokanac...ali to noje razlog da se drugi odvracaju kako u Portugal ne treba ici...elem kad smo kod portugala....ja sam uglavnom slusao price kako isti treba izbjegavati kao skupo je(evropska unija, ovo ono...)...pa mnogo beogradskih kafana(restorana...) ima iste ili vece cene od slicnih u lisabonu a verujem da bi izvan lisabona bili i jos jeftiniji(bio sam samo u lisabonu tako da ne znam cene u ostatku zemlje)....

Putovanja razbijaju predrasude... ako si spreman za tako nešto. Inače, može čovek i 20 godina da živi negde, pa da ne shvati zašto se ljudi u toj zemlji ponašaju kako se ponašaju, na kojim vrednostima zasnivaju život itd. Što kaže naš narod: "vo u Beč, vo iz Beča" (ili: "vo u Aman, vo iz Amana"). Ako nisi otvoren za nova iskustva, ne vredi ti ni da prođeš Put svile peške. Moglo bi se reći da je istraživačko putovanje stanje svesti. :D

Gde od svih zemalja nadjoste Portugal da spominjete po losem..... :psuje: :psuje: :psuje:

destinacija No1 za lagodan i ugodan zivot....

Gde od svih zemalja nadjoste Portugal da spominjete po losem.....

destinacija No1 za lagodan i ugodan zivot....

Ja sam i rekao da je Portugal odličan za lagodan i ugodan život! Možeš da kupiš drogu i žene u centru prestonice, ehej!  lol::