Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima.

Ja sam iz Bitolj, Makedonija.

Prebarivao sam preko neta, i nasao sam ovaj odlican sajt clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'>

Pre nekoliko godina sam bio u Novom Sadu na nekoliko sati, i zbilja vrlo vrlo mi svideo taj grad. Obecao sam sebi da cu se jednog dana vratiti u NS, i sad imam priliku da provedem Novu Godinu...

Bicemo dvoje, planiram da idem sa devojkom, valjda cemo da putujemo busom, stici cemo ujutro na 31/12/2010, dakle 2 nocevanja, i idemo nazad 02/01/2011.

Pa...

Vi mi mozete pomoci oko mesta koje se mora posetiti...

Koji su normalni (naravno ne vrlo skupi) hoteli ili apartmane u Novom Sadu... interesiraju me cene za te 2 nocevanja. Ako imate adrese od hotele ili mozda link.

Isto hocu da pitam sta ce biti organizovano na trgu za novogodishnu noc...

I sad najbitnije pitanje: koje su najbolje kafane u Novom Sadu?  :eat:pijjj:pivoooo:

Ocemo da pijemo vasu domacu rakiju i mnooogo piva u kafane, pa kazite gde da idemo... naravno da ne bude vrlo skupo  :dance:

P.S. U MKD je zabranjeno pushenje svugde, dali su cigarete dozvoljene u lokale tamo?  ;D

Pozdrav is Makedonije, ziveli  :pivoooo:

• Author

Hih umalo da zaboravim...

Koje su cene za pice u Novom Sadu...?

U kaficima, barove, kafane...

kafe? krigla pivo? rakija? vino flasha? konjak, vodka? ... i slicno  ;D

Hvala puno  ;D

Euro = 107 dinara

Cene - pivo malo flaširano - 70 - 120 dinara

- pivo veliko flaširano i točeno - 80 - 140 dinara

- rakija - 50 - 200 dinara

- flaša vina -

- kokteli - 150 pa na više

Za dva dana stupa na snagu novi zakon o pušenju, pa je pušenje zabranjeno svuda osim tamo gde piše da nije. Kafane će same odlučiti da li su pušačke ili nepušačke ako su manje od 80 kvadrata, a ako su veće imaće odvojen prostor za pušače.

Od kafana, popularne: - ulica Laze Telečkog: - Lazino Tele

- Marta's Pub

- London i još 20 kafića

- Sting, stadion Vojvodine severna tribina (krigle 1L)

- Gusan, Zmaj Jovina, pasaž

- Bezec, pored Gusana

- Mamut, Zmaj Jovina, pasaž

- Pub, ugao Braće Ribnikara i Bulevara Oslobođenja

- Irish Pub, Zmaj Jovina i Dunavska na spratu

- Skochko's bar, Zmaj Jovina na spratu

Alternativne: - Oblomov, Vovjođanskih brigada, dvorište

- Bunker Hill, Dunavksa ulica, pasaž, ponekad svirke

- Gerila bar, Dunavska ulica, pasaž, ponekad svirke

- Izba, Železnička ulica, pasaž

- Frida (stara) Ise Bajića, na spratu

Živa muzika (tamburaši): - Vinski podrum - Pašićeva ulica

- Konoba Orkus - Grčkoškolska ulica

- Ciganske Zore - Kisačka ulica (kasno u noći, uz neophodnu hrabrost da se tamo uđe)

Jeftine i ofucane ali kul: - Ribar, Dunavska ulica

- Bircaus Joe, zadnja strana pozorišta mladih

Ofucane koje rade 24h: - Bistro, ulica Modene

• Author

Hvala puno na iscrpnom odgovoru. Mnogo si mi pomogao.

Sad jos trebam cene za smeshtaj, hotele, ili privatne apartmane.

Cheers  :pivoooo:

Slazem se sa svim gore pomenutim preporukama, sem u jednoj- Ciganske zore-zaobici u sto sirem luku, jer je lokal nadaleko po pucnjavama i tucama cuven.