Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Planiram put za Mongoliju sledece leto - automobilom.  :kamp:

Zanima me da li SUP u Ljermonotovoj izdaje vize "Poslovno u..." za nosioce srpskog biometrijskog pasosa?

Cuo sam oprecne informacije o tome: vazi, ne vazi, stari SFRJ/SRJ pasos, novi...

Da li je neko skoro putovao kopnom i presao granicu na sa ovim pecatom i moze da podeli iskustva?

Sta je potrebno od dokumenata za "Poslovno u..." ?

Samo telefon za informacije bi znacio dosta.

Ako se vise ne izdaje za novi pasos ili postoje problemi pri ulasku, onda bih vadio redovnu turisticku vizu u nekoj od ambasada blizih Srbiji (ne mogu u Irkutsku)

Da li je Sofija pravo mesto za to ili se preporucuje neka druga?

Hvala unapred!

• Author

Ruta jos uvek nije utvrdjena - prijavio sam se za Mongol Rally, pa krecem lagano sa pripremama  :comp:

edit: popravljen link, nije radio

• 2 weeks later...

Pozdrav svima!

Planiram put za Mongoliju sledece leto - automobilom.  :kamp:

Zanima me da li SUP u Ljermonotovoj izdaje vize "Poslovno u..." za nosioce srpskog biometrijskog pasosa?

Cuo sam oprecne informacije o tome: vazi, ne vazi, stari SFRJ/SRJ pasos, novi...

Da li je neko skoro putovao kopnom i presao granicu na sa ovim pecatom i moze da podeli iskustva?

Sta je potrebno od dokumenata za "Poslovno u..." ?

Samo telefon za informacije bi znacio dosta.

Ako se vise ne izdaje za novi pasos ili postoje problemi pri ulasku, onda bih vadio redovnu turisticku vizu u nekoj od ambasada blizih Srbiji (ne mogu u Irkutsku)

Da li je Sofija pravo mesto za to ili se preporucuje neka druga?

Hvala unapred!

Da. U SUP-u u Ljermontovoj izdaju vize "Poslovno u Mongoliju/Kinu" i za nosioce srpskog biometrijskog pasoša. Od dokumenata je potrebno pismo kompanije koja te šalje na put sa naznačenim razlogom putovanja, radna knjižica/potvrda o studiranju firme/škole koja te šalje, izvod iz privrednog registra preduzeća, pasoš, i administrativna taksa od 1350 dinara.

Sa ovim pečatom sam ušao kopnom u Mongoliju pre 3 meseca bez ikakvih problema, ako se zanemari čekanje na granici u trajanju od 8 sati, zato što im je pao informacioni sistem.

• 3 weeks later...
  • Author

@dule - hvala!

Kao preduzetnik, mogu samo da napišem kako sam sebe šaljem poslovno u formi promovisanja sponzora putovanja, što i jeste ruku na srce tačno.  ;D

Otići ću u Ljermontovu, pa javim rezultate.

Inače, probao sam da pitam e-mailom ambasade, očekivano ne odgovaraju.

• 6 months later...
  • Author

Upravo smo odjavljeni u našem pokušaju da dobijemo preko servisa Visa Machine mongolsku vizu:

"Hi Srdjan, Your documents were not accepted at the Mongolian embassy in London. They advised us that they do not issue visas for Serbian citizens in the UK."

Da li je neko vadio skoro, i gde ?

Nekako mi se ova dozvola iz Ljermontove čini opasnom za isprobavanje ...

Da li se mora pojaviti lično ili jedan može da donese više pasoša?

Poz.