Jump to content

Featured Replies

Posted

Poz ljudovi...Sledece nedelje bi trebao sa drustvom da odem u Bugarsku na more par dana...( Ne da se kupamo :D ) Isli bi kolima... E sad dal treba viza za Srpski pasos al stari onaj plavi...Jel bio neko nedavno?Jel prave problem na granici i sl..

Ne prave problema na granici, a vize za stari SRJ pasos SU POTREBNE!

Za srpski pasos ne treba viza, za jugoslovenski treba  lol:: Najvise te cimaju nasi panduri, mozda ti i pare budu trazili na uvid kao mom burazeru i ortaku jer im je sumnjivo da neko ide u Blgariju :) Sa druge strane: cigarete (ako pusis) sakrij u kolima i reci da nemas ni jednu paklu; kupi vinjetu jer je kazna velika ako je nemas; kod Slivnice imas policijsku patrolu 24h, ogranicenje 40; u Sofiji samo prati (zeleni) put za Plovdiv, NIKAKO (plavi) za Burgas, jer u suprotnom ides po planini, ne po autoputu...

• Author

Ahahahahahaha...Ma kakve Bugarke...Idemo par dana da se sprdamo...Ponecu Srpsi i Hrvatski pasos..Hvala na dobrim savetima... :)  :stupid:

• Author

Zaboravio sam nesto da pitam?Dal trebaju zimske gume za ulazak u Bugarsku?

Po slovu zakona da.U principu to niko ne proverava na granici ali moze da se desi da nabasas na nekoh saobracajca koji ce te gledati to.Ali taj problem se vrlo lako resavas sa 5 evra u njegovom dzepu kao i sve ostale saobracajne prekrsaje.

• Author

Hvala Darko NisliJo  pijjj Nadam se da nece biti problema oko toga..Letnje su gume sa dobrim kramponima al opet lepo je znati unapred sve ... Jel ima neki uslov sto se tice para za ulazak u Bugarsku?Koliko moram imati para i to...

Sa hrvatskim pasosem jok, ceni se vise nego srpski :D

• 1 month later...

Ne znam gdje da postavim pitanje jer je nekoliko tema o Bulgariji.

U svakom slucaju, da li neko zna kako je nalakse ili bar kako je moguce doci do Soluna ili bar do granice Grcke iz mjesta Devin u Bugarskoj, koji je relativno blizu granice? Ili bar iz Plovdiva? Dakle, da li postoji voz iz Plovdiva za Grcku, da li postoje busevi koji nisu preksupi i koliko je moguc auto-stop na ovoj relaciji?

Hvala!

Ahahahahahaha...Ma kakve Bugarke...Idemo par dana da se sprdamo...Ponecu Srpsi i Hrvatski pasos..Hvala na dobrim savetima... :)  :stupid:

Pa ako imas Hrvatski,sta ce ti onda viza??Ne treba ti ni taj plavi..mzes njega samo kod nas na izlazu da pokazes..

• 1 year later...

Je l ima neko ideju kako je najbolje doci do Albene?  :ll:

Vozom do Varne, a posle pretpostavljam da ima buseva

evo da probam ja . Prvo treba da se stigneš do Sofije ! Iz Beograda imaš dva voza u toku dana . U 7:50 - 17:47  (Sofija) i noćni 21:50 - 08:04 (Sofija). Zatim od Sofije treba da se prebaciš do Varne na Crnom moru. Za to imaš opciju voz i autobus. Ako dolaziš onim jutarnjim iz Beograda (17:47) imaš noćni voz za Varnu 23:20- 07:50 (Varna) , a ako dolaziš noćnim iz Beograda (08:04) imaš u 13:15 - 21:00 (Varna). Tu imaš lufta malo da prozujiš po Sofiji. Po meni možda ti je bolja opcija noćni voz iz Beograda jer noć u vozu provodiš u Srbiji , a ne u Bugarskoj. Imaš i autobuse za Varnu iz Sofije , evo recimo ako stigneš ujutro (08:04) imaš za Varnu u 9:00 , 9:30 , 10:30 (cena oko 32 leva). Ako stižeš u 17:47 u Sofiju iz Beograda imaš bus u 19:00 za Varnu (cena 18 leva). Kada dođeš u Varnu imaš autobuse za Albenu koji taj put prelaze za pola sata. Nadam se da sam bar malo pomogao  zvizhd

Evo nađoh još nešto možda bolje. Autobusom od Sofije do ALbene . "Bus Lines Union Ivkoni " na liniji Sofija-Albena vozi u 10:30 - 18:00 (Albena) i u 22.30 - 06:00 ( Albena) . Nađoh i ovog "Bus Line Biomet " vozi liniju Sofija - Veliko Tarnovo - Varna - Albena u 7:30 , 13.00 i 22:30. Ma samo ti dođi do Sofije i odatle ćeš lako nešto pronaći.  http://www.bgrazpisanie.com/en/line/sofia-sunny_beach/union+ivkoni/2324

• 2 weeks later...

Ljudi jel' zna neko mozda kako doci do Vidina najlakshe,poshto je blizu Negotina i Zajechara,ali bez svojih kola,vozom ili busom..Sve linije vozom za Sofiju su direktne,a autobuski prevoz za Vidin in Neogtina je ishao samo subotom? 

Hvala unapred  ;)

Ljudi jel' zna neko mozda kako doci do Vidina najlakshe,poshto je blizu Negotina i Zajechara,ali bez svojih kola,vozom ili busom..Sve linije vozom za Sofiju su direktne,a autobuski prevoz za Vidin in Neogtina je ishao samo subotom?   

Hvala unapred  ;)

A odakle u Vidin?

Pa recimo iz Beograda,a doshao bih do Zajechara ili Negotina..

Jedina veza za koju znam bi bila direktno do Sofije,pa onda do Vidina..ali mora da ima neka varijanta za kraci put..

Da li je neko koristio put za Solun preko Bugarske posto je kilometraza priblizna...u 30tak km ali verujem da bi putovanje bilo zanimljivije a i izbegla bi se jedna granica sto je u letnjem periodu itekako dobro.

Mislim na put Beograd-Pirot-Blagoevgrad-Seres-Solun  ili ako nije previse samoubilacki Beograd-Vladicin Han-Bosilegrad-Blagoevgrad-Solun...

I mene zanima gore navedena ruta pa ako neko nesto zna, neka svoje iskustvo podeli sa nama.

Ovo je komentar sa jednog drugog foruma

Jel išao neko preko Bugarske? Kakav je put?

Granica se veoma lako prelazi. Gorivo je kod njih jeftinije i bolje nego kod nas. Od granice do Sofije je veoma lep širok put sa po 2 široke trake sa obe strane (ali nije autoput). U Sofiji se brzo "hvata" autoput ka jugu - prošlog leta je bilo gotovo nekih 40 km (od 195 do grčke granice). Ostatak puta je dobrog kvaliteta, ide kroz naselja, ali i kroz lepe predele. Obavezno napravimo pauzu u lepoj klisuri iza Blagoevgrada, i osvežimo se sa ovčijim kiselim mlekom . 10 km pred granicu na Shell-u napunimo do vrha. Na granici kontrola je zajednička - jedan kontejner; na prvom prozoru Bugarin, na drugom Grk. Bugari prelaze sa ličnim kartama, pa nas sklone (u hlad nastrešnice) dok obave formalnosti. Posle u Grčkoj kvalitetan put, delom autoput - zavisi kuda ideš dalje. Putarina u Bugarskoj se plaća kupovinom nalepnice (vinjetka) koja važi 7 dana i košta 10 leva (5 evra ako pazariš na pumpi pa plaćaš karticom a 6 ako plaćaš kešom, u evrima).

@ wolf

Nisam te razumeo, koji post je prilicno star? Citat koji sam ja postavio je od 15.03.2012.

Ako zelis, poslac ti na pp link pa sve opsirno procitaj.

Posalji....hvala ti.

Mislio sam da je post star jer govori o kontrolama pasosa na granici. Mislio sam da posto je i BG u EU da se samo prolazi bez kontrole.

Saznao sam da je put od Blagoevgrada do Soluna vrlo dobar i siguran...a da ima deonica gde se rade dodatne dve trake..