Jump to content

Featured Replies

interesuje me i da li je neko imao iskustva sa podmićivanjem bugarskih konduktera na linijama Sofija-Burgas , Burgas - Varna i Varna-Sofija.

Ne znam dal ima neka takva fora...

Al svakako imaj na umu to da se u Gornjoj Orahovici (valjda se tako zove taj grad;to je negde na pola puta) kondukteri menjaju (u voz ulaze novi kondukteri).Tako da znas da ne dajes odmah sve pare do Varne,vec samo do pola puta (Gornje O.) ;)

Poz,ljudovi!!! Kako najjeftinije od Sofije do Burgasa?

Izabran sam kao volonter (jos sam da prodjem neki online interview) za Spirit of Burgas,pa me interesuje,posto znam kako do Sofije,koji je najjeftiniji nacin do ove destinacije na moru?

možeš vozom , upravo sam se vratio odande. Stigneš ujutro u Sofiju oko 8-9 po bugarskom vremenu , u 10.46 imaš voz za Burgas. Kartu sam platio oko 25 leva (12-13 evra). Postoji mogućnost da u Karnobatu pređeš u drugi voz , pošto se u tom gradu odvaja kompozicija koja ide za Varnu. Od Dimitrovgrada do Sofije vaŽi staro pravilo 200 din ili 4 leva bugarskom kondukteru.

Da,da,hvala

Posle sam i ja gledao,u 21.50 za Sofiju,sutradan tim u 10.46 za Burgas i negde oko pola 7 sam na moru.

Ako znas,mozes li mi reci,da li je potrebna rezervacija za taj voz za Burgas? I da li tu uopste moze da se da kondukteru za pola karte? Najverovatnije cu balkan flexi koristiti,pa cisto da znam,posto mozda odem i u Istanbul u putnicku kucu na dva,tri dana posle toga

ne , ne treba ti rezervacija! Nije bila opšte gužva , išlo je sigurno pet-šest vagona , ja sam se raširio na čak četiri sedišta , mada sedišta i nisu bila nešto udobna. Ako i ima gužve , ona prestane posle Plovdiva gde je izašlo najviše putnika. Imam utisak da bugari koji idu na more iz Sofije ili idu kolima , autobusom ili avionom (aerodromi u Burgasu i Varni). Imao sam utisak da jedino ja idem na more u tom vozu. Što se tiče podmićivanja posle Sofije , to stvarno ne znam i ja sam ovde pitao ima li toga ali sam ostao bez konkretnog odgovora. Neki momci iz Srbije u povratku su mi rekli da su hteli da podmite kondukterku da im da dva mesta u kušetu ali ona nije pristala na to već je tražila tarifu kolika je i zaista.

Ljudi jel' zna neko mozda kako doci do Vidina najlakshe,poshto je blizu Negotina i Zajechara,ali bez svojih kola,vozom ili busom..Sve linije vozom za Sofiju su direktne,a autobuski prevoz za Vidin in Neogtina je ishao samo subotom?   

Hvala unapred  ;)

Od beograda mozes doci do Zajecara ima redovnih linija,onda od zajecara uzmes bilo koji Taxi  do Granicnog prelaza Vrska Cuka, kosta 400 dinarasidjes na Granici predjes pesaka,i onda sa Bugarske strane uvek naidje neki taxi,odvezes se do Kule to je prvi grad u Bugarskoj posle Granice,i tu platis 5 eura taxi,i onda na stanici u Kuli cekas Bus za Vidin,kosta 4 leva karta do Vidina,jedini nacin je taj,ili cekati Nikolic prevoz Subotom ujutru...

• 2 years later...

Поздрав свима. :)

За пар недеља би требало да идем у Варну. Како би ми то био први пут у Бугарској уопште, била бих изузетно захвална када би неко могао да ми каже шта занимљиво има да се обиђе у овом граду, шта обавезно пробати од хране и слично. Какве су цене иначе у Бугарској?

Преседаћемо у Софији, али неколико постова изнад је веома лепо описано како испунити време, па се ограничавам само на Варну.

Ko hoće da zameni dinare za leve u Sofiji, imaju dve menjačnice koje daju odličan kurs. Jedna se nalazi u ulici general Dondukov, a druga u Gledstonovoj, obe su u najstrožem centru grada, a ova u prvoj ulici radi od 0 do 24.

• 2 weeks later...

Vredi li uopste ici u Nesebar  i kupati se u septembru?

U Nesebar u svakom slucaju vredi otici (bar jednom ako nikad nisi bila). A da li ces se kupati u septembru (tj. da li ces se *lepo* kupati) zavisi naravno od meteo uslova. Crno more je ranije vazilo kao destinacija gde nije uputno ici vec posle 15. avgusta jer je kao hladno. Ja sam samo jednom (od mojih visestrukih letovanja tamo) bio krajem avgusta i secam se da sam (osim perioda izmedju 12h i 14h) cak i na plazi drhturio i oblacio majicu iako je bilo suncano. Naime, tamo stalno pirka vetric koji je prijatan kad su vrucine ali tada je bas bio prohladan. Medjutim, to je bilo davno - pre dvadesetak godina. Sada se klima izmenila sto svi osecamo tako da su neki moji prijatelji pre par godina bili pocetkom septembra u S. Bregu (koji je *isto* sto i Nesebar) i super se proveli, vreme je bilo lepo, toplo i prijatno svih desetak dana.

U svakom slucaju, ako vec ides u septembru gledaj  da to ipak ne bude neki *duboki septembar*

Edited by guliver3

• 4 weeks later...

Dragi moji, 

prenosim vam utiske sa odmora u Bugarskoj.

MESTO: Sunčev Breg, period 18.07.2015.-28.07.2015. Dva para bez dece.

Odlučili smo se za Sunčev Breg jer sam ja letovala 2011. god preko agencije i bila sam zadovoljna  samim mestom pa sam i ostalima predložila. Ovaj put smo išli sopstvenim vozilom, nas 4 , kolima, oko 720 km. Stize se za nekih 8 sati, nije bilo zadržavanja na granici, pravili smo 2 pauze na pumpama. Uz cenu goriva i vinjetu (mi smo uzeli za 30 dana, boravili smo 10 dana), kao i kasko za auto u slučaju krađe i pomoć na putu (nije obavezno ali smo mi hteli da imamo zbog sigurnosti)put nas  je kostao 40 e po osobi. 

Smestaj : nasli smo ga na licu mesta, mada ne mogu da kazem , baš lako. Suncev Breg se sastoji iskljucivo od hotela i komplexa apartmana. Mi smo ciljali na neki app ali svi su bili rezerivisani unapred od strane stranih agencija. Uspeli smo da u komplexu BRAVO 2 (postoji i Bravo 1 i bravo 3), odmah pored glavnog puta sa leve strane, nekih 250 m od centralnog setalista, pešačke zone, nadjemo app od nekih 50-60 kvm za 340 eura (10 noci) za nas cetvoro (po osobi 85 e), dnevna soba sa 2 singl lezaja, spavaca soba sa bracnim, kupatilo, hodnik, 2 terase, kuhinja. Naravno tu je i bazen. cena istog preko neta, proverila kad smo se vratili, je bila 550. 

Sunčev Breg se za ove 4 godine, od mog poslednjeg boravka, nije mnogo promenio, i dalje je ludilo od klubova, kafica, nocnog zivota.  Preporucujem ga mladjim osobama, odusevice se. Cene su kao i u Srbiji,negde manje, negde više, npr: kebab - 2,5 e, pivo od 1-2 eur, rucak u restoranu od 9-12 e po osobi. 

Plaza peščana, zakupljeni deo sa ležaljkama, a iznad veliki deo plaže za sopstvene suncobrane. Talasi obavezni, nekad jaci, a često se pojavljuje i trava. Voda, najtoplija u kojoj sam ikada bila na moru. 

Izleti: mi smo isli u Burgas (30km), grad sa lepim parkom, zatim Nesebar je jako blizu, isli smo busom, karta 0,6 e i odveze te tacno do Starog Grada. Nesebar je za nijansu jeftiniji od Suncevog brega u kome su turisti uglavnom Nemci, Rusi, Poljaci i naravno Bugari. 

Kupovina: mnogo tezgi, mini butika sa robom koja nije skupa (kao kod nas kad odes na buvljak), majice 5-15e, trenerke 35e, sandale na snizenju 10-30e. Ima i ekskluzivnih butika, gde su cene daleko vece. 

Zabava na svakom koraku, od animatora po kaficima, zatim, nocnih kabarea, do luna parkova sa razlicitim sadrzajem da potrosis do zadnjeg dinara. 

Sve u svemu,Bugarska mnogo više pruža, za onaj novac koji potrošiš.

Vredi li uopste ici u Nesebar  i kupati se u septembru?

Ma nema sanse, za Bugarsku je sezona jul i avgust. Tada se tamo vec nista ne desava i bice ti uzalud bacene pare ako ides radi letovanja. 

Slazem se i ja, tamo je i u sred leta meni hladnjikavo, preko dana nonstop duva neki vetar a uvece moras da poneses i kosulju ili nesto drugo. Boravio sam u Nesebaru, i posetio i Burgas. Moze vrlo jeftino da se prodje, ali treba biti obazriv, ja sam se opeko na prvom dorucku...nikad necu zaboraviti, neka riba je bila, Kapetanche, je...lo ih Kapetanche-50e. U tim bazenima u Suncevom bregu voda je ledeno hladna. Ima i nudisticki deo plaze izmedju Nesebara i S. brega. Generalno, jeftino je, i postoji bogata ponuda, za svaciji ukus i dzep. Ipak, necu opet tamo otici, nema mirisa mora, meni je hladno, i espreso im nista ne valja.