Jump to content

Featured Replies

Posted

Samo jedno pitanje ljudi zanima me koliko u proseku traje putovanje od Beograda do Berlina busom, bez pravljenja nekih vecih pauza?! Nek admini premeste temu gde joj je mesto ako sam je postavio gde ne treba,

thnx i pozzzzzzzz

24-26 sati ako kupi putnike u NS,Backoj Topoli,SU,pa onda skrene na Kelebiju da izbegne Horgos i jacu carinu; obicno se putnici izbacuju u Drezdenu,Lajpcigu i inima, pa dok stignes...  :cry22::blob:

Ja sam putovao za Frankfurt am Main u odlasku je trajalo oko 18h u povratku oko 16h. Jednom sam putovao busom za Nemacku i nikada vise u zivotu necu da prozivim tu golgotu, ne znam da li su mi teze pali saputnici ili dug put  :death:

Ja sam putovao za Frankfurt am Main u odlasku je trajalo oko 18h u povratku oko 16h. Jednom sam putovao busom za Nemacku i nikada vise u zivotu necu da prozivim tu golgotu, ne znam da li su mi teze pali saputnici ili dug put  :death:

Meni putnici definitivno!

Išao sam u septembru do Manhajma i putovao tričavih 26 sati :-) Prvo smo menjali autobus u Somboru, onda čekali na granici 2 sata. Kada smo ušli u Austriju pukao nam je neki deo koji nisu imali da promene, pa smo čekali novi autobus. Kad smo krenuli novim autobusom, posle nekih pola sata nas je zaustavila policija zbog pasoške kontrole (nisam ni znao da to postoji kad se prođe granica) i pronašla 2 ilegalca u autobusu, tako da smo čekali još sat i po.

Nikad više autobusom!

Ako bas insistiras na putovanju busom, Orangeways iz Budimpeste do Berlina ide nekih 12h (sa pauzama u Bratislavi, Pragu i Drezdenu). Nema domacih saputnika i svega sto njih prati. Ipak, povratna karta je oko 80 eur a Easyjet iz Budimpeste moze da se nadje za 40, 50 ili 60 eur bez problema.

beograd dresden ...krenuo u 18h iz bg-a u dresdenu bio u 9h ujutro ....u berlinu si oko 11h... po meni nista strasno...

beograd dresden ...krenuo u 18h iz bg-a u dresdenu bio u 9h ujutro ....u berlinu si oko 11h... po meni nista strasno...

Išao sam busom,"Lasta",subota u 18h,bio u Berlinu u 10h ujutro!!

eto...mislim da nije nista strasno....autobusi su super..put takodje cim udjes u Evropu...

stvarno nista strasno...

cena je 15200 iz bg-a...mada ja kad sam se vracao sam za istu cenu bez doplate odvezen u kragujevac....vozaci su skroz super...kad sam se vracao imao sam cetri sedista a kad sam isao imao sam jedno autobus je bio prepun....sto se tice torbi mozes da nosis sta hoces i koliko hoces sasvim korektni....otkud znam....ja idem opet u shoping u februaru pa ko neko hoce mozemo se organizovati... ja sam bio u dresdenu, majsenu , bastei i lajpcigu...za berlin nisam imao vremena ali eto mozda ovaj put ....

sto se tice cena vec sam pisao ako idete u kupovinu sve je jeftinije...za vise info posalji pvt

pozdrav

Ako se i neko odluci da ide busom, sta pritom ne preporucujem, trebalo bi da se potrudi da "promasi" gastarbajterske termine putovanja, jer toliko umeju da budu stoka da je to cudo jedno! Iz iskustva...

Sto se tice buseva, cena pica, vozaca...sve je OK!

Info: panonijabus.com

pored Easyjet-a koji iz Budimpešte do Berlina i nazad vozi za 45€ , uopšte mi se ne isplati bus za 150€  :hihi:

Skup je bus, Lufthansa za slicne pare (160 eur) leti Bgd - Minhen - Berlin.

i Malev takođe, ‚ ~150€ Beograd-Berlin povratna !

mada je iz Beograda najpovoljnije :

vozom do Budimpešte = 26€

easyjet do Berlina = 45€

tamo i nazad za 71€ ! :party:

da, ali.... posto sam ja shopping manijak....i odem sa velikim sifonjerom od kofera skroz praznim a vratim se sa punim i jos pride kese i torbe....nije pametno ici avionom...busom niko nista ne pita i ne gleda....a kad pomislim na cene u nemackoj u srbiji vise ama bas nista ne kupujem...stekam pare da promeni ceo orman sledeci put...hrana za DZ, kao i kozmetika....njihov DM je jeftiniji bar 50% aa za neke stvari i vise....

tako da bus je zakon ...bar za mene

hi hi

i Malev takođe, ‚ ~150€ Beograd-Berlin povratna !

mada je iz Beograda najpovoljnije :

vozom do Budimpešte = 26€

easyjet do Berlina = 45€

tamo i nazad za 71€ ! :party:

[/quot

a gde su takse,hrana,piće dok čekaš,prevoz do aerodroma..i kad sabereš,otprilike isto vremenski stigneš,ne čeka tebe avion čim izadješ iz voza!!

a gde su takse,hrana,piće dok čekaš,prevoz do aerodroma..i kad sabereš,otprilike isto vremenski stigneš,ne čeka tebe avion čim izadješ iz voza!!

1. ovo je cena sa taksama (by lowcost)

2. samo sam naveo najjeftiniju varijantu

3. svako odlučuje kako će i koliko dugo da putuje, tako da ne mora da se juri istog dana na avion ! :banana:

Ako već ne možeš avionom, onda ti je jeftinije voz do Budimpešte i voz od Budimpešte do Berlina. Povratna do Budimpešte 26 EUR + Budimpešta - Berlin 29 ili 39 EUR u u jednom smeru (29 je noćni voz, a 39 su ona dva dnevna). Ali te karte moraš da uzmeš neko vreme unapred preko sajta mađarskih železnica (smer ka Berlinu) ili preko sajta nemačkih železnica (možeš u oba smera) ili u agenciji Putnik na Terazijama.

http://www.mav-start.hu/eticket/nemzetkozi_e_ticket.php

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en

Ako već ne možeš avionom, onda ti je jeftinije voz do Budimpešte i voz od Budimpešte do Berlina. Povratna do Budimpešte 26 EUR + Budimpešta - Berlin 29 ili 39 EUR u u jednom smeru (29 je noćni voz, a 39 su ona dva dnevna). Ali te karte moraš da uzmeš neko vreme unapred preko sajta mađarskih železnica (smer ka Berlinu) ili preko sajta nemačkih železnica (možeš u oba smera) ili u agenciji Putnik na Terazijama.

http://www.mav-start.hu/eticket/nemzetkozi_e_ticket.php

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en

Ja sam tako isao ove godine. Ispalo je 26e do BD povratna plus 78 evra do BD-BER povratna. Fora je samo sto mora STO PRE da se kupuju karte od Bud do Ber....

• 3 months later...

Pisalo se već o tome, razmatrane su opcije i busa i voza i aviona. Ukucaj 'berlin' u search pa ćeš naći.

Po mom mišljenju najbolja opcija - Easyjet iz Budimpešte. Trenutno je akcija, 20% do utorka, pa ima datuma za jul i za oko 50 eur.

A možda JAT nastavi sa svojim promotivnim akcijama, pa ponudi Berlin za 11.000 rsd za jul (al nešto ne verujem).