Jump to content

Featured Replies

Posted

Hteo bih da saznam nesto vise o festivalima malo drugacijim od ovih mainstream. Dakle nesto drugacije od EXITa, Sigeta i drugih ogromnih komercijalnih festivala i nesto drugacije od domacih ijada.

Zelim nesto gde nije sve merljivo novcem, gde nije samo smisao napiti se, nadrogirati se i cuti jakoooooo popularne bendove.

Cuo sam za poljski Vudstok (Przystanek Woodstock) to mi deluje jako interesantno. Festival je besplatan, ima puno domacih poljskih bendova, raznih radionica i kojecega.

Znam i za Burning Man festival u Americi. U sred pustinje na od prilike nedelju dana napravi se citavo naselje u obliku kruga. Tu se skupljaju razni slikari, vajari, muzicari i svakakvi umetnici. Smisao celeg festivala je da svaka osoba mora da bude bar malo kreativna. E sad ttaj festival je komercijalan, karta kosta oko 100-200 dolara i sve stvare koje vam trebaju morate da nosite sa sobom (hrana, voda, struja, sator...).

Postoji onda i Rainbow People festival. Mada je to vise godisnje hipi okupljanje. Svake godine se nalaze u nekoj drugoj drzavi, uvek u prirodi i malo dalje od civilizacije.

Znate li jos neke festivale? Mozete me slobodno i dopuniti u mojim primerima.

Bio sam na Poljskom Vudstoku.

Ogroman festival, bilo je oko pola miliona ljudi, u centru zbivanja nalazi se velika bina, pored toga imate jos nekoliko manjih delova kao sto su delovi gde se jede i pije i deo gde se kupuje pivo, pa onda blizu tog dela sa pivom je mala bina na kojoj se pusta malo komercijalnija muzika, onda deo gde su wc-i, i deo gde su slavine i tusevi (tusevi se placaju oko 1 euro, ali vecina ljudi kao i ja se prala na slavinama), i neki hare krisna deo. Oko svega toga se nalaze satori kojih ima desetine hiljada, tu je najbolje zezanje i najvise sam voleo da blejim oko nasih satora bila je bas super ekipa, ljudi sa CS-a, neki holandski antifi, gomila mnogo lepih Poljakinja...

E sad sto se bendova tice nit sam znao ko nastupa nit me to nesto zanimalo, jednostavno kad na jednom mestu u svakom trenutku imate oko 300 000 ljudi na ogromnoj poljani osecaj je do jaja. Hrana i pivo su jeftini, pivo je 80 centi, porcija hrane ( ima veliki izbor:oni ruski valjusci, podvarak, becke snicle...) je od 70 centi do euro i po. Hrana se moze uzeti i za dzabe kod ovih iz hare krisne samo sto je odvratna, ali i oni prodaju te porcije, ali ako se napravite ludi ili ih pitate da vam daju, dace vam za dz.

Oko droge i alkohola , svi su ekstremno pijani i nagudrani, vutra, esid , brzine... sta vam dusa hoce , ima svega i veoma je dostupno, a murije ni od korova.

Obezbedjenje su neki lokalni mai tai, bokserski klubovi, mnogo su brutalni i sa nima se ne treba kaciti, a ne dao bog da vas pomesaju sa nekim ili sl, lome ruke i noge.

E sad jedina stvar koja je mene nervirala na tom festivalu su ti hare krisna debili. Ima ih mali milion, cak imaju i neki svoj deo tamo i stalno smaraju sa svojom pesmom i startuju ljude okolo. Ima ih toliko da se katolicka crkva nesto kao istripovala i napravila svoj deo sa standovima na festivalu , tamo nisam bio. Osim tih hare krisna likova ima raznih drugih cudaka.

Jos jedna stvar koja malo smara je neki lik, kao neki organizator koji malo-malo pa drzi neki govor na glavnoj bini, manje-vise poskle svakog benda koji nastupa o tome kako je ovo neprofitan festival i kako je ta organizcija super, kul, do jaja.... poljaci se odusevljavaju njime, a ja i jos neki stranci smo bili u fazonu: duvaj ga majmune, pustaj muziku....

Ako nekog zanima jos nesto o ovom festivalu nek pita.

:)

Jedan moj drugar ovde u Brazilu je hteo da ide ove godine na Burning man. Kupio i karte i sve, ali na kraju odustao, tako da nemam info iz prve ruke :) Ali, pre nego sto mi je on tu stvar pomenuo, pojma nisam imao da tako nesto postoji. Ali, svakako, zvuci zanimljivo i avanturisticki.

Posto je bio taj Poljski vustok... Posto je ulaznica... Nisam nasao nista na netu...

Nema ulaznice, nema nicega, jedino je pravilo da ne smes da unosis staklo na podrucje festivala, sator stavis gde hoces. Kreature na Vudstoku se ne mogu opisati, to se mora doziveti... Smaraju katolicki popovi koji idu po festivalu od satora do satora i pitaju da se mole za tebe jer je ipak to satanski festival isl. Hare Krisna smara pa ubija ali smo burazer i ja napravili foru Hari Poter mesto Hare Krisna, pa smo postali haripoterovci  :LOLLL:. Sam festival se inace odrzava blizu Kostsina nad Odrom, na nekih 200 km od Poznanja na zapad, traje tri dana, odrzava se krajem jula i opste je ludilo kao sto vec rekoh.

Ako ima interesenata, mozemo se organizovati da napravimo autostop trku do tamo...

• Author

Da li se zna tacan datum? Komfuzan im je jako sajt. Ja bi da da odstopiram do tamo. Ne znam samo kakao cu stojati sa faxom tad.  ;D

Kraj jula, pocetak avgusta, tri dana, od petka do nedelje. Znaci racunaj 30. ,31. 7. i 1. 8.