Jump to content

Featured Replies

Posted

Postovani,

planiram jedan veliki ambiciozan plan u narednih 2-3 godine. Planiram da pored Afrike i posetim i Aziju. Vec sam postavila pitanja za Afriku sad sam ovde.

Naime pocinjem sa pripremama za veliko putesestvije i potrebne su mi sve sugestije i predlozi od iskusnnih pustolova. 

Plan je da sa rancem na ledjima,fotoaparatom/kamerom,netbook-om,bajsom podjem na ovu rutu i koristim sto minimalnija finansijska sredstva i koriscinje satora i couchsurfinga  i slicnih stvari. Koliko bi otprilike finajsijski mogla da podnesem,ono bez preteranog luksuza i kako bi vi napravili rutu ?Isla bi negde biciklom,prevoz busom il ivoozom gde vec i kako bi vi to uradili,jer pravim vec  par nedelja plan po onome sto sam citala na ovom forumu ali potrebna mi je pomoc...i imam problem oko dnevnog prelazenja  i slicno...

Jeste malo preambiciozno ,ali zaista  bi mi puno znacilo da dobijem informacije ,naravno i koristim svu mogucu literaturu i informacije i sama,ali iskustvo je iskustvo.

Plan je ovakav

preko Rumunije-Ukrajine-preko Moskve -Kazahstana (Astane)-Mongolija (Ulan Bator)-Kina (preko Senjang-Peking-Sangaj-Kanton)-Vijetnam (Hanoj-Ho Si Min)-(mozda Laos?)-(mozda Malezija -Kuala Lumpur?)-Kambodza-Tajland-Burma-Banglades-Nepal-Indija-Pakistan (Karaci)-Iran-Turska ...dalje primam sugestije takodje za rutu.

HVALA PUNO

• Author

Naravno pirmam saputnike,ko hoce u avanturu zivota,krzo zezanje i smeh i bez drama... javite se  :mah:

ja imao slicne ambicije i krenuo sa drugom.

stigli do madjarske i vratili se,

shvatili da su za tako nesto potrebne dobre psihofizicke pripreme,pored ovih teoretskih.

pozdrav i nadam se da ces uspeti ako se dobro pripremis,

Postovani,

planiram jedan veliki ambiciozan plan u narednih 2-3 godine. Planiram da pored Afrike i posetim i Aziju. Vec sam postavila pitanja za Afriku sad sam ovde.

Naime pocinjem sa pripremama za veliko putesestvije i potrebne su mi sve sugestije i predlozi od iskusnnih pustolova. 

Plan je da sa rancem na ledjima,fotoaparatom/kamerom,netbook-om,bajsom podjem na ovu rutu i koristim sto minimalnija finansijska sredstva i koriscinje satora i couchsurfinga  i slicnih stvari. Koliko bi otprilike finajsijski mogla da podnesem,ono bez preteranog luksuza i kako bi vi napravili rutu ?Isla bi negde biciklom,prevoz busom il ivoozom gde vec i kako bi vi to uradili,jer pravim vec  par nedelja plan po onome sto sam citala na ovom forumu ali potrebna mi je pomoc...i imam problem oko dnevnog prelazenja  i slicno...

Jeste malo preambiciozno ,ali zaista  bi mi puno znacilo da dobijem informacije ,naravno i koristim svu mogucu literaturu i informacije i sama,ali iskustvo je iskustvo.

Plan je ovakav

preko Rumunije-Ukrajine-preko Moskve -Kazahstana (Astane)-Mongolija (Ulan Bator)-Kina (preko Senjang-Peking-Sangaj-Kanton)-Vijetnam (Hanoj-Ho Si Min)-(mozda Laos?)-(mozda Malezija -Kuala Lumpur?)-Kambodza-Tajland-Burma-Banglades-Nepal-Indija-Pakistan (Karaci)-Iran-Turska ...dalje primam sugestije takodje za rutu.

HVALA PUNO

Juče sam se vratio sa jako sličnog putovanja: Mađarska - Slovačka - Poljska - Litvanija - Belorusija - Rusija - Mongolija - Kina - Vijetnam - Kambodža - Tajland - Malezija - Singapur - Šri Lanka - Dubai - Liban - Sirija - Turska - Bugarska - Srbija.

Za 4 meseca na ovom fenomenalnom putu potrošio sam malo više od 1500eura. Malo više sam štedeo kroz Evropu i preskupu Rusiju, dok sam na Dalekom istoku koristio hotele, resorts-e, bungalove i hranio se u uličnim restoranima. Ako imas konkretna pitanja, rado ću pomoći.

Samo jedno pitanje

planiram da idem na tajland pocetkom 2011 i ostanem tamo neko vreme, e sad pise da viza dozvoljava boravak od samo mesec dana ali citah po stranim forumima da tipa izadjes iz zemlje na par sati i vratis se do granice i daju ti novu vizu?

Izvinite na offtopiku :)

Samo jedno pitanje

planiram da idem na tajland pocetkom 2011 i ostanem tamo neko vreme, e sad pise da viza dozvoljava boravak od samo mesec dana ali citah po stranim forumima da tipa izadjes iz zemlje na par sati i vratis se do granice i daju ti novu vizu?

Ja sam u ambasadi Tajlanda u Pekingu dobio besplatnu turisticku vizu na 3 meseca sa jednim ulaskom. Gradjani Srbije ne mogu dobiti vizu na granicnom prelazu, tako da mora da izadjes iz zemlje na par dana dok ne pribavis vizu u ambasadi Tajlanda u nokoj od okolnih zemalja za koje ti takodje treba viza. Pokusaj da vidis na koji period ce ti dati vizu ako zatrazis sa vise ulazaka.

• 3 weeks later...

Reci u kom delu godine je najbolje ici na ovakvo putovanje? Znam da je Indija najbolja oko decembra i januara, na severu Kine je vreme pretpostavljam kao i kod nas, a kako je na jugu i u Vietnamu?