Jump to content

Featured Replies

Posted

Ideja je da se ovde skupi baza priča za kafanu i onaj momenat u kome se počinje sa pripitim bizarnim razglabanjima.

Moj prvi prilog se tiče neobičnih ljudi. 

Čudoljudi

Četvoronoga Mirta

:mrgreen:

• 2 weeks later...

Jel moze prica? Mozda cu je malo oskrnaviti posto je nisam cuo jako dugo, a nadam se da je nisam pokupio ovde na forumu, posto ce onda ispasti bedak :maddd:

U svakom slucaju....

Bio jedan covek basnoslovno bogat, vredan, po vascele dane provodio na radu. Taj malopre pomenuti imao sina, vucibatinu tesku, ljubitelja dobre kapljice (iliti vise kapljica), muzike, kladionice i pokera. Sreca pa mu je otac zaradjivao mnogo vise nego sto je ovaj uspevao da potrosi, tako da je sve bilo ok dok jednog dana otac nije umro. Sin jadan sta ce, jedini naslednik, morao da nasledi svo to bogatstvo uz koje je islo i jedno pismo koje mu je otac ostavio pre nego sto je umro. U pismu kaze:

"Sine, uvek si bio vucibatina, rasipnik, neradnik, a znam da ces to ostati i nakon moje smrti i potrositi sve pare koje sam teskim radom stekao. Ali, posto sam ti ostavio jaaako mnogo para koje mislim da ni ti ne bi mogao da potrosis, samo ovo upamti - ako nekim cudom uspes sve da potrosis, obesi se, i to o kuku sto visi na zidu spavace sobe!"

Proslo to nekoliko godina, nesto pojela muzika, nesto (vise) zene, nesto poker, ostade sin bez prebijenog dinara! Zapao u dugove, svi ga napustili kad su videli da je svorc i, vidi on, nema kud, jedino da se obesi mu ostaje. Uze ti on uze, sveze ga oko kuke, stane na stolicu i misli se - jbt, kako sam mogao sve to da potrosim, bas sam vucibatina ko sto mi je otac i govorio. Odgurne on stolicu da se obesi, kad nije proslo ni par sekundi, odlomi se deo zida gde je kuka visila, ovaj pao dole i ispadne oogroman kovceg! Otvori ovaj kovceg, kad ono - prepun zlata i papir. A na papiru pise - 'Bem ti sunce rasipnicko, znao sam da ces sve pare da potrosis!"

Himalajska dijeta http://pritiskanje.blogspot.com/2010/12/branko-bacovic-himalajska-dijeta.html

I nezaobilazan recept za hobotnicu na srpski nachin:

Sastojci:

1 malo prase (do 20 kg )

1 veća hobotnica (cca 2 kg )

krompir

Priprema:

Dok se prasence vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zaj***vaju dok jedemo prase. Prase servirati uz 'ladno pivo.

Himalajska dijeta http://pritiskanje.blogspot.com/2010/12/branko-bacovic-himalajska-dijeta.html

I nezaobilazan recept za hobotnicu na srpski nachin:

Sastojci:

1 malo prase (do 20 kg )

1 veća hobotnica (cca 2 kg )

krompir

Priprema:

Dok se prasence vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zaj***vaju dok jedemo prase. Prase servirati uz 'ladno pivo.

Vala bas!

FASCINANTNO! clap.gif' alt=':clap:'>

Ok, ima jedna fora koju zna vecina ljudi, al evo je ako neko mozda ne zna - otvaranje vinske flase bez otvaraca:)  Stavis flasu u patiku i udaras u neki zid ili bilo sta dovoljno cvrsto (s one strane gde je dno, naravno) i pampur ce mic po mic izaci sam :)

FASCINANTNO! clap.gif' alt=':clap:'>

Ok, ima jedna fora koju zna vecina ljudi, al evo je ako neko mozda ne zna - otvaranje vinske flase bez otvaraca:)  Stavis flasu u patiku i udaras u neki zid ili bilo sta dovoljno cvrsto (s one strane gde je dno, naravno) i pampur ce mic po mic izaci sam :)

khm... to si saznao ovde na forumu, od mene...  :P

Ja sam probao da stavim savijen peškir na zid ili na okvir od vrata, pa onda po tome treskam dnom flaše. Pošto se posle nekoliko prilično jakih udaraca pampur nije nimalo pomerio, a delovalo je da će flaša pući ako budem treskao jače, odustao sam od toga i otvorio je normalno, nožem :) Da li ste probali to sa patikom? Koliko jako treba da se udara?

Ja sam probao da stavim savijen peškir na zid ili na okvir od vrata, pa onda po tome treskam dnom flaše. Pošto se posle nekoliko prilično jakih udaraca pampur nije nimalo pomerio, a delovalo je da će flaša pući ako budem treskao jače, odustao sam od toga i otvorio je normalno, nožem :) Da li ste probali to sa patikom? Koliko jako treba da se udara?

ja sam probao i uplasio isto kao ti, pa sam prestao da udaram. Kontam da nece puci, jer je to dno plase i jako je cvrsto. Ako nista drugo zrtvovao bih flasu vina i patuka za tu akciju. :D

Pa dobro, prenosim znanje na ostale:) Ja sam hteo da zrtvujem flasu al uspeo sam. Malo jace sam udarao posto sam i kontao da ce puci, a eto nije.

• 2 months later...