Jump to content

Featured Replies

• Author

rodjendan sajta! kako se toga ranije nismo setili?! ja bih uveo i slavu sajta. bitno je da se donira! (i pije)  pijjj:pij:

Dakle... posto je Nikola opravdao ukazano poverenje u "poslu" sa privescima, mislim da je zaslizio da dobije besplatnu reklamu na forumu.  clap

• 1 month later...

Vidim da je resena ova situacija. Ali moje misljenje da bi trebali da saradjujete sa turistickim agencijama naravno uz naplatu usluga  :) jer veliki broj ljudi nema ni zelju ni volju da se bavi samorezijom putovanja. Iskreno neke stvari su za ovde skoro neizvodljive.. npr. jedna "agencija" nudi spust u pecinju i penjanje i silazenje na kanapima niz stenu ucenje tehnike abzajl spustanja :) . Korisno al gotovo neizvodljivo bez prethodnog rada sa instruktorom

Ja sam licno protiv rekalama na forumu a pogotovu reklama turistickih agencija. Mislim da je i koncept ovog foruma da obavesti i uputi ljude na alternativne nacine putovanja i odmora, bas suprotno od onoga sto rade turisticke agencije. Svrha foruma je da pomogne putniku na na sto laksi/jeftniji/bolji nacin stigne do zeljenog mesta a svrha turisticke agencije je da zaradi novac (sto je sasvim normalno).

Tako da se slobodno moze reci da je forum KPS-a konkurencija sa turistickim agencijama :)

Jer veliki broj ljudi nema ni zelju ni volju da se bavi samorezijom putovanja.

Slazem se, rekao bih samo da najveci broj ljudi nema zelju ni volju, al' smo ih na svu srecu odavde uspesno proterali. :)

Mada, i ja cu priznati, makar i po cenu linca da nekad putujem preko agencije  :-[  :). Sve u svemu, KPS i agencije u istom dzepu, plasim se i da mislim :).

KPS je posebna prica,al jedino kps ne moze a to je da te nauci da ronis,planinaris.. Al to vec extrem mada moze se lepo uklopi u putovanje i bilo bi lepo da na sajtu moze da se nadje i neka uputnica za takve stvari :) poput reklame za skole ronjenja,paraglajdinga itd :) (w sam morao prepravljam o5) kad organizuju akcije,besplatne obuke..

KPS je posebna prica,al jedino kps ne moze a to je da te nauci da ronis,planinaris.. Al to vec extrem mada moze se lepo uklopi u putovanje i bilo bi lepo da na sajtu moze da se nadje i neka uputnica za takve stvari :) poput reklame za skole ronjenja,paraglajdinga itd :) (w sam morao prepravljam o5) kad organizuju akcije,besplatne obuke..

Za ronjenje, planinarenje, padobranstvo ti netreba agencija samo pitaj nekoga od nas i uputicemo te gde treba jos ces i dosta jeftinije proci. Evo ja sam se bavio padobranstvom do pre godinu dana pa pitaj sta te zanima, bivsi cimer mi je alpinista (bio u 2 ekspedicije na himalajima) a juce sam se zapijao u kafani sa profesionalnim roniocem pa ti kazi sta ti treba i ja ti dam kontakt ;)

• Author

Vidim da je resena ova situacija. Ali moje misljenje da bi trebali da saradjujete sa turistickim agencijama naravno uz naplatu usluga  :) jer veliki broj ljudi nema ni zelju ni volju da se bavi samorezijom putovanja. Iskreno neke stvari su za ovde skoro neizvodljive.. npr. jedna "agencija" nudi spust u pecinju i penjanje i silazenje na kanapima niz stenu ucenje tehnike abzajl spustanja :) . Korisno al gotovo neizvodljivo bez prethodnog rada sa instruktorom

Ako se to desi KPS postaje jedno veliko sranje. Postace apsurd, imas putopis koji prica kako su nasli clanovi bili u pecini i sami sve organizovali, i pored toga reklama za agenciju koja nudi istu stvar ali da njima platis. Zar nije glupo?

Najradije bih voleo da moze bez reklama kao sto to radi recimo Wikipedia ili Couch Surfing, ali ako to nije realno za nase uslove onda bi tek kao poslednju opciju uzeo reklame ali ne bilo koje. Najbolje bi bilo da to budu reklame sportske/alpinisticke opreme, mozda bi cak neka firma i bila sponzor da ih pitamo. Ako ni te ne mogu onda bih stavio reklame koje nemaju veze sa putovanjima, ali nikad ni pod kojim uslovima ne bih stavio reklamu agencije.

У оваквим економским приликама неко стварно мисли да може да бира огласе. ;D

Ako se to desi KPS postaje jedno veliko sranje.

Drugim rečima, KPS sada nije jedno veliko sranje samo zato što nema reklame. To odsustvo reklama je jedini kvalitet svega ovoga što smo ovde napravili. Ajde bre Nikola, za pet godina ćeš sam sebi delovati glupo što si sada sve ovo pisao. A to će i dalje sve stajati na forumu :P

Mislim da je i koncept ovog foruma da obavesti i uputi ljude na alternativne nacine putovanja i odmora, bas suprotno od onoga sto rade turisticke agencije. Svrha foruma je da pomogne putniku na na sto laksi/jeftniji/bolji nacin stigne do zeljenog mesta a svrha turisticke agencije je da zaradi novac (sto je sasvim normalno).

Meni je drago što različiti ljudi imaju svoje sopstvene vizije svrhe i suštine svega ovoga, ali na sajtu postoji stranica "O nama" na kojoj je lepo napisano zbog čega Klub putnika Srbije postoji, za šta se zalaže i čime se bavi. Izvolite pogledati stranicu Klub putnika: o nama pa ćete videti da je priča daleko složenija od upućivanja ljudi na alternativne načine putovanja i odmora i pomaganju da se na što lakši/jeftiniji/bolji način stigne do željenog mesta.

Ono što vi ljudi uopšte ne shvatate, jer se vaše učešće u aktivnostima organizacije svodi na prisustvo na forumu i povremeno neki mali doprinos, jeste da jedna organizacija jako teško može da napreduje bez ikakvih finansijskih sredstava. Može da stagnira takva kakva jeste, ali je dalji razvoj prilično nemoguć bez ijednog dinara koji bi se uložio u nove ideje, aktivnosti, projekte, materijale itd. Ja verujem da je vama okej ovako kako jeste, ali siguran sam da i vi imate u životu neke stvari na kojima puno radite i za koje vam je stalo da ne stagniraju, nego da napreduju, rastu i razvijaju se.

To što ste kukali oko jednog malog banera na forumu zaista je nedostatak kućnog vaspitanja. Kao da nemate nimalo poverenja u ljude koji vode sajt i organizaciju. Kao da mislite da mi samo čekamo priliku da sve ovo rasprodamo i iskoristimo kako bismo sebi napunili džepove. Meni je to uvredljivo :(

Ma ja kazem da treba poneka reklama poput 10 nocenja u grckoj za 29e i low cost dzidza bidza. Ostavljaju se linkovi online prodavnica pominjemo metro,interex,goru,razne avio kompanije itd itd  pa sve je to vid reklame i to dosta dobre reklame jer ko bolje reklamira od samih korisnika.. a i red je da se uzme kakav dinarcic ipak trebalo je ovo urediti i dati vam podstreka da kps bude jos bolji. Slobo uglavnom imam kontakte vise sam za ronjenje na dah. Drugar bio padobranac ali kazem uopsteno ipak zna biti korisno kad znas gde stoje kontakti pa kad kome dune da ih iskoristi 

Problem je što mnogi poistovećuju Klub putnika Srbije sa forumom. Čak im ni glavni deo sajta nije bitan. već samo forum. Dragi moji, forum je samo deo onoga što je Klub putnika Srbije. Važan deo, svakako, ali ipak samo jedan deo, a ne zasebna celina i svrha samom sebi.

Mnogima, naravno, ništa više od foruma ni ne treba. I to je sasvim okej. Međutim, postoje i neki koji žele da urade nešto više, van okvira foruma, pa čak i offline. Mnoge od tih stvari zahtevaju sredstva, a ona ne padaju s neba.

Možda bi stvarno bilo najbolje da se zapitate da li shvatate šta je Klub putnika Srbije i koji mu je cilj, jer bojim se da su mnogi promašili. Na primer, koliko god puta neko ponovi da agencijska putovanja nisu nikakav problem, iako je akcenat na samostalnim, ali da način putovanja nije svrha, opet se protura ta priča da smo mi alternativa putničkim agencijama.

• Author

Ako se to desi KPS postaje jedno veliko sranje.

Drugim rečima, KPS sada nije jedno veliko sranje samo zato što nema reklame. To odsustvo reklama je jedini kvalitet svega ovoga što smo ovde napravili. Ajde bre Nikola, za pet godina ćeš sam sebi delovati glupo što si sada sve ovo pisao. A to će i dalje sve stajati na forumu :P

Ne, ja uopste nisam rekao da je KPS dobar samo zato sto nema reklama, ne znam zasto si dosao do tog zakljucka.  :? A to sto pisem po forumu je moje pravo, a da li cu se nekada osecati glupo je moj problem.

Mislim da je i koncept ovog foruma da obavesti i uputi ljude na alternativne nacine putovanja i odmora, bas suprotno od onoga sto rade turisticke agencije. Svrha foruma je da pomogne putniku na na sto laksi/jeftniji/bolji nacin stigne do zeljenog mesta a svrha turisticke agencije je da zaradi novac (sto je sasvim normalno).

Meni je drago što različiti ljudi imaju svoje sopstvene vizije svrhe i suštine svega ovoga, ali na sajtu postoji stranica "O nama" na kojoj je lepo napisano zbog čega Klub putnika Srbije postoji, za šta se zalaže i čime se bavi. Izvolite pogledati stranicu Klub putnika: o nama pa ćete videti da je priča daleko složenija od upućivanja ljudi na alternativne načine putovanja i odmora i pomaganju da se na što lakši/jeftiniji/bolji način stigne do željenog mesta.

Ono što vi ljudi uopšte ne shvatate, jer se vaše učešće u aktivnostima organizacije svodi na prisustvo na forumu i povremeno neki mali doprinos, jeste da jedna organizacija jako teško može da napreduje bez ikakvih finansijskih sredstava. Može da stagnira takva kakva jeste, ali je dalji razvoj prilično nemoguć bez ijednog dinara koji bi se uložio u nove ideje, aktivnosti, projekte, materijale itd. Ja verujem da je vama okej ovako kako jeste, ali siguran sam da i vi imate u životu neke stvari na kojima puno radite i za koje vam je stalo da ne stagniraju, nego da napreduju, rastu i razvijaju se.

To što ste kukali oko jednog malog banera na forumu zaista je nedostatak kućnog vaspitanja. Kao da nemate nimalo poverenja u ljude koji vode sajt i organizaciju. Kao da mislite da mi samo čekamo priliku da sve ovo rasprodamo i iskoristimo kako bismo sebi napunili džepove. Meni je to uvredljivo :(

Osecam se uvek neugodno kad ovako nesto kazes. Kao da kazes kako se ljudi ne trude dovoljno a ocekuju mnogo i daju sebi za pravo da se mesaju u velike odluke, a nemaju osnova za to. Ovde je sve bazirano volonterski i jasno je da si ti i jos par ljudi uradili najvise posla od svih i da vas niko ne moze dostici svojim zalaganjem. Kazes kako ljudi povremeno daju neki mali doprinos i to je to. Zamisli da nema tog malog doprinosa. Ne bi bilo uopste toliko putopisa, ne bi bilo hiljade korisnih postova na forumu, ne bi bilo putnickih recnika, ovaj sajt ne bio bio to sto jeste da nije tih malih doprinosa. To i jeste smisao ovakvih sajtova, da svako da nesto malo i da se od toga napravi ogromna stvar kao sto je KPS.

Problem sa reklamama je to sto rusi taj duh voleterizma i daje neki komercijalni utisak. Ne kazem da je to jako lose ali po meni bi bilo najlepse kada bi ostalo sve i dalje na dobrovoljnoj bazi. Ne kazem da treba biti idealista do poslednje kapi krvi ali ako vec treba da se stave reklame nek se razmisi koje ce se staviti. I zato pravim toliku frku oko toga.

A koje to ideje vi imate u glavama vezano za KPS a ne mozete da ih ostvarite zbog nedostatka sredstava? Ajde recite pa da vidimo, mozda neko moze da pomogne.

Прво правило економије: Нема бесплатног ручка.

Дакле, лагана комерцијализација (глупог ли израза) КПС-а може само допринети његовом квалитету, никако му не може нашкодити.

• 3 weeks later...

Eto reklama stigla.

Sretno bilo!

Da li se oprihoduje na klik ili ..? (Da klikcemo?) :banana:

U meni je i zadnji tracak nade da ce ovo biti onaj stari sajt i formu (ne mislim na izgled nego na formu) ubijen  :(

Ponovicu jos jednom deo onog sto sam napisao u temi o hostingu u nadi da ce me ljudi razumeti i podrzati ono za sta se zalazem

E sad zasto se pokrenula ova diskusija o tome da li postaviti reklame ili ne. Za mene je to diskusija oko principa. Ja sam ranije imao razne ideje i razna pisanija na forumu koja su mozda isla u korist reklamama. Onda sam malo bolje upoznao neke od ljudi koji vode ovaj forum, neke licno a neke samo na forumu i ta njhova ideja, energija i ubedjenje da se sve ovo radi za opstu dobrobit i licni razvoj i pridirzavanje odredjenih principa (izmedju ostalih i principa da ovo nije komercijalni sajt) me je nadahnulo da se i ja vise ukljucim u rad ovog foruma i kluba uopste, da vise putujem, da se vise razvijam kao licnost i da vise pomazem drugima. Ovo sad sa reklamama mi deluje kao gazenje principa, principa kojih su se drzali isti ti ljudi, koje cenim i postujem, a koje sam i ja ga pihvatio i zdusno podrzao. To mi je delovalo tako "cist i visi cilj" koji je za opste dobro. Podsetilo me je na dane pre desetak i vise godina kad sam ucestvovao na protestima kada mi nije bilo potrebno ni hleba ni vode kada sam se svom dusom i telom borio za jedan cilj. Do duse, ruku na srce, tada smo se vise borili protiv necega u nada za bolje sutra a sad zelim da se borim za nesto.

Ja vidim da su neki ljudi promenili misljenje i to je sasvim legitimno (i ja ga menjam) ali me je povredilo kada se zalazem za nesto za sta mislim da je ispravno, za nesto sto sam mozda delom naucio od tih istih ljudi da me oni tako ladnu.

Ja ne zelim da se ova diskusija spusti na licni nivo jer onda ljudi izgovore mnoge teske reci zbog kojih im cesto posle bude zao. Vecina aktivnih ljudi na ovom forumu su dobri ljudi, tacnije ja nisam upoznao loseg coveka sa foruma. Ti ljudi su dali nemerljiv doprinos ovom klubu i forumu, tu pre svega mislim na Lazara i ekipu (ja ih znam 5-6, verovatno ih ima jos koje nisam upoznao) i to su ljudi u koji ce i dalje nastaviti uspesno da vode forum u sta duboko verujem.

Znam da postavljanjem reklame na sajt i forum on nece automatski postati komercijalni ali je to jedna stepenica ka komercijalizaciji. I jedan stepenik dalje od osnovih principa i srzi ovog kulba i sajta, bar po mom nekom licnom tumacenju. S obzirom koliko mi je forum i klub prirastao za srce i dusu ova citava diskusija u meni izaziva tugu i razocaranje. Mozda sam previse opterecen ralnim zivotom i komercijalizacijom na svakom cosku pa ovde na forum bezim  od tuzne realnosti.

Ako gresim i ako sam nekog povredio ili uvredio oprostite mi.

Na gore napisano misljenje i osecanja dobio sam samo dva komentara od chia koji kaze da me razume a opet podrzava sasvim suprotno i bjutia koji je i sam imao reklamu na forumu.

Bolje da si odgovorio na ono što smo napisali Bjuti i ja, umesto da kopiraš istu poruku. Najbolje da sad ja kopiram moj odgovor tebi :102:

Nego, jel dolazi u obzir da uopšte razmislite o onome što napisasmo Lazar i ja ili ste čvrsto ukopani na svojim pozicijama po pitanju reklama? Da probate da pogledate i iz našeg ugla malo?

chi naravno da sam razmislio o svemu, mozda si primetio da je ovo jedan od retkih mojih tekstova gde nemam slovnih gresaka, sto znaci da sam ga pisao polako i dobro razmisljajuci. Ovo sto ja ovde zastupam i branim nije moj licni stav nego jedan od principa na kome se zasnivao KPS ili bar ja tako mislim, ispravite me ako gresim.

Piše lepo koji su principi na kojima se zasniva KPS, čemu teži itd, sve lepo piše na sajtu. Rekoh ja u prethodnom postu da grešiš... To što reklame nisu postojale, ne znači da je to princip na kom je KPS zasnovan, nit ima neke veze sa onim čemu KPS teži. Preporučujem čitanje stranice https://www.klubputnika.org/o-klub-putnika

Mire, da, to je reklama koja trenutno postoji. Uskoro će biti postavljen Google adsense.

Guest
This topic is now closed to further replies.