Jump to content

Featured Replies

Pa ovo je jezivo...  :cryy: Sve živo porušiše divljaci. To nije ona divna zemlja u kojoj sam bio pre četiri godine...  :bang:

• 3 weeks later...

Tacno,niko ne bi rekao da ce sve ovako da se desi..Citav haos.Nikada vise ni nece biti normalno,isto kao u Iraku,ima da prste bombe na sve strane

Овај дејли мејл је ђубре од сајта, и слепац би видео да су на страни терориста.

• 7 months later...

Zanimljive priče, rado bih pročitao više o tome. Baš nekako književno potentan materijal, čitam i već u glavi mislim kako bi se o tome mogao napisati ako ne roman, a ono makar serija kratkih priča. Od romantične ideje o odlasku u rat za "pravu stvar" (pa bila to vera, sloboda ili šta već) pa do susreta sa stvarnim ratom (sasvim lišenim romantike) i onog najzanimljivijeg - posledica tog sukoba. Povratak kući sve nogom u tur, ili glupa (da ne može biti gluplja) pogibija, tako, ni za šta.

I Vreme je pisalo o našim džihadistima u Siriji, nekim momcima iz Sandžaka i Bosne, dobrim đacima, pristojnim tinejdžerima, koji tamo odoše da poginu. Pitam se kakve su to porodice? Kako izgleda to odrastanje? Kako te zavrbuju, kako im poveruješ? Šta se desi pa ti uzmeš pušku i odeš, i veruješ, i onda pucaš, i rat traje, a ti i dalje veruješ?

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1165944

Zanimljive priče, rado bih pročitao više o tome. Baš nekako književno potentan materijal, čitam i već u glavi mislim kako bi se o tome mogao napisati ako ne roman, a ono makar serija kratkih priča. Od romantične ideje o odlasku u rat za "pravu stvar" (pa bila to vera, sloboda ili šta već) pa do susreta sa stvarnim ratom (sasvim lišenim romantike) i onog najzanimljivijeg - posledica tog sukoba. Povratak kući sve nogom u tur, ili glupa (da ne može biti gluplja) pogibija, tako, ni za šta.

Ih bre, kako ni za šta. A 77 devica u dženetu?

Malo sam listao te njihove stranice na fejsbuku i mogu reći da onakve komade budala kakve sam tamo video, teško je naći. Kače slike poginulih saboraca sa nekim zastrašujućim osmesima, kao fazon lik je na samrti, a device već rade po'so. I što je najjače, gledam komentare i ljudi se ladno primaju na tu priču. Mislim znam da u svakoj religiji ima budala, ali ono je stvarno hard kor.

Ja ni sam ne znam šta tačno da mislim o tome. Cinični deo mene kaže da ih treba sve pustiti da poginu kad već hoće (a to kaže i praktični deo mene), ali opet mi je nekako žao da ljudi ginu za glupost, imaju oni valjda i neke roditelje, neke majke koje, što kaže narod, bolje da su kamen rodile pa bar da sednu da se odmore. A žive u toj Siriji (Afganistanu, Somaliji, Maliju itd) i neki ljudi, je l', kojima verovatno ne prija da im gomila naoružanih psihopata vršlja ulicama. Najbolje bi bilo omeđiti im jedan deo planete, neki nenaseljeni deo Sahare ili nešto u polarnim oblastima, i da tamo rat nikada ne prestaje. Bile bi zadovoljne i fabrike oružja, i ratni budžeti supersila, i sitni pioni koji idu da budu topovsko meso. Win-win, što se kaže.

Ljudi :) Da li je neko skoro išao u Siriju? Zanima me koliko je bezbijedna, tj. da li je uopšte bezbijedna za turiste? :) Kojim opcijama doći iz Turske u Siriju? Šta? Kako?  zvizhd

Ljudi :) Da li je neko skoro išao u Siriju? Zanima me koliko je bezbijedna, tj. da li je uopšte bezbijedna za turiste? :) Kojim opcijama doći iz Turske u Siriju? Šta? Kako?  zvizhd

Kaže se bezbjedna :zubati Samo se ti zajebavaj, još sa bosanskim pasošem :D

• 5 months later...
  • 4 months later...

Vrlo je interesantno obici groblje u Visegradu i videti grobove kozaka. Ima na nekima i fotografija. Golobradi mladici koji gotovo sigurno nikada pre nisu bili ovde, ali su dosli i ostali zauvek. Zbog cega? Jos veca misterija nego sto je slucaj sa mudzahedinima.

Vrlo je interesantno obici groblje u Visegradu i videti grobove kozaka. Ima na nekima i fotografija. Golobradi mladici koji gotovo sigurno nikada pre nisu bili ovde, ali su dosli i ostali zauvek. Zbog cega? Jos veca misterija nego sto je slucaj sa mudzahedinima.

Не бих баш рекао да је мистерија, више традиција.

https://glassacera.wordpress.com/2011/02/04/%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8/

Mit-o-velikoj-ljubavi-%E2%80%93-Ana-Kare

А имаш и Србе на ратиштима у Украјини данас.

Edited by Relja