Jump to content

Featured Replies

Емисија се зове разгледница. ;) Приказује се већ неколико седмица сваког петка. Цео серијал има 20 епизода.

аха, "Разгледница" са велико "Р"....  :shockkk:

;)

по мени, још је бољи репризни термин,

понедељком, 18.30, РТС 2.....

одлична је емисија, већ сам забележио неке ствари које не треба пропустити...

• 3 weeks later...

Posto finalizujem svoj put za Siriju za sljedecu nedjelju  pijjj zanima me koji je najbolji/najpovoljniji hotel u Damasku. Citam na sajtu a i na ThornTree dosta predloga, ali i cujem da su cijene dosta skocile nego sto su bile prije.

Za sad imam u vidu Al Saada i Ghazal hotele (ovom zadnjem sam i poslao mail da se raspitam). Ima li nesto drugo/bolje sto sam preskocio....

Taze informacija...

Ghazal Hotel Damask

600 sirijaca - dorm

1100 sirijaca - single w/shared toilete

1500 sirijaca - double with toilete

Veoma sam iznenadjen da su ekspresno odgovorili na mail

Evo mog pitanja u vezi sirijske vize:

Već ste pisali dosta o tome. Viza je besplatna, dobija se u ambasadi, svi su ljubazni ....

Besplatna je viza sa 1 i sa 2 ulaska u zemlju.

A shta ako tražim 3 ulaska u Siriju ???  Da li je to onda multi viza???  Da li je i ona besplatna?

Planiram ovog leta da odem do Sirije i Jordana, pa me interesuje da opciono skoknem i do Libana.

I evo jedan update za jordanske vize, koje su POSKUPELE od 01.01.2011.  :102:

i sad ulazak u zemlju umesto 10 JD, košta 20 JD .... izlazna taksa je idalje 5 JD

http://www.your-guide-to-aqaba-jordan.com/visa_to_jordan.html

Da li je to onda multi viza???  Da li je i ona besplatna?

да и да,

важи 6 месеци, процес добијања је исти као и за сингл,

само на папирићу штиклираш мулти...

• 2 weeks later...

Jel moze da se predje iz Srije u Izrael, i posle da se vrati u Siriju, jel isao neko skoro? Citao sam na nekoj temi od pre, da je to tesko izvodljivo zbog nekih ratova, i jel treba viza za Sriju? Za izrael znam da ne treba ako si Srbin ;)

Најбоље питање до сада! clap:king:

Какав црни прелазак из Сирије у Израел?! Овако вероватно нико никада није прешао. Није ваљда да не знаш да не само Сирија већ велики број муслиманских земаља немају ама баш никакве дипломатске односе са Израелом?! У неке од ових земаља не само да не можеш да уђеш уколико у пасошу имаш израелски печат или визу већ и уколико си стицајем околности рођен у Израелу а ниси његов држављанин!

Granica između Sirije i Izraela je decenijama zatvorena, tako da ne možeš nikako da je pređeš. Isto važi i za libansko-izraelsku granicu.

Ako posetiš Izrael, sa istim pasošem ne možeš kasnije da uđeš u Liban, Siriju i još nekoliko arapskih zemalja. U Egipat i Jordan možeš.

"Neki ratovi" trenutno ne postoje, već samo politička zategnutost.

Za Siriju je već dosta pisano na forumu (kao i o svemu što si pitao u prethodnom postu). Treba ti viza za ulazak ali se veoma lako dobija u njihovoj ambasadi, u Beogradu. Opet, pod uslovom da nemaš izraelski pečat u pasošu. Za ulazak u Izrael ti ne treba viza ako si nosioc biometrijskog pasoša Republike Srbije. Nije nužno da moraš i da budeš Srbin, po defaultu  ;)

Hvala obojici :) Citao sam ranije na forumu da za Srbiju tj Srbe je ukinuta viza za Izrael, na to sam mislio  :pivoooo:

Pozdrav  ;D

Jel to za bezvizni režim sa Izraelom provereno da je ratifikovano na obe strane? Dal je neko proverio iz prve ruke?

Jeste, Gorane, upravo su dva člana KPS-a tamo, čak se jedan i vratio kući juče. Nadam se da će, čim im se utisci malo slegnu, da ih podele ovde sa nama.

Ajd zaSiriju da napisem ovde. Vratili se, neko kuci neko nastavio put, no nema veze.

Sirijsku vizu mozete dobiti besplatno na grancinom prelazu Bab Al Hawa, tako nam  je rekao sluzbenik, neki malo ozbiljniji, kad je video vizu. Kao niste morali u BG kad mozete i ovde. Isti djavo, mada si mozda u BG sigurniji da neces naici na nekog ludaka da ti trazi vizu ( ili ce verovatno biti lenj da te uputi na drugi salter)

Izlazna taksa se placa i kada idete za Liban, tu je 550 funti, na izlasku za Jordan je 500. I mora u sirijcima.

1 evro oko 63 sirijske funte. Zavisi od situacije u Libiji, ali iskreno.

Za smestaj u Damasku pojma nemam, mi smo isli na CS, ima brdo ljudi koji hostuju, tako da ne brinite. Secam se letos informacije za Al Rabie hote. Imali su krov na raspolaganju, mozda ce ga uskoro aktivirati. U Aleppu Spring Flower, cenjkajte se za 250-300 po osobi, trazice oko 500 za pocetak. Kod cuvenog Usame. Ni oni jos nisu otvorili krov za spavanje. Tu je cena letos bila 250 i bilo je puno.

Malo su cene skocile, hrane i pica (cedjenih sokova), gradski prevoz po Damasku je 7 lira, sv daju 10, ako vas je dvoje dajte 15 i ne vozite se.  Onaj falafel u Alepu je i dalje 20 sirijaca. Ljudi su i dalje isti i bas ih nista ne zanima.

Studentske kartice pomazu, samo internacionalne, i popusti su 10x.

Jordanska viza je 20 jd, i mora u dinarima, izlazna taksa se ne placa ako ste ostali krace od 24h, ovako je 8jd na izlazu Kralja Huseina.

dalje je istorija  ;D

• 2 weeks later...
  • Author

Mda, ova situacija bas pravi problem... Izbegavati bliski istok ove godine ili ne?

Naravno da nije prijatno čitati za ovo što se trenutno dešava u Deri (btw, to je grad na samoj granici sa Jordanom, pored koga prolazi sav saobraćaj za Aman), ali ipak ne treba generalizovati situaciju. Šta hoću da kažem? Pa, ako neko odluči da putuje u taj region da ne odbacuje a priori celu zamisao zbog, recimo, današnjih i jučerašnjih vesti. Ako se izuzme Libija, u svim ostalim zemljama su revolucije trajale neobično kratko. Da li je neko uopšte i pomislio da će putovanje u Egipat biti skoro pa normalno čak i sada, posle svih onih vesti i slika sa početka akcije rušenja Mubaraka.

U svakom slučaju ne želim da nekoga ohrabrujem bez pokrića, samo kažem da se ipak prate svakodnevne vesti i odluči kada se sagleda cela situacija.

Решиће то чика Башар. :ll::maddd: Мада, чини ми се све ове информације преноце ЦНН, ББЦ и слични. :potty: Мене неће ништа спречити да на лето опет идем.

• 4 weeks later...

Vidi sa Majom Grsic, vidim da je ostavljala na FB neke statuse da uziva u Damasku, ide za Aman... ona je dole trenutno.

• 3 weeks later...

Ja cu ici za Siriju negde u Junu/Julu.

Ako ima zainteresovanih, mozemo zajedno.

Meni je svejedno za prevoz, samo bih da imam drustvo za bus ili voz, da brze prodje put.

Ja cu ici za Siriju negde u Junu/Julu.

Ako ima zainteresovanih, mozemo zajedno.

Meni je svejedno za prevoz, samo bih da imam drustvo za bus ili voz, da brze prodje put.

Ja ću možda ići krajem juna/početkom jula. Ali ne znam još, zavisi i od situacije u Siriji, ali i od toga da li ću se opredeliti za put na drugu stranu. Ako budem išao planiram flexijem. Prvo par dana u Istanbulu, pa na voz za Adanu, odakle ima jednom nedeljno voz za Alep (petkom). Takođe planiram i Liban.