Jump to content

Featured Replies

Posted

Nisam bas naisao na neka posebna upustva kako jeftino a lako stici do Taiwan-a, pa sam pomislio da bih mogao ovde da se obratim za pomoc. Zapravo, mozda bih posetio jedan volonterski kamp u Taiwan-u, grad se zove Kaohsiung. Mislim da nije vazno da li stizem bas u pomenuti grad, valjda je lako snaci se iz bilo kog grada da dodjem do odredista (ili ipak nije tako?). Svakako, od toga kako se stize tamo i koliko kesa mi treba za sve to zavisi i da li cu otici, jer ne bih da puknem 15oo Eu samo na kartu! Ako postoji bilo koji alternativni vid putovanja do tamo, ili bilo sta sto bi mi olaksalo stvari, opustite rucicu i pisite  :D

dodješ do Pariza, npr.Wizz iz Temišvara za 50€ povratna,

pa onda AirAsia, Paris-Taipei povratna ima npr. za 591€ u aprilu.  :mah:

Ili kopnom preko Rumunije, Ukraijine, Rusije, e sada Kazahstana i Kine ili samo Kine i buc tu si!

Ne salim se, iako je ponuda Besnoga Foka dobra ali bi ovako sigurno prosao jeftinije od 600e (u oba pravca) a i priustio bi sebi jednu finu avanturu.

• Author

Hm, pa i jedan i drugi predlog su dosta bolji od onoga sto sam ja nasao..  klanj::

Isto tako i jedan i drugi imaju svoje cari :), ali, pazite sada ovo pitanje: kakvo je stanje sa vizom za tamo, ja bas ne znam nista, tj. upravo veceras sam poceo da se bavim tim predlogom i ajde da pitam kad sam vec tu, verujem da cu bar donekle skratiti standardni nacin informisanja  zvizhd

Sta da radim, ovi forumi se uslade pa se covek olenji malo :)

Inace, stacioniran sam u Pragu trenutno, tako da bih svakako odavde planirao putovanje, eto to je vazna stvar a zaboravio sam da napomenem :)

Hm, pa i jedan i drugi predlog su dosta bolji od onoga sto sam ja nasao..  klanj::

znači uštedeli smo ti pare? ništa onda, ja očekujem jedno pivo .... npr. u Fleku :pij:

a za vize... imaš na početnoj strani u meniju, pa nađi.

• Author

hehehehe, dobar izbor, zato cete i dobiti pivo!! i to bas crno!  :pij:

Dobro, ta prica je na samom pocetku, ima jos vremena.. Mada je odavde za prevoz najpovoljniji voz, letovi su prilicno skupi koliko sam uspeo da skontam.. mada vec iz Brna ima nekih povoljnih letova ali su slabi sa destinacijama, pa i Bratislava je relativno blizu, odatle ima svasta nesto a i Budimesta je.. :)

Kako sam krenuo stici cu do Crne Gore!  :D

e hvala ljudi..javljajte se ako vas put nanese  pa da  :pivoooo:

Poslednje sto sam cuo je da dobiti vizu za Tajvan za drzavljane Srbije nije lako jer Srbija podrzava politiku "jedne Kine" i zvanicno ne priznaje Tajvan kao zaseban entitet. Ono sto sam cuo je da je moguce dobiti poslovnu vizu, dok se drugi tipovi viza dosta tesko dobijaju.

Moguce da se nesto promenilo od tada.

• 1 month later...

Bio sam 2007. u Tajpeju.

Viza moze da se izvadi bez previse problema. Jedna turisticka agencija u Bulevaru (valjda Unis turs, nisam siguran) se bavi vadjenjem raznih viza, pa izmedju ostalog i za Tajvan. Bar pre 3 i po godine je bilo tako. Das im pasos i za odredjenu naknadu ti izvade vizu u Budimpesti, bez ikakvog tvog angazmana.

E sad, ja sam isao avionom do Tajpeja i karta je izasla tada oko 1250 evra, s tim sto je mogla biti i jeftinija da sam je uzeo ranije. To, naravno, nije bio low cost, vec JAT + Singapore Airlines.

Putanja je bila Beograd - Rim - Singapur - Tajpej i Tajpej - Singapur - Frankfurt - Beograd.