Jump to content

Featured Replies

Posted

Jos pre pola godine sam uplatila let Turkish Airlinesom i nocenja u hotelu,preko Expidia.com

Problem je kako dobiti vizu,jer domace turisticke agencije odbijaju da pomognu,njihova ambasada ne postoji u Srbiji,ambasador Crne Gore odbio da posalje nasa dokumenta u UAE jer nismo njihovi drzavljani...Ni avio prevoznik ni hotel nece da nam pomognu,vise puta smo pitali.

Da li neko ima savet kako najpovoljnije doci do vize?Videla sam kao opciju agencije u Dubaiju,ali one za dvoje traze 500 $ za vizu i jos 2800$ depozita,sto je zaista mnogo...

Unapred hvala za pomoc;)

• 8 months later...
  On 12/14/2010 at 1:31 AM, Jovana0910 said:

Jos pre pola godine sam uplatila let Turkish Airlinesom i nocenja u hotelu,preko Expidia.com

Problem je kako dobiti vizu,jer domace turisticke agencije odbijaju da pomognu,njihova ambasada ne postoji u Srbiji,ambasador Crne Gore odbio da posalje nasa dokumenta u UAE jer nismo njihovi drzavljani...Ni avio prevoznik ni hotel nece da nam pomognu,vise puta smo pitali.

Da li neko ima savet kako najpovoljnije doci do vize?Videla sam kao opciju agencije u Dubaiju,ali one za dvoje traze 500 $ za vizu i jos 2800$ depozita,sto je zaista mnogo...

Unapred hvala za pomoc;)

Evo kako:

Jedina zvanicna kancelarija koja izdaje vize za Dubai i cele UAE je:

http://www.vizedubai.com/

MILESEVSKA BR 61

tell: ++381 11 383 0129

mob: ++ 381 63 811 811 5 - Ivana

Viza se dobija jako lako a cena je 140 eura

Nije mi baš najjasnije kakve veze ima neko iz crnogorske ambasade sa ovime, ali ajde...

Nazovi Turkish Airlines, budući da letiš sa njima, a u nekim zemljama oni izdaju vize za Dubai (cena 85 dolara, iliti oko 60 evra).  http://www.turkishairlines.com/en-INT/announcements/4027/your-dubai-and-abu-dhabi-visa-is-from-turkish-airlines.aspx

Takođe bi mogla da pozoveš kancelariju Emirates, jer i oni izdaju vize u Beogradu, mada sumnjam da će ti pomoći jer karta nije kupljena preko njih ali vredi probati:

Knez Mihajlova 30/III, 11000 Beograd

telefon (011) 303 4488/4489

http://www.emirates.com/english/help/offices/local_emirates_offices.aspx?city=BEG

• 1 month later...

Pozdrav.

Da ne bih otvarao novu temu, ako si u tranzitu, da li treba viza ili ono standard, mozesh da provedesh na aerodromu do 8 sati izmedju letova?!

Unapred hvala na odgovoru.

• 1 year later...

Situacija je - devojci treba viza za UAE jer je drzavljanka Tajlanda. Letimo sa Emirates do Dubaija, ali smo kupili karte kod Qantas-a tako da ne moze da se prijavi za vizu preko Emirates sajta - Qantasov kod ne radi.

Zvali smo ambasadu u Australiji gde zivimo i oni su nam rekli da rezervisemo smestaj pa da ce je hotel prijaviti za vizu.

Smestaj je sad rezervisan i placen. Poslali smo email hotelu, ali ne odgovaraju. U pitanju je hotel koji je otvoren ove godine, nemaju cak ni svoj sajt, a email i telefon smo nasli u nekoj bazi podataka svih hotela u Dubaiju.

I da, ostajemo 5 dana, tako da ne moze tranzitna viza.

Ima li neko iskustva sa procedurom kako vas hotel prijavljuje za UAE vizu?

Hvala.

On 8/20/2013 at 12:23 AM, noskich said:

Situacija je - devojci treba viza za UAE jer je drzavljanka Tajlanda. Letimo sa Emirates do Dubaija, ali smo kupili karte kod Qantas-a tako da ne moze da se prijavi za vizu preko Emirates sajta - Qantasov kod ne radi.

Ne znam bas detalje kako ovo funkcionise, ali, koji je kod u pitanju? Da li kod leta, ili sifra rezervacije?Ako je kod leta, onda samo treba da vidis kako se taj let "zove" kad ga vrsi Emirates(pretpostavljam da Emirates i Qantas imaju codeshare), a ako je sifra rezervacije u pitanju, cudno je da je sistem kod Emiratesa "ne vidi". Ili, recimo, mozda ima drugaciju sifru za Emirates, samo ne znam kako je otkriti. Mozda jms_uk ima neku ideju?

Npr, znam da kad sam kupovao neke vezane letove preko expedie, oni navedu koja je sifra rezervacije za koju kompaniju.

On 8/20/2013 at 1:14 AM, Dragance said:

Ne znam bas detalje kako ovo funkcionise, ali, koji je kod u pitanju? Da li kod leta, ili sifra rezervacije?

Sifra rezervacje je u pitanju. Stvar je u tome da su u pitanju tri leta-jedna karta od kojih su dva Qantasova, a Emirates je let izmedju. Karta kupljena preko Decolara. Sifra rezervacije bez problema prepoznata na Qantasovom sajtu, na Emirates nepoznata.

QF i EK koriste razlicite sisteme rezervacije, ali je ponekad moguce izvuci i dodatne kodove ;)

Idi na http://classic.checkmytrip.com i ukucaj Qantas kod i prezime.

Kad ti se otvori rezervacija [jos jedna dobra stvar provere karte je da imas tamo i odvojeni tab e-ticket] trebalo bi da ti izlista kodove rezervacije za obe kompanije [ako je Emirates let pod njihovim brojem a ne codeshare sa QF].

Evo jedne moje karte za primer [gde je deo letova sa Finnair-om, deo sa JAL-om] - ovo poslednje obelezeno na dnu je mesto gde bi mogao da nadjes taj dodatni kod.

Ako nije najjasnije, slobodno pitaj.

w9ux.png

Potpuno mi drugacije izgleda karta nego tebi (nemam trip summary i e-ticket kao opcije, samo `your reservation`), i nema Emirates koda, samo Qantas - operated by Emirates. :(

e6cemc.jpg

E, steta, mislio sam da ipak moze nesto da se izbunari... Btw, ceprkao sam na sajtu Emiratesa i pise ovo:

"Conditions:

1. The visa fees must be paid upon application.

2. The passenger must travel to and from Dubai on Emirates only, and the ticket must be purchased prior to application for the visa. 

3. The ticket is non-refundable if the visa has been issued and utilized.

4. Visa processing time: 3 to 4 working days."

Izgleda da po ovome onda i ne ispunjavas taj uslov za vizu, jer izgleda ne vazi za codeshare :(

On 8/20/2013 at 1:15 PM, Dragance said:

Izgleda da po ovome onda i ne ispunjavas taj uslov za vizu, jer izgleda ne vazi za codeshare :(

Ja sam to i znao od pocetka zato sam pitao ima li bilo ko iskustva preko hotela?

Nikada ni za jednu zemlju nisam pre cuo da ti hotel vadi vizu zato i pitam jer nemam pojma kako to funkcionise.

Sta da radimo ako hotel nece to da uradi?

On 8/20/2013 at 2:16 PM, noskich said:

Sta da radimo ako hotel nece to da uradi?

Mozda ima nekih agencija koej bi to mogle da vam zavrse?

A jesi li pokusao da nazoves hotel? Kako su ti uopste potvrdili rezervaciju?

Ja bih pokusala i da zovem Qantas, oni su sad u partnershipu sa Emirates i objasnila situaciju, a ako ne pomogne, onda bih zvala (mozes i da im pises) i Emirates, sa izgovorom da su oni flight operator i da imaju deal sa Qantasom. Emirates ima jako dobar customer service, ja sam im par puta pisala i zvala sam ih i svaki put su mi resili problem...

On 8/20/2013 at 3:35 PM, Tashi said:

A jesi li pokusao da nazoves hotel? Kako su ti uopste potvrdili rezervaciju?

Ja bih pokusala i da zovem Qantas, oni su sad u partnershipu sa Emirates i objasnila situaciju, a ako ne pomogne, onda bih zvala (mozes i da im pises) i Emirates, sa izgovorom da su oni flight operator i da imaju deal sa Qantasom. Emirates ima jako dobar customer service, ja sam im par puta pisala i zvala sam ih i svaki put su mi resili problem...

Moracu da zovem. Rezervacija je preko sajta Agoda - servis za pronalazenje smestaja.

• 2 weeks later...

Nastavak price - hotel ne sponzorise za vizu, a Emirates ne tretira let kao njihov.

Jedine opcije sada su turisticka agencija ili nalazenje drugog smestaja.

Pri cemu pre rezervacije smestaja treba zvati telefonom i pitati da li sponzorisu za vizu.

Bas su bezveze pravila za obicnu turisticku vizu...

Zanimljiva stvar je kako ljude kojima treba viza prisiljavaju da potrose vise na kartu i smestaj.

Jedini nacin da budete 100% sigurni da sa vasom kartom mozete da se prijavite za vizu je da istu kupite direktno od Emirates. Kada se kupuju vezane karte preko posrednika, recimo Expedie, iako je Emirates let u pitanju ne mozete biti sigurni da ce zaista taj let biti priznat sa njihove strane kao validan za vizu.

Ista stvar sa smestajem, morate direktno da zovete i da pitate da li sponzorisu za vizu ili ne. Moj utisak je da sponzorisu uglavnom skuplji hoteli. A ne bi me zacudilo da cak i tada moze biti situacija da vam neupuceni recepcioner kaze da sponzorisu, a da u stvari ne sponzorisu...

Pretpostavljam da je razlog zato sto su im ciljna grupa turisti iz razvijenih zemalja kojima ne treba viza. I zato gledaju da i ove iz nerazvijenijih nateraju da potrose lepu sumu.

• 2 weeks later...

Dobri ljudi,imam 20 godina i putovala bih sama u dubai?jedini problem mi je viza!da li neko zna postoji li nacin da je nekako ipak dobijem?

On 9/17/2013 at 12:34 PM, djurdjab said:

Dobri ljudi,imam 20 godina i putovala bih sama u dubai?jedini problem mi je viza!da li neko zna postoji li nacin da je nekako ipak dobijem?

Moja devojka se na kraju odlucila da se prijavi za vizu preko agencije.

Najjeftinije sto smo nasli je ova od 100 dolara: http://www.raynatours.com/dubai-visa.aspx

Koliko ona ima godina?Problem je sto do 24 god.(?!) moras da ides sa roditeljima ili sa muzem ako ga imas,u suprotnom je gotovo sigurno da ce te odbiti.

On 9/17/2013 at 6:21 PM, djurdjab said:

Koliko ona ima godina?Problem je sto do 24 god.(?!) moras da ides sa roditeljima ili sa muzem ako ga imas,u suprotnom je gotovo sigurno da ce te odbiti.

30, jeste i ja sam cuo za to. Najverovatnije ce te odbiti.

• 2 weeks later...

zdravo,

ja imam 20 godina i vec sam kupio kartu za dubai. vidim u proslim postovima da ste rekli da nema sanse da se dobije viza ako nemas 24 god. ja imam rodbinu tamo u dubaiu, i da li postoji sansa nekako da mi oni nesto srede pa da dobijem vizu ili sam dzabe bacio pare na kartu..  :(:cryy: