Jump to content

Featured Replies

Pozdrav svima.

Radim kao vaspitač  i imam TEFL sertifikat. Volela bih da nađem posao predavača engleskog u Kini. Može li neko da mi pošalje nazive grupa ili agenata na WeChatu ili nekoj drugoj aplikaciji?

@Josephine jel mozes da procitas makar par strana unazad? to sto hoces da ti se servira na tacni sve lepo pise, samo malo treba da se potrudis a ne da trazis sve na gotovo...

On 5/25/2017 at 2:47 PM, SolidSociety said:

Agenta sam nasao preko sajta chinacities.com ako se ne varam.

Sto se ponude tice, 2000 evra (15000 RMB) greska pri kucanju (kuckao na fonu)

znam i ja da ima grupa koliko hoces ali ja ne znam ni jednu pa ako bi bila ljubazna da mi posaljes kako da se prikljucim 

kako si dobio tako jaku ponudu,koliko godina si radio u kini ? koju vizu ti nude ? ja nemam iskustva pa mi nude 8k smestaj i vizu

Da li ima smisla doci u Shenzhen, snaci se za smestaj i traziti posao na svoju ruku? 

Da li ima smisla doci u Shenzhen, snaci se za smestaj i traziti posao na svoju ruku? 

Ako si snalazljiv, pricas solidan engleski, da, isplati se... :smile:

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Hvala Stanley1.  
Ima li nekih konkretnih primera da je neko uhvacen da radi nelegalno? Sta onda?

1 hour ago, BorisK said:

Hvala Stanley1.  
Ima li nekih konkretnih primera da je neko uhvacen da radi nelegalno? Sta onda?

pa svi rade ilaglano non native teacheri po zakonu nisu za taj posao ,nebitno koja je viza

Ako imas legalnu z vizu ne znaci da si legalan teacher vec si prijavljen na neku drugu poziciju

Imas opciju po kucama da radis to je sigurnije ali i teze

Edited by zioss

13 hours ago, zioss said:

pa svi rade ilaglano non native teacheri po zakonu nisu za taj posao ,nebitno koja je viza

Ako imas legalnu z vizu ne znaci da si legalan teacher vec si prijavljen na neku drugu poziciju

Imas opciju po kucama da radis to je sigurnije ali i teze

Da, da , znam to da su svi non native ilegalci, ali s'obizirom da sam cuo da su inspekcijske i policijske kontrole pojacane, sta se desava ako te nahvataju?

On 6/2/2017 at 1:48 PM, mixy123 said:

Coyi_silenzio (za Guangdong provinciju)
ESLJOBS ((za Guangdong provinciju, nasla je posao za par drugarica, nista spektakularno, 10-12000 + stan, ako hoces malo da se zavuces u neko bas malo mesto moze i 14000)
chinaexpat8813 ( puna je oglasa za celu Kinu, mozes da biras)
TEACHINGD (za Guangzhou, plate u rasponu od 10 do 14000 ali retko ko nudi stan)
josieqhh (uglavnom za Shenzhen)

dal su jaci ne znam, ali je svako od njih nasao posao za nekog naseg... srecno :smile:

Kakav car! :stop:

Sto se tice nostrifikacije diplome i prevoda non-criminal recorda, gde se to radi? Neki kazu kod advokata, drugi u Kineskoj ambasadi! Mislim na overu...

Hvala

Pisano je vec o tome, pogledaj par stranica unazad na ovoj temi. Prvo apostil u nekom opstinskom sudu (ne znam tacno kom), potom overa u Ministarstvu pravde, pa overa u Ministarstvu inostranih poslova i tek na kraju nosis u ambasadu.

Ćao svima, mene zanima da li neko ima iskustva sa Rockies Interantional firmom, odnosno njihovim školama? Imam ponudu da radim za njih, pa me zanima sve, pišitee :biggrin:

On 19.5.2017 at 1:50 AM, marina_ said:

pozdrav svima!

planiram u avgustu da otputujem u kinu u potrazi za poslom, da li ima nekog ko takodje planira nesto slicno?

imam kontakte na wee chatu tj agente za posao teacher-a i polako se pripremam za odlazak tako da ako ima nekog ko isto odlazi a  trazi cimera i sl neka se javi! :smile:

ajmo :)))... ja planiram isto :smile:

Sta je potrebno da mi poslodavac posalje od papira za turisticku L vizu?

Kakva je to Potvrda o profesionalnom statusu i Potvrda o finansiranju troškova, koje ja treba da izvadim?

Od poslodavca sam upravo dobio poruku da za nas Srbe nije potrebna viza, vec da imamo '30 days visa free', just the same as L visa.  WTF?

On 6/7/2017 at 4:26 PM, smor said:

Ćao svima, mene zanima da li neko ima iskustva sa Rockies Interantional firmom, odnosno njihovim školama? Imam ponudu da radim za njih, pa me zanima sve, pišitee :biggrin:

da li si imao intervju s njima sta su te pitali ?

43 minutes ago, MSS said:

Da li je neko radio za agenciju ForeignerHR?

NI SLACJNO POGLEDAJ SLIKE STO SAM STAVIO ALO

http://www.realscam.com/attachments/f51/19207d1495388286-china-tefl-scam-alert-foreign-expats-aka-foreignexpats-com-bejing-teach-aka-beijingteach-com-rosie-tang.jpg

http://v.youku.com/v_show/id_XMjc0NTAxMDUxMg==.html?spm=a2hzp.8244740.userfeed.5!80~5~5~5!3~5~A

meni nudila z vizu smestaj i 8k kao prvo tamo dodjes pa posle ti sredjuje vizu . . . uzas malo je falilo da pristanem,pre se zvala Rebeca sad je Rosie

Edited by zioss

26 minutes ago, MSS said:

Kojoj agenciji onda verovati?

Nijedna samo direktno skole ili sam da odes pa direktno trazis