Jump to content

Featured Replies

Caos ljudi!:smile: Moram da Vas zamolim nesto, da li mozete da mi napisete naziv nase grupe na WeChat-u?

Ja pokušavam da odem u Kinu, prvi put sam poslala cv pre 10 dana i javili su mi se agenti. Zavrsila sam engleski i ovo je super prilika da odem iz Srbije:biggrin:

Cula sam se sa agentom i ona mi je rekla da predam papire koji su potrebni za dobijanje vize u ambasadu. Nije mi jasno... Zar ne trebam prvo da se cujem sa poslovodjom i da mi on posalje ugovor pa onda da predajem dokumentaciju za vizu... Ja sam nju pitala zasto da predajem kada nisam jos nasla posao ona je rekla zato sto se ceka viza od 1-2 meseca a posao cemo kao naci.  Nemam pojma sta da radim. Sta bzvz da puknem 200e ili koliko vec treba para za overu i prevod  a od posla nista.:bang:  Pozz

Edited by moon

A kad ti planiraš putovanje? Skorijih dana ili ne baš tako skoro? Možda bi mogli zajedno tamo....

Kako mozes da predas papire za vizu kada nemas papire??? Za koju vizu, koji papiri? Treba poslovodja da ti posalje papire za vizu, nece Ambasada da ti izda vizu samo jer imas diplomu. Jedino ako ne misle da dodjes na turisticku vizu, ali koliko znam ukinuto je izdavanje turisticke vize, znaci, samo dodjes. Inace, ljudi u Ambasadi nece nista da ti kazu pametno po pitanju emigracije za Kinu, jer su to mali od Vucica. Vise ces ovde da saznas nego u Ambasadi

Kako misliš ukinuto je izdavanje turističke vize?
Misliš, imamo bezvizni režim sa Kinom? Utoliko bolje.

Jedna muka manje.

Uhm.... proverih. Samo na trideset dana.... ništa od bezviznog režima osim ako se tamo može produžiti.

Edited by Povratnik

On 12/29/2017 at 1:23 AM, Povratnik said:

Kako misliš ukinuto je izdavanje turističke vize?
Misliš, imamo bezvizni režim sa Kinom? Utoliko bolje.

Jedna muka manje.

Uhm.... proverih. Samo na trideset dana.... ništa od bezviznog režima osim ako se tamo može produžiti.

moras da izadjes iz kine, i kad udjes ponovo ti traje tih 30 dana....posto je viza ukinuta, oni samo lupe pecat i to je to....tako mozes koliko hoces puta da ulazis i izlazis....bar je zasad tako

On 12/22/2017 at 10:48 PM, moon said:

Caos ljudi!:smile: Moram da Vas zamolim nesto, da li mozete da mi napisete naziv nase grupe na WeChat-u?

Ja pokušavam da odem u Kinu, prvi put sam poslala cv pre 10 dana i javili su mi se agenti. Zavrsila sam engleski i ovo je super prilika da odem iz Srbije:biggrin:

Cula sam se sa agentom i ona mi je rekla da predam papire koji su potrebni za dobijanje vize u ambasadu. Nije mi jasno... Zar ne trebam prvo da se cujem sa poslovodjom i da mi on posalje ugovor pa onda da predajem dokumentaciju za vizu... Ja sam nju pitala zasto da predajem kada nisam jos nasla posao ona je rekla zato sto se ceka viza od 1-2 meseca a posao cemo kao naci.  Nemam pojma sta da radim. Sta bzvz da puknem 200e ili koliko vec treba para za overu i prevod  a od posla nista.:bang:  Pozz

Cao, Moon :smile: Jesi li nesto uradila do sada?

Meni ovo lici na legalizaciju dokumentacije a ne viziranje, mozda se niste razumele. Svakako, ako hoces da radis vizu, trebaju ti legalizovana dokumenta koja saljes poslodavcu pa on tebi onda radnu dozvolu i sa tim, i jos po nekim dokumentom podnosis zahtev za vizu,

• 2 weeks later...

Pozdrav ljudi,

Citam dugo ovu temu, i konacno se oglasavam.

Ako moze neko da posalje privatno naziv nasih grupa na WeChat-u ili imena nekih agenata bila bih zahvalna. Suprug i ja hocemo da odemo za Kinu kao predavaci engleskog, ili strucnog predmeta (umetnost i dizajn) i ne uspevamo da nadjemo posao! Zeleli bismo neki grad na jugu zemlje, poput Nanninga, ili Xiamena, ne bismo Shenzhen jer smo iscitali skoro celu ovu temu, i nekako zakljucili da je skup za zivot, a nama je cilj da ustedimo novac, ali opet da imamo koliko toliko kvalitetan zivot tamo u smislu lepog okruzenja, ne prevelike zagadjenosti i konfornog prostora za zivot.

Imamo oboje diplome mastera, preveli smo ih, trebalo bi da ih legalizujemo ovih dana, jer bismo ipak da odemo legalno, sa Z vizom.

Da li je ikako moguce to ostvariti? Molim vas da mi napisete bilo sta, ili neko ko je vec tamo neka mi se javi sa nekim pozitivnim iskustvima. Naletali smo sve na neke sumnjive agente koji, ili slabo govore engleski, ili nude lose uslove, ili rade za skole koje i nisu na dobrom glasu...

Pozdrav svima.

Jako korisna stranica za sve koji bi da uce male kineze engleski. Na engleskom ima bas dosta da se proscita, raznih iskustava, ali sve kontam da su zapadnjaci previse razmazeni pa su mi trebala iskustva nasih ljudi, i zato hvala svima.

Ako ima neko kakvih iskustava sa RMD international ili  Beijing Raymond International nek napise koju, volio bih znati njihova isustva sa njima....a tip sa kojim sam u kontaktu se zove ili predstavlja kao Shraef na Skypeu.

I za kraj, ako ima ko iz Bosne da mu se ide, a tek je na početku kao i ja....javi se zemljace da zajedno sređujemo papire i da palimo za kinu...moze i zemljakinja nije frka :biggrin: ...malo mi frka da idem sam, a i porodica bi kontam lakse sve to podnijela kad bih isao sa nekim... kontakt mozete lako naci na mojoj web stranici http://edinkorda.net16.net/stranica.html?#hr

Toliko od mene za sad 

nastavite  da pisete i dalje vas pratim

Edited by big ed

Pozdrav druze ja sam zainteresovan za odlazak u Kinu kolko sam video neke ponude na netu plate su dobre cak bolje nego u 80 % evropskih zemalja i to za zanimanje english teach non native speaker i koliko sam video na numbeu shenzen nije toliko skup recimo sa cenama je recimo kao Beograd izuzev rente za stan pa da li imas informacije kako najbolje naci posao za to zanimanje gde traziti na netu koji su sajtovi proverini sto se tice posla itd...

Pozdrav svima! :smile:

Pitanje pre svega za vas koji ste u Kini, ili regionu, koji bi posao bio idealan za nas sa ovih prostora tamo, osim teachinga? Ja imam iskustva iz tri razlicite oblasti i tri razlicite zemlje, u obrazovanju skoro 5 godina, u marketingu i prodaji skoro isto toliko, i jedan period u hotelijerstvu i turizmu. Neke sam poslove radio i uporedno.

Generalno, u Kini mogu glatko da dobijem teaching, oduseve se kad vide moj CV, ali iz nekog razloga ja i nisam preterano zainteresovan za poducavanje, iako znam da je najperspektivnije. Sta nam je najbolja i da li postoji neka alternativa?

Hvala puno! :smile:

Pozdrav svima, profesor sam engleskog jezika i knjizevnosti. Planiram da idem u Kinu, trazim aktivno posao po netu. Ali slaba vajda. E sad planiram da odem tamo na svoju ruku i trazim nekog ko je spreman da putuje sa mnom. Nisam bas spreman da idem sam hiljadama kilometara daleko. Ako neko planira da putuje a isto mu je frka da ide sam ko meni neka me kontaktira na ognjen1989doboj@gmail.com ili preko fejsbuka (Ognjen Andric), pa onda da zajedno se izborimo za posao i boravak tamo. Pozdrav

Ajde zemljace da idemo. Evo poslao sam ti friend request.

On 1/21/2018 at 3:02 PM, Bokisha said:

Pozdrav svima! :smile:

Pitanje pre svega za vas koji ste u Kini, ili regionu, koji bi posao bio idealan za nas sa ovih prostora tamo, osim teachinga? Ja imam iskustva iz tri razlicite oblasti i tri razlicite zemlje, u obrazovanju skoro 5 godina, u marketingu i prodaji skoro isto toliko, i jedan period u hotelijerstvu i turizmu. Neke sam poslove radio i uporedno.

Generalno, u Kini mogu glatko da dobijem teaching, oduseve se kad vide moj CV, ali iz nekog razloga ja i nisam preterano zainteresovan za poducavanje, iako znam da je najperspektivnije. Sta nam je najbolja i da li postoji neka alternativa?

Hvala puno! :smile:

Bokisha,razumem te kada kazes da nisi zainteresovan za poducavanje ali ako radis u vrticu ili trening centru ovde u Kini,to i nije pravo predavanje kao kod nas sto je ili u vecini drugih zemalja..To je zabava,igra i ucenje dece osnovama engleskog,nista tesko sto se poducavanja tice...Ako hoces da radis u osnovnoj ili srednjoj to je verovatno drugacije.Za druge vrste poslova ne znam bas,osim sto vidim da se traze sportski treneri...Za poslove marketinga i prodaje vidim ima na FB (Shenzhen expats group) poneki oglas,od strane stranaca ali bez detaljnih informacija.. 

ako moze pitanje za ove koji radili ili rade u Kini

jel malo 8000 I obezbjeđen smjestaj za 13 sati rada sedmicno u osnovnoj skoli u Foshanu

Zdravo ljudi...u pregovorima sam oko posla u Chongqing-u pa me interesuje da li je mozda neko u tom gradu, da se malo raspitam. 

Odusevili su me ovi Afrikanci sto dolaze u Kinu radi biznisa u dokumentarcu koji sam postavio. Ljudi odu, nauce kineski, rade svoj posao, dobro zaradjuju, uspostavljaju korektne veze sa svima, ni na sta se ne zale niti pljuju po Kinezima i Kini. A dosta nasih ocekuju kao da Kinezi treba da im se klanjaju i samo njih cekaju. Jezik ni ne pomisljaju da nauce, nece da jedu kinesku hranu, ne interesuju se za lokalni nacin zivota. Ne uspostavljaju veze sa Kinezima. Hodaju podignutog nosa, a u Nemackoj ili drugde u zapadnoj Evropi bi se bez problema sageli i prali klozete. Dok im u Kini ne odgovara da rade gospodski posao za lep novac. To je taj neki skriveni rasizam koji neki ni samom sebi ne priznaju. 

Edited by noskich

Nije to samo slucaj u Kini.To,kako se nasi ponasaju prema lokalcima.

Eno,posle rata u Bosni neka nasa rodbina,stariji ljudi,otisli u Kanadu da zive.Mislis da su hteli da nauce engleski jezik?Ma kakvi.(po njima) Nisu Kanadjani vredni toga da bi oni naucili njihov jezik.Komuniciraju samo medjusobno (sa drugima,koji su isto dosli iz Bosne),okolina ih ne zanima i to je to.

On 2/1/2018 at 10:50 AM, noskich said:

Odusevili su me ovi Afrikanci sto dolaze u Kinu radi biznisa u dokumentarcu koji sam postavio. Ljudi odu, nauce kineski, rade svoj posao, dobro zaradjuju, uspostavljaju korektne veze sa svima, ni na sta se ne zale niti pljuju po Kinezima i Kini. A dosta nasih ocekuju kao da Kinezi treba da im se klanjaju i samo njih cekaju. Jezik ni ne pomisljaju da nauce, nece da jedu kinesku hranu, ne interesuju se za lokalni nacin zivota. Ne uspostavljaju veze sa Kinezima. Hodaju podignutog nosa, a u Nemackoj ili drugde u zapadnoj Evropi bi se bez problema sageli i prali klozete. Dok im u Kini ne odgovara da rade gospodski posao za lep novac. To je taj neki skriveni rasizam koji neki ni samom sebi ne priznaju. 

Povremeno pratim ovu temu preko mejla, mada sam, iskreno, odustala davno od pisanja a najviše zbog toga što su na njoj najaktivniji ljudi koji nemaju realnog dodira sa Kinom. Recimo, ti @noskich. Moram da primetim, a nisam prva ni jedina, da je tvoja netrpeljivost prema Kini i ljudima koji su tamo otišli toliko izražena da, nakon sveg ovog vremena koliko se online 'družimo', da se neminovno pitam o tvojim motivima za takva osećanja. Ti si u Australiji, nikada nisi bio u Kini čak ni turistički, sve tvoje znanje o njoj je iz druge i treće ruke, a aktivniji si na ovoj temi više od bilo koga ko jeste (bio) tamo.

Ubr, smela bih se opkladiti da ne znaš thai iako si oženjen Tajlanđankom. Correct?  

Ne bih da se tema o Kini pretvori u temu o meni. Ne mislim da sam netrpeljiv prema Kini ili ljudima koji tamo zive, ali ok to je tvoj dozivljaj. U svakom slucaju drzim se teme. 

@noskich

Harry Callahan: Yeah. You're a legend in your own mind!noskich

Edited by Likurg

Pozdrav svima na forumu.Izvinite ako su možda malo glupa pitanja.Da li ste imali zdravstvenih problema u Kini?Posebno mislim na stomacni virus,jer znam da ga deca lako dobijaju.Ja bi hteo u vrtiću da radim,a čujem često o nekim epidemijama virusa u vrticima.Da li ste imali trovanja hranom?Emetofobicar sam,pa zato pitam.?

Pozdrav,

Interesuje me sledece: Zna li neko da li se moze nostrifikovati uverenje o zavrsenim studijama ili mora diploma, jer imam master diplomu samo ali kako sam ukapirao treba o osnovnim studijama jer treba 2 godine kao da je proslo(pa sad ne kapiram od diplomiranja jer kao odmah sam po diplomiranju poceo raditi ili 2 godine iskustva bez obzira na B.A kad je zavrsena) pa onda ova master diploma kao nbtn je ili??? Msm, idealno bi mi bilo to 2 god iskustva i da overim master koji mi je na engleskom izdao fakultet? Any help? :)) hvaalaaa