Jump to content

Featured Replies

Pozdrav, 

Da li neko kojim slucajem ima informacije o S1 vizi, konkretno me zanima da li postoje ogranicenja  da ne smes da izlazis iz Kine? 

Takodje me zanima da li u Kini ima posla za predavace u periodu jun- avgust ( preko raspusta) . 

Hvala na odgovoru.

On 2/14/2018 at 5:55 AM, Boxter said:

Pozdrav budnima na grupi. 

Da li možete da mi date adrese sajtova preko kojih ste tražili posao u Kini. 

Da li neko ima iskustva sa Inspirit agencijom?

http://www.radiiputuj.com/work-travel-China

Pozdrav budnima na grupi. 

Da li možete da mi date adrese sajtova preko kojih ste tražili posao u Kini. 

Da li neko ima iskustva sa Inspirit agencijom?

http://www.radiiputuj.com/work-travel-China

reci mi da se salis.... jel stvarno tesko kupiti kartu u jednom pravcu, sesti na avion, doci u kinu, smestiti se u neki hotel par dana ili sigurno znas nekog naseg ko je vec ovde, prijaviti se na sve oglase u tom gradu gde si se smestio i naci posao za 10 dana max....

kakve agencije kakve gluposti, hiljade ljudi je doslo samo i snaslo se.... echinacities sajt, tu gledaj oglase, a i davao sam neke agente pre, ima ih mali milion, a i nasih toliko ima da je sad mnogo lakse naci posao nego pre godina kad nije bilo toliko nasih ljudi ovde....

Cao svima,

mozete li molim vas javno napisati imena tih  grupa WEEChat koje svi pominjete za nas koji tek trazimo poslove ???

Imam pitanje i o  zagadjenju da li je zaista ogromno i koliki je to problem ?

Takodje ja imam jedan problem pa bi mi pomoc dobro dosla ako neko ima iskustva s legalizacijom za Z vizu ,

mi imamo dve strane diplome-stecene u inostranstvu i proces je takav da ih izgleda moramo legalizirati u SAD i Austriji , ali nejasno nam je koja ambasada Kine ce nam lupiti pecat?Inace smo iz Bosne i ova u Bosni nece :smile: 

Kaze da lupaju pecate samo na diplome prethodno overene u Bosanskom ministarstvu vanjskih poslova. Neznamo kako a ni gde poceti ..Molim vas pomagajte 

Takodje neznam gde odgovarate ovim ljudima koji imaju pitanja dal uglavnom ljudi salju u private il kako funkcionise forum, jer  vidim gomilu pitanja koja i mene interesuju a ne vidim bas puno odgovora na ista,a neka su i meni relevantna i volela bi isto da mogu da procitam te odgovore a ne da isto pitam.

Hvala

Edited by alison

Cao cyberkg. Izvini sto ti tek sada odgovaram.:blink: Imam problema sa radnom vizom i to treba da se resi u martu. Nadam se da ce biti sve ok. Pozz

2 hours ago, alison said:

Kaze da lupaju pecate samo na diplome prethodno overene u Bosanskom ministarstvu vanjskih poslova. Neznamo kako a ni gde poceti ..Molim vas pomagajte 

Postupak legalizacije je sledeci. Papire koje hoces da legalizujes, tipa diplome, uverenja da nisi osudjivan i slicno, prevedes na engleski i overis kod notara pa u sudu, zatim sudski pecat se overava u Ministarstvu pravde, a posle tako overeno od suda i Ministarstva pravde nosis u Ministarstvo spoljnih poslova da overe i posle nosis u ambasadu da oni zavsre proces. Tako je bar u Srbiji. 

Postupak legalizacije je sledeci. Papire koje hoces da legalizujes, tipa diplome, uverenja da nisi osudjivan i slicno, prevedes na engleski i overis kod notara pa u sudu, zatim sudski pecat se overava u Ministarstvu pravde, a posle tako overeno od suda i Ministarstva pravde nosis u Ministarstvo spoljnih poslova da overe i posle nosis u ambasadu da oni zavsre proces. Tako je bar u Srbiji. 
Prvo overis pa onda prevedes, da vi preveo i pecat :smile:

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ne, prevedes kod sudskog tumaca, overis kod notara i onda po sudovima i ministarstvima. Radio sam to pre dve nedelje. 

Ne, prevedes kod sudskog tumaca, overis kod notara i onda po sudovima i ministarstvima. Radio sam to pre dve nedelje. 
To sto masa nas prevodi je zbog agenata jer im je lakse da im prevedete na engleski jer njega znaju i ne moraju placati prevodje je na kineski, u svakom slucaju dokument se kasnije prevodi na kineski kada ide kod njih za zaposljavanje, zato kazem ako vec radi neka radi kako valja. Svuda traze verifikovan dokument tj. diplomu , i uverenje o ne osudjivanju nigde ne pise da mora biti na engleskom jeziku. U ostalom, uradi onako kako ti poslodavac kaze ili agent ako ga imas tako je najbolje.

Moguce, nisam nosio za sebe, vec za drugog. A diploma sa faxa je vec bila na engleskom, tako da je trebalo prevesti samo da nije osudjivan.

Cao svima, 

Da li neko moze da preporuci neki TEFL online koji prolazi kod poslodavaca u Kini? Gledao sam na forumu ali niko ne spominje neki odredjeni TEFL. Bio bih veoma zahvalan na toj informaciji.:smile:

Pozdrav,

Iscitala sam odprilike sve sto se tice Kine na forumu kao i na dr. sajtovima.. Jedna stvar mi nije najjasnija..Koliko sam skapirala, kes se bas i nesto ne koristi mnogo ?

Moje pitanje je, da li mogu da koristim svoj racun iz Sr ili mogu tu da otvorim? Kako uopste funkcionise to placanje skeniranjem kodova? Unapred hvala na odgovoru..?

Inace planiram put u Shenzhen u martu/aprilu pa ako jos neko putuje, neka se javi, mozemo zajedno..

Pozdrav,
Iscitala sam odprilike sve sto se tice Kine na forumu kao i na dr. sajtovima.. Jedna stvar mi nije najjasnija..Koliko sam skapirala, kes se bas i nesto ne koristi mnogo [emoji4]
Moje pitanje je, da li mogu da koristim svoj racun iz Sr ili mogu tu da otvorim? Kako uopste funkcionise to placanje skeniranjem kodova? Unapred hvala na odgovoru..[emoji4]
Inace planiram put u Shenzhen u martu/aprilu pa ako jos neko putuje, neka se javi, mozemo zajedno..

Pozz, otvaranje racuna u banci radis sa pasosem da li si turista ili radis nema veze, pa svaka od tih aplikacija recimo we chat ima kao onaj bar kod skener i svaka od njih ima svoj nacin dopune. Princip rada je kao samsung pay ili apple pay samo se skenira kamericom i to je to :smile:. Sta znam, koristi se i kes ali je ovako lakse

Hvala puno na odgovoru ?

Instalirala sam we chat...i skapirala da se tako placa samo mi nije bilo jasno odakle se povlaci novac..sa sr racuna sto mi je bilo malo nelogocno..ili mogu tu da otvorim novi. Hvala jos jednom!!!!

Braco Kinezi, zanima me vase misljenje, da li je izvodljivo doci u Shenzhen na kratko, 2-3 meseca recimo, i sljakati privatne casove, a sve u cilju obilaska regiona?
Ili da preformulisem, da li je realno upasti tamo i krenuti sa privatnim casovima odmah, i od toga zaraditi dovoljno za pokrivanje troskova puta, zivota i izleta po siroj okolini?
Kapiram da ljudi uspevaju od privatnih casova da zarade dosta, ali nekako ne mogu da procenim da li to pocinje tek nakon par meseci kad se covek malo pohvata, ili moze u relativno kratkom roku..

mozda ja rijesim neke nedoumice oko viza I citavog procesa odlaska u kinu

radna viza samo natives...ako ne ides na radnu vizu ne mozes dobiti ni radnu dozvolu, I buduci da ne mozes dobiti radnu dozvolu ne moras legalizirati diplomu I slati je recruiterima

također boravisna dozvola...samo nosioci  D visa, J1 visa, Q1 visa, S1 visa, X1 visa, Z visa su obavezni prijaviti svoje mjesto boravka

ovi koji idu preko recruitera ustvari zakljucuju ugovor sa njima a ne sa skolom, vrticem ili cim vec

sve u svemu ilegala koju vlast tolerise

na turisticku vizu mozes otici bilo gdje I raditi ilegalno, pa eto ko voli nek izvoli

3 minutes ago, big ed said:

...

Edited by big ed

radna viza samo natives...ako ne ides na radnu vizu ne mozes dobiti ni radnu dozvolu, I buduci da ne mozes dobiti radnu dozvolu ne moras legalizirati diplomu I slati je recruiterima
također boravisna dozvola...samo nosioci  D visa, J1 visa, Q1 visa, S1 visa, X1 visa, Z visa su obavezni prijaviti svoje mjesto boravka
ovi koji idu preko recruitera ustvari zakljucuju ugovor sa njima a ne sa skolom, vrticem ili cim vec

na turisticku vizu mozes otici bilo gdje I raditi ilegalno, pa eto ko voli nek izvoli

Ako si im rekao :biggrin: , prosta stvar

12 hours ago, big ed said:

moze radna ako imas diplomu i tefl, moze i kad nemas ali imas mocnog sefa, moze po manje popularnim provincijama gde nema mnogo stranaca a moze i u sred sangaja i pekinga, sve zavisi kako si opremljen, ko ti je sef i koliko srece i znanja imas...

obavezan si i kao turista koji ulazi na 2 dana a ne spava u hotelu da prijavis svoje boraviste... ako spavas u hotelu to oni odradjuju umesto tebe, ako je privatan smestaj po zakonu treba da se prijavis... da li moze da se zivi i godinu dana da se ne prijavis, naravno da moze, znam licno primere...

ko sklopi ugovor sa regruterom je tezak idiot i ne zasluzuje bolje...

shvati da kina nije ni nemacka ni amerika, ovde sve moze...

Edited by mixy123

Zdravo svima. :smile: Pročitala sam celu temu na forumu, tako da vas neću mnogo zamarati pitanjima, samo želim da pratim temu jer mi je namera da se uskoro otisnem put Kine. U Kinu sam želela da odem još pre 2 godine, ali sam ipak otišla na brod. Radila sam na brodu, ali to nije posao za ženu koja god pozicija da je u pitanju, nema tu sreće i odnos onoga što dobijate i što gubite radom na brodu u mom slučaju nije bio povoljan. Zaradila sam neke parice, vratila se u rodni grad, zaposlila u lokalnoj firmi, kupila auto. Međutim, evo već nešto više od godinu dana se borim sa skučenom sredinom. Jednostavno se nisam pronašla ovde. Super je što sam sa porodicom, sa prijateljima, ali ovo nisam ja. Pri tom, plata mi je za ovaj grad dobra, ali ništa više od toga nemam i ono što mi najviše nedostaje je što nemam dovoljno da putujem i negde odem. Inače sam završila Ekonomski fakultet u Beogradu, i tokom studija sam dosta putovala, odradila čak i praksu predavača engleskog jezika u Turskoj i to mi je bilo najlepše iskustvo u životu. Definitivno mi je divan rad sa decom i rad predavača. Engleski mi je , neću reći perfektan ali vrlo dobar, tako da sam sigurna da nemam prepreka da odem. Pri tom sam radila posao predavača engleskog, a i bila sam u Americi 8 meseci što verujem da znači. Samo sam želela da se prestavim i da vas zamolim da mi date imena grupa na wechatu, jer nisam ih videla na forumu, možda mi je promaklo. 

Za sve vas koji ste trazili imena grupa na wechat-u: ne znace vam nista imena grupa jer se u grupe na wechatu ne ulazi a da vas prethodno neko ko je vec u grupi ne pozove. Dakle, morate na wechat-u biti prijatelj sa nekim ko je u nekoj wechat grupi da bi vas taj prijatelj dodao u grupu.

6 hours ago, PutnikPocetnik said:

Kakva je situacija u Kini? Koliko sam shvatio trenutno je "hajka" na profesore koji rade bez vize.

@PutnikPocetnik ništa ti nisi shvatio. U Kini, koja je ogromna, svaki čas negde upadaju u neke škole i kontrolišu. Ali to nije razlog da se i dalje ne predaje, po mogućstvu sa nekakvom vizom, koju većina expata gleda da sebi obezbedi čim prikupi malo novca. 

Ljudi, ne budite malodušni. Loše vam je i nezadovoljni ste u Srbiji, želite nešto bolje, ali se bojite da se usudite. E pa to ne ide tako. Stisnite petlju i dođite. Ne samo što ćete zaraditi, nego ćete promeniti pogled na svet, shvatajući da svuda možete da uspete samo ako hoćete i ako ste zdravi, da vas ništa ali baš ništa pod kapom nebeskom ne sprečava da sebi napravite život kakav ste zamislili. Kapiram da ste odrasli u zemlji koja vas je ubila u pojam i pre nego što ste imali priliku da zaista počnete da živite, ali većina vas ovde je vrlo mlada, a u mladosti se čovek lako menja i brzo uči, a posebno nečemu boljem. No da bi imao prilike da stigne do tog boljeg, mora da se uputi ka njemu, da načini taj prvi korak. On jeste težak, ali u životu ništa nije lako. 

Dakle, manite se rekla--kazala i pretpostavki i prestrašenih projekcija o baucima i alama u toj tamo Kini. Uzmite kartu u jednom pravcu, jer je to najbolji način da sebe pogurate tako što ćete sebi otežati odstupnicu, i dođite u Kinu. Skočite u život, i proplivaćete kroz par dana. A onda će vam sva ovakva pisanija biti smešna. 

Edited by Snezana011