Jump to content

Featured Replies

4 hours ago, Tales said:

MOŽETE otvoriti svoju kompaniju (proces koji košta para doduše) i na konto toga dobiti radnu dozvolu.

Talesu NE, NE MOZES. Cak i prilikom otvaranja svoje firme da bi sponzorisao svoju "radnu vizu" treba ti BA (ne uvek), ali pre nego sto dodjes u situaciju da sponzorises sam sebe firma mora da ima pozitivan bilans i placene takse u periodu od 2 godine minimum. Ne siri dezinformacije, ja otvorim firmu i eto meni RP (Bezo obzira koliko kosta/to je druga prica).

Jos si zaboravio da su Kinezi uveli bodovni sistem za radnu vizu: A/B/C working visa category. 

Edited by boranija
Dodatno

Boranijo, MOŽEŠ. Ne pričam napamet, nego na osnovu iskustava drugara. Ja nikada ne pričam ništa napamet, već prenosim ono što je 100% pouzdano i što znam. Meni ni iz dzepa ni u dzep, ako neko hoće/neće da me sluša, radi to za sebe. Jedini koji širi dezinformacije ovde si ti. Došao si prekjuče na forum (i verovatno u Kinu) i odmah sve znaš. Bolje i od nas koji smo tu 5-10-15 godina. Zato sam i batalio da pišem po forumu odavno, jer dodje svako, lupeta i niko ga niti demantuje, niti moderiše. Nastavljam da budem pasivan još par godina ovde, pa neka i dalje pišu boranije i ostalo povrće. Naši ljudi i tako vole da slušaju laži i gluposti preče nego kako stvari zaista stoje, jer eto, zvuči ''pozitivno i optimistički''. Aj u zdravlje.

pa svako ima pravo da komentarise sta hoce, ali do citaoca je da li ce to usvojiti ili ne...

to se zove sloboda govora :)...

naravno, logika tu mnogo pomaze, da se odvoji `` zito od kukolja `` :) ..

naravno da je tesko poverovati da samo english native speakers mogu da dobiju radnu vizu za bilo sta...

to bi znacilo da u kini mogu da rade samo englezi/ameri/australijanci/kanadjani/juznoafrikanci i jos par zemalja...sto stvarno zvuci neverovatno...specijalno , za posao predavaca engleskog, moguce je da bude takav zakon, to vec mogu da poverujem...

ali boranijno pravo je da napise bilo sta, moje da mu nista ne poverujem i to je to heheh

Tales, moderatori su volonteri koji imaju svoje svakodnevne poslove pa se ne moze ocekivati da uvek budu odmah tu na licu mesta... Najbolje da imamo oprecna misljenja pa koga interesuje tema moze licno da proveri sta je tu tacno. O kojoj god temi da je rec, citalac treba da obavi licno istrazivanje i uporedi razlicite izvore informacija. Neophodno za samostalna putovanja o kojima je ovaj forum uopste. 

On 3/25/2019 at 4:07 PM, boranija said:

Legalizacija ili ne ali po novom zakonu niko ko nije native ili ne poseduje BA iz nekih native zemalja ne moze vise da dobije regularnu radnu vizu.

Jasno je to. Ali opet radna viza i za menadzera daje ljudima vecu sigurnost nego nikakva.

Slusaj Talesu, Boranija moze i pricace koliko god hoce, ti nisi 10 godina u Kini tako da ne laprdaj. I NE Nemozes sponzorisati radnu vizu ako firma nema 2 years of history. A ja jesam od tih koji je prekdrasio preko 10 godina u Kini. Opusti se, ne znas sve. Idi popi pivo. 

2 hours ago, Nikola91 said:

Jasno je to. Ali opet radna viza i za menadzera daje ljudima vecu sigurnost nego nikakva.

Imao vizu menadzera il ne ili bio bezvizno ce da te strpa u kanal. 

Pozdrav drugari,
Pratim ovu temu od kako mi je na pamet pala ideja da sreću potražim u Kini (negde od juna prosle godine). Ovo je bio jedan prilično pozitivan forum dok nije počelo sa prepucavanjem, cccc nono Budite dobri i plasirajte informacije koje imate. Mišljenja i iskustva mogu biti različita, što je sasvim normalno. Mi smo svi različiti a tek Kina... ihaaaa. Da li je moguće dobiti Z vizu - da, moguće je, jer ja je imam u svom pasošu. Nisam ni native niti imam diplomu iz pomenutih zemalja... pa opet ... eto, moguće je. U tome i jeste draž. Sve je moguće i sve je nemoguće ovde... za mene je recimo nemoguća misija da pošaljem pare odavde kući... što je za nekog verovatno lako. Tako da, dragi moji, verovatno smo svi mi negde u pravu jer govorimo i iznosimo svoje iskustvo a svako iskustvo je drugačije. 

Pozdrav sa hladnog severa Kine

Ćao svima, da li je neko radio ili radi ili je pregovarao sa Jiangsu Gestalt Education Technology Co., Ltd.

Nude mi: 14000 RMB mesečno, za 40 sati, plaćen stan, i refund za povratnu kartu na kraju programa, osiguranje. Uz to daju trial period od mesec dana sa istim uslovima.

Employer Name: GNEDU (Suqian) Training Technology Co., Ltd, the sub branch of Jiangsu Gestalt Education Technology Co., Ltd

To mi je slala sad neka Kineskinja preko Skajpa, a pričao sa njima pre godinu-dve.

Hvala svima unapred!

9 hours ago, MarkoToro said:

Ćao svima, da li je neko radio ili radi ili je pregovarao sa Jiangsu Gestalt Education Technology Co., Ltd.

Nude mi: 14000 RMB mesečno, za 40 sati, plaćen stan, i refund za povratnu kartu na kraju programa, osiguranje. Uz to daju trial period od mesec dana sa istim uslovima.

Employer Name: GNEDU (Suqian) Training Technology Co., Ltd, the sub branch of Jiangsu Gestalt Education Technology Co., Ltd

To mi je slala sad neka Kineskinja preko Skajpa, a pričao sa njima pre godinu-dve.

Hvala svima unapred!

Mislim da ti je ovo sasvim OK ponuda, pri cemu naglasavam da nisam nikada radio u Kini, ali se interesujem za situaciju vec nekoliko godina. Ne neverovatno dobra, ali sasvim OK. Jedino sto je malo losije je broj radnih sati, to je dosta puno. A koliko ti daju odmora i bolovanja?

Edited by noskich

12 hours ago, noskich said:

Mislim da ti je ovo sasvim OK ponuda, pri cemu naglasavam da nisam nikada radio u Kini, ali se interesujem za situaciju vec nekoliko godina. Ne neverovatno dobra, ali sasvim OK. Jedino sto je malo losije je broj radnih sati, to je dosta puno. A koliko ti daju odmora i bolovanja?

Hvala na odgovoru. Odmor i bolovanje nisu pomenuli u ugovoru, ali sam pitao sad.

Marko, to je solidna ponuda, bar po mom mišljenju. 40 sati je uglavnom ono što se nudi, s tim što je u to uključeno i "office hours" tj vreme koje presediš u zbornici. Nije na odmet da pitaš i da li je ta plata neto ili bruto i koliko tačno imaš časova. Optimalno bi bilo do 20. Meni u ugovoru piše do 25 i veruj mi kad imam 24 raspadam se... zato što je uzrast grupa od 4 do 104 ?

2 hours ago, Kiki14 said:

Marko, to je solidna ponuda, bar po mom mišljenju. 40 sati je uglavnom ono što se nudi, s tim što je u to uključeno i "office hours" tj vreme koje presediš u zbornici. Nije na odmet da pitaš i da li je ta plata neto ili bruto i koliko tačno imaš časova. Optimalno bi bilo do 20. Meni u ugovoru piše do 25 i veruj mi kad imam 24 raspadam se... zato što je uzrast grupa od 4 do 104 ?

@Kiki14 Hvala ti na odgovoru! I pitaću ih sad svakako to. Hvala!!!

On 3/27/2019 at 8:46 PM, Kiki14 said:

Pozdrav drugari,
Pratim ovu temu od kako mi je na pamet pala ideja da sreću potražim u Kini (negde od juna prosle godine). Ovo je bio jedan prilično pozitivan forum dok nije počelo sa prepucavanjem, cccc nono Budite dobri i plasirajte informacije koje imate. Mišljenja i iskustva mogu biti različita, što je sasvim normalno. Mi smo svi različiti a tek Kina... ihaaaa. Da li je moguće dobiti Z vizu - da, moguće je, jer ja je imam u svom pasošu. Nisam ni native niti imam diplomu iz pomenutih zemalja... pa opet ... eto, moguće je. U tome i jeste draž. Sve je moguće i sve je nemoguće ovde... za mene je recimo nemoguća misija da pošaljem pare odavde kući... što je za nekog verovatno lako. Tako da, dragi moji, verovatno smo svi mi negde u pravu jer govorimo i iznosimo svoje iskustvo a svako iskustvo je drugačije. 

Pozdrav sa hladnog severa Kine

Sve je to OK sto to kazes. Nego reci ti meni sta ti pise u Residence Permit-u. 100% Nije "English Teacher"

Mogu i ja da dobijem radnu vizu u kojoj stoji "Moler" jer imam jelte "BA" i 20 godina iskustva u moleraju i nekom Kinezu treba moler koji prica Serbski jezik.  A kao side business predajem Engleski. Kad me klepe opa sta moler radi na casu Engleskog. Tu je poenta. 

On 3/23/2019 at 1:03 AM, Nikolap990 said:

Pozdrav i pitanje za sve srpske kineze ? :

Planira li neko krajem avgusta-početkom septembra da prati naše momke na Svetskom prvenstvu u košarci? Igraće u Foshanu, posle u Dongguanu vrv - znači južna Kina je u pitanju, tu bi trebalo da nas ima ? Sada je u toku pre-order akcija za Team Pass karte, pa ako bi neko bio voljan da krenemo zajedno iz Srbije putem Kine (razradio sam najjeftiniju mogucu taktiku za put), ili da se nadjemo negde tamo , svejdeno, moze da mi se javi na:

Wechat: ID: nikolap90

Viber/whatsapp: +38166420019

Živi bili ?

Ne znam gde ces da ih kupis jer su skoro sve rasprodate. Ja sam sam maznuo 30 komada za mene i frendove, A set je "bijo" oko 1400 evra po svakom.

Bilo kakva viza ili radna dozvola je bolja od nikakve, jer daje kakvo-takvo opravdanje zašto si tu, ne moraš se raspravljati na aerodromu zašto nemaš povratnu kartu, ne moraš svakih mesec dana da izlaziš iz zemlje i pitaš se hoće te pustiti nazad itd. Ali ako dođe do hapšenja, često se dešava da to nije od pomoći, ako se ne radi tačno ono za šta je izdata radna dozvola.

@MarkoToro, pre godinu-dve? Ti se baš temeljno pripremaš... :D 

2 hours ago, Lazar said:

@MarkoToro, pre godinu-dve? Ti se baš temeljno pripremaš... :D 

Hahaha ja se od Aveiro PŠ spremam izgleda. :D Tada sam i dobio ovo i sad se Kineskinja povampirila. Da li da ulazim u to sad opet ili ne, pitanje je tri-četiri-sad!

15 hours ago, Lazar said:

To je pitanje od milion dolara... ili makar 14K juana... Zavisi koliko ti nude da ostaneš tu gde si sad :) 

U pravu si. Nekad mi se čini da je lakše doći do milion dolara nego do 14K juana :D

PS. Ovde  gde sam sad i nude i daju 6k juana.

Hej ljudi ako moze jedno pitanje iz znatizelje ko je voljan da odgovori voleo bih sto vise vas da cujem a verujem da ce i drugima znaciti.

Vratio sam se iz kine pre manje od godinu dana, sljakao sam tamo kao ilegalac hvala bogu dobro prosao ali to je bio one time experience. Zanima me od vas koji zivite i radite u kini, koliko vas normalno funkcionise, mislim jel ima neko legit work visu( jel ona od ranije kad je bilo lakse doviti ili je to i sada moguce) ili se moze i na biznis vizu koju nikad nisam kontao? Kakva su vam iskustva, voleo bih da cujem neke lepe priče. Ih sad kad se setim svog kineskog rolerkostera, bese to pravo zivotno iskustvo. Aj javljajte, sve najbolje vam zelim u potrazi za mirnim zivotom, ljubi vas brat!

Najbolje je da ti prvo napises vise o svom iskustvu, kako je bilo ziveti kao ilegalac u Kini, pa ce se ljudi javiti sa svojim regularnijim iskustvima. Bilo bi veoma zanimljivo cuti kako si prosao.

Pisao. Posto sam se vratio prosle godine u junu, verujem da je post bio tamo negde jul, avgust. I odgovarao posle ljudima na pp sta ih je dodatno zanimalo. Aj sad ti

Pogledao sam opet i podsetio sam se sta si pisao, evo ga post ovde:

A ja nemam sta da dodam jer sam na temi cisto informativno, nisam radio u Kini.

Pozdrav svima,

Imam ozboljnu situaciju vezanu za prijatelja u Kini pa me interesuje da li možete da pomognete/savetujete oko toga šta može da se uradi.
Dakle prijatelj leži u bolnici i u teškom je stanju, potrebno je nekako organizovati ljude iz Srbije i (još teže) poslati nekako taj novac u Kinu.
WeChat Wallet koliko vidim ne radi ukoliko nemamo račun u Kini pa me interesuje koje su opcije realne, izuzev WU. Konzulat Srbije nije od pomoći i ne želi da se uključi u priču tako da je sve na nekoliko naših ljudi koji su u Kini odnosno Guangdongu.

Hvala vam unapred!

za poslat novce prema Kini nacelno su sve opcije izvedive. Paypal na kineski paypal(najskuplje i sporo IMHO), bank transfer ako drug ima racun, western union, moneygram... takodjer i neki direktan deal sa ljudima U kini a koji trebaju / zele slat novce doma. u Pravilu je puno zeznutije poslat novce iz Kine nego u Kinu tako da vjerujem da bi moglo bit dosta zainteresiranih kojima ti dostavis na racun u srbiji a oni tvom frendu u Kini preko wechata/alipaya/kakogod...

Takodjer zaboravih ako covjek ima svoju bankovnu karticu iz srbije mozete mu uplatit i na taj racun pa da on s tom karticom placa racune ili dize cash s atm. Samo treba provjerit limite...

Edited by nemirni