Jump to content

Featured Replies

Ne Ne apsolutno nemogu da se ulogujem taj jeste suspicious behaviour.Nikakav pay nista.Ukucam broj telefona i sifru i samo kaze account unblock.I neznam zasto su me blokirali.I to su mi rekli da mi treba neki friend.Ako se neko slucajno moze predstaviti kao friend Moj nalog je Zoran Milosavljevic broj 0628763321 i wechat ID je wxid_6r0uq918ava322.

Edited by Kiza33

On 7/11/2019 at 1:32 PM, Dodik said:
'Ajd molim te, lepo pošalji mi na privatnu poruku sa sve korekcijama ovaj moj post, pošto tvrdiš da je nepismeno napisan, a "Čak u Kinu" je polupismeno, eto moli te Dodik, neoprani backpackeri koji kampuju u Mongoliji. 

" 'ajd molim te, lepo pošalji mi na privatnu poruku" - 'ajde molim te lepo, pošalji mi privatnu poruku. "sa sve korekcijama" - sa korekcijama. "ovaj moj post", - za ovaj moj post. "pošto tvrdiš da je nepismeno napisan", - za koji smatraš da je nepravilno napisan. Polupismen si ti a ne tekst i ništa se ne tvrdi već je očigledno. "eto moli te Dodik" - moli te Dodik. Takođe korisnici ielizma su dokazano narcisoidne osobe koje najčešće pate od deluzije grandioznosti, što je zapravo šizoafektivni poremećaj, dakle F 25. Inner Mongolia je Kina a ne Mongolija. "backpackeri" ne postoji kao reč. Bukvalno ni jedna rečenica nije pravilno napisana a očigledno ti ni geografija baš ne ide. Na kraju si opet svojom izjavom o prljavim "backpackerima" predstavio sebe u pravom svetlu Dodiče, arogancija i uskoumnost.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Slažem se da je dosta i izvinjavam se ostalima, stavljam ga na ignore. Samo sam pokušao da razumem zašto je osetio potrebu da me ničim izazvan polupismeno vređa a da mu se pri tome nisam ni obratio.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

• 3 weeks later...

Pozdrav. Potpisala sam ugovor sa jednom školom u gradu Wuxi. Sad čekam pozivno pismo.

Da li je neko skorije aplicirao za vizu on Line kakva su iskustva? i da li treba da se kupi karta? Svaka pomoć mi je dobro došla

Edited by Neda2002

Ja znam samo da u Kung Fu Pandi, on kraju prvog dela onog planinskog lava sredi Wuxi finger hold kung fu potezom. 

Zdravo svima. Pozdrav od jedan Makedonac. Dosao sam u Nemacku prije dva meseca i radim u Burgerkingu a istece mi viza sredina Novembra pa nakon toga hocu da idem u Kini i da nadjem posao kao fudbalski trener. Inace imam 27 godina, radio sam kao fudbalski trener 4 godine, imam Bachelor degree i fudbalsku UEFA B licencu koje sam uzeo prije 2-3 godine. Dali je moguce da se nadje posao preko interneta ili mora se prvo raditi kao english teacher pa u Kini da trazim posao kao fudbalski trener :) Ako negde se traze fudbalske trenere, tu sam :) Mogu da vi posaljem mnogo slike i klipove od treninze. Pozdrav svima i imajte lep dan

Čekaj Severni Makedonac? 

Drugo možeš i preko interneta, ako imaš sve to odeš na echina cities i tu imaš oglase, naći ćeš posao bez problema. 

@Aleksandar92, pozdrav i dobrodošao na forum. Sa tim što imaš trebalo bi da možeš naći legalan posao fudbalskog trenera. Slike, klipovi itd će ti biti veoma korisni kao dokaz da si zaista trener. Evo spiska sajtova na kojima možeš potražiti posao u Kini:

chinajob.com

hiredchina.com

jobsitechina.com

chinasemester.com

foreignhr.com

echinacities.com

jobleadchina.com

chinajobsdaily.com

chinaexpat.cn

pingwaijiao.com

echinacareers.com

thebeijinger.com

Potrebno je mnogo vremena, energije i motivacije da proučiš sajtove, registruješ se, uploaduješ CV itd. Prouči, recimo, po jedan dnevno, vidi kakvi se poslovi najviše nude, uporedi sa ostalima, pa onda formuliši strategiju. Neki sajtovi omogućavaju da u svoj profil postaviš CV, pa se može desiti da te agenti povremeno kontaktiraju. Verovatno nije potrebno naglasiti da ima mnogo prevaranata, agenata koji obećavaju sve i svašta a u praksi bude nešto sasvim drugo, i slično. Ako neko zna još neke sajtove, neka napiše ovde pa ćemo dopisati u spisak. 

Hvala puno ! I jos nesto , jel treba TOEFL/IELTS ako nadjem posao kao fudbalski trener ili to treba samo ako budem english teacher ???? Kakve su plate za fudbalske trenere??? Isto kao za english teacher oko 10-12000juana? Pozdrav

Mislim da ti ne treba TOEFL/IELTS za trenera. Evo baš sam sinoć video oglas na jednoj wechat grupi, prenosim u celosti: 

"Moja kompanija traži trenera za školu sporta (muškog ili ženskog). Grad je Cixi, Zhejiang provincija, plata 12-14K, karta i stan plaćeni, treba im neko ko može dobiti Z vizu i da može startovati sa radom od septembra. Wechat kontakt: janasmc8." 

Pozdrav svima. 

Da li moze neko ko duze vreme ima. Wechat da mi pomogne da odblokiram nalog jer je to izgleda jedini nacin? Ne znam zasto su ga blokirali posle par dana samo ali eto jesu. 

Hvala unapred! 

Zdravo i od mene. Mojoj sestri i meni takodje treba pomoc oko wechat grupa (ne znamo kako da ih nadjemo) Predavale bismo engleski u Kini.

Btw, ja sam Sonja.

Edited by Manic S

Pozdrav,procitao sam zadnjih 15 stranica sa foruma.Zanimaju me sledece stvari ako neko moze da odgovori.Ispunjavam sve uslove koje ste naveli da su potrebni da pocne da se predaje u Kini imam diplomu sa fakulteta,radio sam u struci,radio sam kao online english teacher vise od godinu dana,imam telf.Tako da ispunjavam sve uslove,na koje sam naisao.Zanima me kako do posla najlakse u Kini preko Agencije ili da krenem polako da trazim po sajtovima?Kako ste vi poceli?I da li je moguce naci sad posao i da krenem u avanturu od pocetka skolske godine?Ili ako neko hoce/moze da mi pomogne,preporuci koji je sledeci korak.Unapred hvala

@Zdrale023 kreni i preko agencija i preko sajtova, pa vidi šta bude najbolja ponuda. Svakako nećeš prihvatiti prvo što ti ponude. Uporedi, pregovaraj pa odluči. Imaš spisak sajtova par postova iznad. Školska godina kreće od septembra, dakle sad ti je najbolje vreme za traženje posla u Kini.

@Manic S pošalji mi privatnu poruku pa ću vas ubaciti u neke wechat grupe.

Sudeci po ovome a i po novom zakonu na koji sam i ja nabasao negde vise nece biti potrebe za Z vizom. Dakle poenta dodjete u Kinu sa turistickom vizom i vas poslodavac aplicira za work permit i nakon odobrenja aplicirate za residence permit. Jos cekam na zvanicne linkove ali ovo je vec bilo moguce u Sangaju i Shenzhenu, a po novom zakonu je prosireno na sve provincije i gradove u Kini.

Odakle ti ova informacija? Čini mi se da si nešto pogrešno razumeo?

Generalno u Kini nikada teže nije bilo dobiti radnu vizu nego sada a da ne pričam o konstantnim hapšenjima onih koji su turistički I seku granicu.

Nešto si loše razumeo 100%

Zanima me koja su prosečna primanja Kineza, kada u Parizu kupuju sve kod LV i opustoše Galeriju Lafajet.

Nije mi san da zaradim i kupim tašnicu kod LV, čisto sam znatiželjna.

On 8/12/2019 at 2:20 PM, JoRed83 said:

Odakle ti ova informacija? Čini mi se da si nešto pogrešno razumeo?

Generalno u Kini nikada teže nije bilo dobiti radnu vizu nego sada a da ne pričam o konstantnim hapšenjima onih koji su turistički I seku granicu.

Nešto si loše razumeo 100%

Nece biti potrebe za radnom "Z" vizom, trebace ti samo work permit sto su dve razlicite stvari. I da dobro sam razumeo jer ove stvari su vec bile moguce u par gradova jos od ranije vrsila se konverzija bilo koje vize u work residence permit. 

Source

"7. a. Foreigners hired by any China company who already hold a working permit can apply for a working visa directly, without having to apply for a Z visa first (only available in Shanghai, Beijing, Shenzhen, Guangzhou at the moment, but will take effect in all cities after August 1st)"

Znaci treba ti samo work permit koji je i inace bio potreban prilikom apliciranja za Z vizu. 

On 8/12/2019 at 2:38 PM, petrovna said:

Zanima me koja su prosečna primanja Kineza, kada u Parizu kupuju sve kod LV i opustoše Galeriju Lafajet.

Nije mi san da zaradim i kupim tašnicu kod LV, čisto sam znatiželjna.

Ti sto kupuju su vlasnici firmi ili imaju udela u istim.

Prosecna plata Kineza 5-8K RMB u Shenzhen-u, 2-5K RMB u Dongguan-u, 1.5-4K u Nanning-u i tako dalje. 

Edited by boranija

Pozdrav, 

Vidim da je prepiska velika o ovoj temi, mene zanima da li je moguce naci posao u Kini konkretno u Sangaj ili Senzen bez diplome fakulteta, studenta sam ali nisam zavrsko fakultet. Veoma sam amciozan, znanje Engleskog mi nije native ali je dovoljno za solidno sporazumevanje. Koje poslove preporucujete kao najbolje za rad na crno? 

Hvala unapred! 

Pa mislim da ce se vecina ovdje slozit samnom da ti ne preporucuje nijedan posao na crno pogotovo ne sada kada kontrole postaju cesce i rigoroznije.

preporuke na stranu, realno, bez diplome,iskustva i nekog posebnog skillseta koji bi ovdje mogao bit trazen (sport,ples,likovna umjetnost, jezik) ne vidim sto bi ti tocno mogao ponudit kineskom poslodavcu a da bi te on platio dovoljno da ti ima smisla doc u Kinu.

Povrh toga na crno, dakle sa izlascima iz Kine svakih mjesec do dva, Guandong ti jedini, troskovno gledano, ima smisla. Ili negdje sjeverno uz majcicu Rusiju.

Jel ti Kina bas nesto posebno napeta (jezik,kultura, zene..)? jer ako nije na crno ko gastarbajter bez diplome bi ti vjerojatno bilo bolje negdje u europi.

Osim ako nisi naglaseno zgodan i dovoljno blijed... onda bi se naslo posla:D.

Hvala na odgovoru, 

Negde sam procitao da postoji mogucnost da tamo srede diplomu i sve potrebne stavke za vizu, ne znam koliko je to pouzdana informacija... Evropu sam odavno otpisao, Kina mi trenutno izgleda kao najperspektivnija zemlja u svetu biznisa. 

Od skillova sam dobar u digitalnom marketingu, to ovde i radim kao part time, inace imam 21 godinu, visok sam 189cm tako da bih mogao da se isprobam i u modelingu, jedino ne znam koliko je to prolazno, jer se u Srbiji time nikad nisam bavio. 

On 8/14/2019 at 5:33 PM, Patrik123 said:

Hvala na odgovoru, 

Negde sam procitao da postoji mogucnost da tamo srede diplomu i sve potrebne stavke za vizu, ne znam koliko je to pouzdana informacija...

Nista ne moze da se sredi, jer sva dokumenta moraju da budu overena od strane Kineske ambasade, i da proveravaju! Ako si evropu otpisao za Kinu nisi takodje. A digitalni marketing i slicno okaci macku o rep.