Jump to content

Featured Replies

5 hours ago, DjosaSaMoravu said:

Vidi se da pojma nemas, trenera sa A (Nivo 4) licencom koju mnogi imaju sa 18-20 godina u Portugaliji ili Spaniji rade za 800-1000 evra jer ih ima mnogo i konkurencija je velika, tako da ce kao i mnogi drugi da se otisnu putem Kine. Sigurno ce primit naseg pre nego Portugalca. 

A reci mi u kom delu Kine ti živiš? I koliko si upoznao Balkanaca, a koliko Španaca i Portugalaca koji rade ovde u Kini kao fudbalski treneri? @DjosaSaMoravu

Mislim, šta znam možda radiš u nekom od najbogatijih gradova, možda za neki elitni klub ili prvoligaša, ne znam, zato pitam.

Dakle, sve koje sam "trenere" upoznao svi osim jednog rade kao nastavnici fizičkog. Imam jednog drugara Španca, košarkaškog trenera, radi isto u školi. Njegov drug radi kao trener u Španiji, i kao još neki ne dolaze u Kinu jer im je to malo para za ono što ih plaćaju u Evropi ili jer ne znaju engleski.

@MarkoToro, jel bi mogao da uporedis zivot u Kini sa zivotom u Portugalu? Interesuje me jer si Portugal zamenio Kinom.

Edited by noskich

3 hours ago, noskich said:

@MarkoToro, jel bi mogao da uporedis zivot u Kini sa zivotom u Portugalu? Interesuje me jer si Portugal zamenio Kinom.

Eh, to je dobro pitanje. Ukratko, Portugal je za mene raj. U Kini sam privremeno dok se opet ne vratim u Portugal. Eto.

A zemlje su neuporedive. Obe imaju fantastičnu prirodu, i more (okean), reke, jezera, planine, hranu, ali ljudi i opšti uslovi života su neuporedivi - u Portugalu se mnogo lepše i lakše živi. To je moj lični stav.

Edited by MarkoToro
gramatičke greške

On 4/22/2020 at 2:58 AM, MarkoToro said:

Dakle, sve koje sam "trenere" upoznao svi osim jednog rade kao nastavnici fizičkog.

Trener fizickog nije isto sto i fudbalski trener, i nece nikada biti, zivim u GZ-u, trener R&F-a drugi tim. A znam preko 50 profesionalnih trenera koji rade u Guangdong-u i nijedan nije iz Srbije, a svi imaju level 4 licencu, istu koju sam i ja dobio u Pesti.

On 4/29/2020 at 8:49 PM, DjosaSaMoravu said:

Trener fizickog nije isto sto i fudbalski trener, i nece nikada biti, zivim u GZ-u, trener R&F-a drugi tim. A znam preko 50 profesionalnih trenera koji rade u Guangdong-u i nijedan nije iz Srbije, a svi imaju level 4 licencu, istu koju sam i ja dobio u Pesti.

OK, sve je u redu, znamo razliku između nastavnika fiskulture i fudbalskog trenera; fudbalski trener zarađuje više, a nastavnika fizičkog slušaju više - šala mala.

Ja možda živim u siromašnijoj provinciji i siromašnom gradu. Eto, ovde sve trenere koje znam predaju fizičko u školi. 

11 minutes ago, MarkoToro said:

OK, sve je u redu, znamo razliku između nastavnika fiskulture i fudbalskog trenera; fudbalski trener zarađuje više, a nastavnika fizičkog slušaju više - šala mala.

Ja možda živim u siromašnijoj provinciji i siromašnom gradu. Eto, ovde sve trenere koje znam predaju fizičko u školi. 

da li fizicko u kini mogu da predaju ljudi koji nisu zavrsili DIF? onaj ko radi sa decom i predaje fizicko u skoli mora da ima zavrsen DIF po starom, a po bolonji mora da ima i master na DIF-u....

treneri ne moraju da imaju zavrsen fakultet

15 hours ago, bam-bam said:

da li fizicko u kini mogu da predaju ljudi koji nisu zavrsili DIF? onaj ko radi sa decom i predaje fizicko u skoli mora da ima zavrsen DIF po starom, a po bolonji mora da ima i master na DIF-u....

treneri ne moraju da imaju zavrsen fakultet

Da generalno mora DIF striktno (uciteljski fakulteti se ne racunaju), u odredjenim slucajevima mogu i ljudi bez faxa (trenutni ili bivsi profesionalni sportisti) sa 10+ godina staza mogu da dobiju vizu za nastavnika fizickog preko bodovnog sistema, ali tu ne spadaju osobe koje su tipa igrale fudbal za FK Macva i slicno. Mora da postoji dokaz (nazovi sertifikat) izdat od strane neke sportske uprave sa licencom od nekog saveza tj. sportskog drustva da li bilo FSS, OSS i itd.  

15 hours ago, DjosaSaMoravu said:

Da generalno mora DIF striktno (uciteljski fakulteti se ne racunaju), u odredjenim slucajevima mogu i ljudi bez faxa (trenutni ili bivsi profesionalni sportisti) sa 10+ godina staza mogu da dobiju vizu za nastavnika fizickog preko bodovnog sistema, ali tu ne spadaju osobe koje su tipa igrale fudbal za FK Macva i slicno. Mora da postoji dokaz (nazovi sertifikat) izdat od strane neke sportske uprave sa licencom od nekog saveza tj. sportskog drustva da li bilo FSS, OSS i itd.  

to pricas o redovnim skolama, tipa osnovne, srednje? i legalna radna viza, bas da glasi za poziciju profesora fizickog vaspitanja?

15 hours ago, bam-bam said:

to pricas o redovnim skolama, tipa osnovne, srednje? i legalna radna viza, bas da glasi za poziciju profesora fizickog vaspitanja?

Da sve regularno, nije lako ali je moguce, jer sta je difovac bolji od profesionalnog sportiste koji prolazi rigorozne treninge ako ne svaki onda svaki drugi dan, isti taj ima i vise da ponudi za razliku od difovca sa diplomom pa makar imao i master.  Tu se ide apliciranje za vizu za nastavnika fizickog ali preko bodovnog sistema gde se trazi 10+ godina iskustva u odredjenoj bransi.   

43 minutes ago, DjosaSaMoravu said:

Da sve regularno, nije lako ali je moguce, jer sta je difovac bolji od profesionalnog sportiste koji prolazi rigorozne treninge ako ne svaki onda svaki drugi dan, isti taj ima i vise da ponudi za razliku od difovca sa diplomom pa makar imao i master.  Tu se ide apliciranje za vizu za nastavnika fizickog ali preko bodovnog sistema gde se trazi 10+ godina iskustva u odredjenoj bransi.   

pa dobro, difovci su ucili da predaju drugima sport, i fizicko vaspitanje, a sportisti su ga samo sami upraznjavali...nije bas isto...takodje, difovci su ucili i milion stvari tipa anatomija tela,  fiziologija, biomehanika, antropometrika, psihologija ucenja, pedagoija itd...sto sportisti takodje nemaju pojma...to je isto kao kad bi rekao da sto bi neki profesor engleskog bolje znao da predaje deci nego neko ko zivi 10 godina u engleskoj...

nego mene samo zanima dal nasi difovci mogu da rade u redovnim kineskim osnovnim i srednjim skolama, a ne profi sportisti?

Edited by bam-bam

12 minutes ago, bam-bam said:

nego mene samo zanima dal nasi difovci mogu da rade u redovnim kineskim osnovnim i srednjim skolama, a ne profi sportisti?

Da. Oni zapravo jedino i mogu. Ne znam kako bi legalno mogao da predaje sportista koji nije završio BA minimum.

9 minutes ago, Tales said:

Da. Oni zapravo jedino i mogu. Ne znam kako bi legalno mogao da predaje sportista koji nije završio BA minimum.

Jesi cuo za bodovni sistem vezano za Kinesku vizu? BA ti ne treba ako imas istoriju iza sebe.

24 minutes ago, bam-bam said:

to je isto kao kad bi rekao da sto bi neki profesor engleskog bolje znao da predaje deci nego neko ko zivi 10 godina u engleskoj...

Pa pre bi zaposlio nekog ko zivi 10 godina u UK nego nekog ko predaje 10 godina Engleski u Srbiji, sama logika taj koji je ziveo/zivi ima daleko bolji akcenat. 

26 minutes ago, bam-bam said:

Da mogu.

5 minutes ago, DjosaSaMoravu said:

Jesi cuo za bodovni sistem vezano za Kinesku vizu? BA ti ne treba ako imas istoriju iza sebe.

Čuo sam, ali osvajači olimpijskih medalja ne verujem da predaju fizičko u Kini. :)

Just now, Tales said:

Čuo sam, ali osvajači olimpijskih medalja ne verujem da predaju fizičko u Kini.

Ko govori o osvajacima, Sa je Jevticka osvojila u poslednjih 10 godina nista. Dvojica bivsih igraca Partizana predaju fizicko  GZ. ?

1 hour ago, DjosaSaMoravu said:

Ko govori o osvajacima, Sa je Jevticka osvojila u poslednjih 10 godina nista. Dvojica bivsih igraca Partizana predaju fizicko  GZ. ?

Olivera Jevtić predaje fizičko u Kini? Pokušah da nadjem na netu, nema ništa. Ne znam otkud ti ta informacija?

https://www.china-briefing.com/news/china-work-permits-are-you-a-b-c-tier-talent/

Evo uslova za svaku kategoriju. Šta znam, po ovome ispada da je A kategorija jedina sklona muljaži jer degree nije uslov, što znači da može svako da dobije ako priloži da je u nečemu ''uspešan''. Ja sam pod uspešan podrazumevao da je osvojio medalju na takmičenju, ne baš da je igrao za Radnički, Partizan i Zvezdu u Jelen SuperliZi. :)

3 hours ago, DjosaSaMoravu said:

Pa pre bi zaposlio nekog ko zivi 10 godina u UK nego nekog ko predaje 10 godina Engleski u Srbiji, sama logika taj koji je ziveo/zivi ima daleko bolji akcenat. 

pa vidi se da bas nisi upucen u problematiku obrazovanja...

to sto neko zivi u engleskoj , ne znaci da ce i znati da prenese svoje znanje engleskog na drugoga, a takodje i ne znaci da je njegovo znanje gramatike toliko dobro da moze istu nekome i da objasni...

pa ne postoji dzabe uslov za posao prefesora jezika u osnovnoj/srednjoj skoli u vecini zemalja sveta da je isti jezik i zavrsio na fakultetu, a ne da je izvorni govornik (sto bi mi rekli native speaker :)) , ili da zivi u zemlji porekla jezika odredjeni broj godina...

ako strucnjaci u celom svetu kazu jedno, onda je malo pretenciozno tvrditi drugo, ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje

15 hours ago, Tales said:

Olivera Jevtić predaje fizičko u Kini? Pokušah da nadjem na netu, nema ništa. Ne znam otkud ti ta informacija?

https://www.china-briefing.com/news/china-work-permits-are-you-a-b-c-tier-talent/

Evo uslova za svaku kategoriju. Šta znam, po ovome ispada da je A kategorija jedina sklona muljaži jer degree nije uslov, što znači da može svako da dobije ako priloži da je u nečemu ''uspešan''. Ja sam pod uspešan podrazumevao da je osvojio medalju na takmičenju, ne baš da je igrao za Radnički, Partizan i Zvezdu u Jelen SuperliZi. :)

Gde sam ja naveo da ona ista predaje? 

Pa lepo je videti da se neko potrudio od mnogih da vidi da je ipak moguce ?

Pa naravno da su morali uvesti nesto drugo za muljazu nakon uvodjenja novih uslova za dobijanje radne vize legalno par godina u nazad. 

12 hours ago, bam-bam said:

ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje

To stoji i tu se zaustavljamo. 

1 hour ago, noskich said:

Pretpostavljam da su ti trenerski poslovi u principu placeniji nego predavanje engleskog?

Sve zavisi ako si redovan trener u nekom sportskom klubu makar bio on i u trecoj ligi jesu placeniji. A nastavnik fizickog je generalno slabije placeno zanimanje od predavanja Engleskog. 

Prenosim sa jedne WeChat grupe, možda nekome bude korisno. Ne poznajem poslodavca, nemojte me ništa pitati, samo kopipejst sa grupe, dakle znam koliko i vi: 

Shanghai Regular School

Looking for NATIVE SPEAKER eligible for teaching visa,subject teachers can be non-native(with good accent)

Billingual Division for Elementary School:
1)PE teacher
2)Science teacher

Onboard:Aug 2020
Salary Range:22k-27k(Pre-tax,depending on experiences)+3K housing allowances
Class size:About 25 students
Class age group:7-12 years old

Benefits:
1.Medical insurance(50 % paid by candidate,about 600-800RMB)
2.Z visa sponsored
3.Training provided
4.Breakfast and Lunch provided
5.Flight reimbursement 8K
6.Summer holiday about 2 months will be given 5K living allowances,winter holiday fully paid

If you are interested in this job position, please contact 
WeChat: 15221212530

3 hours ago, Lazar said:

Salary Range:22k-27k(Pre-tax,depending on experiences)+3K housing allowances

Lazare ajde molim te. Ta plata je kikiriki za Sangaj. A za 3K ne mozes naci normalnu sobu. 

2 hours ago, mixy123 said:

30000 juana ti je kikiriki? izvini murinjo nismo te prepoznali...

"Pre-tax" citaj bolje! i to je za Native znaci u startu -40% za nase sto ti dodje na 15-16K

I za Sangaj jeste. 

ne mora da se bude nejtiv za profesora fizickog... 15-16000 za sangaj jeste malo, to stoji... na kraju ti se sve svodi kako se prodas... kad sam dosao u kinu 2016 prijavio sam se na oglas gde su trazili nejtiv zenu i nudili 16k, primili su me i dali 14k prva 3 meseca (jer sam dosao u aprilu), u julu zavrsio, platili odmor pola plate, ponudili mi nov ugovor na 2 godine na 16000 (bio placen isto kao 2 amerikanke koje su radile samnom), posle 2 godine prva povisica, sad ide i druga, platice i nesto za ovaj semester iako sam zaglavljen u srbiji od januara...

moj savet - gledaj da se prodas sto bolje, uopste ne gledaj cifre na pocetku, i da pise od 20 do 30k gledaj da se prodas za 30k, spremi se malo za intervju i kad ih oduvas i odusevis cuvace te kao malo vode na dlanu...

sto se generalno plata tice, sve je smesno ako nemas i neki part tajm... mozes da zivis na pirincu i od 16000 plate ustekas pola, a mozes i da zivis lepo, malo sushi, malo uvozno meso/sirevi, malo zurke, kupis neku garderobu, tad jbg mora i part tajm ako hoces da ustedis... sad na part tajmu vise pravim nego na full tajmu... zato ti kazem, ne opterecuj se ciframa pre nego sto odes u kinu i vidis kako sve to izgleda iz prve ruke...