Jump to content

Featured Replies

Posted

Pretrazih ja ceo forum, al dve-tri reci o Baliju nisam nasao.. Bukirao sam let iz Singapura, ostajemo ja i zena tamo 8 dana 7 nocenja.. imam 2 pitanja:

1. Jos uvek nismo bukirali hotele, a razmisljam da bukiram 2, jedan na 4 dana negde kod Kuta Beach, a drugi na jos 4 dana, u centralnom delu ostrva. Imate li predloge? Hoteli treba da su sa 5 zvezdica.

2. Da li se isplati na izlete ici sa rent a carom, izadje najam automobila oko 15 eura dnevno.. ili ici u organizovanim turama hotel-atrakcija-hotel ?

kvisko pitanje: treba nam i hotel u Singapuru, 4* 5*, spreman sam da platim do 160 eura nocenje.

U Kuti nećeš naći to što tražiš , mislim hotel sa 5 zvezdica već na Jimbarain plaži . Hotela ima jako puno pa pretragom na netu možeš odabrati neki u toj kategoriji i po ceni koja ti odgovara. Kad izažeš sa aerodroma uzmi taksi , plava tojota, i reci da te vozi na Jumbarain koji je na 10 min. kolima od Kuta beacha. Recite vozaču da vas odveze do nekog hotela po ceni koju si spreman da platiš , pa kad tamo stigneš možeš da proveriš da li ti se sviđa , uđeš u sobu pogledaš, ako ti se ne dopada taxi te odveze do drugog. To ti je varijanta bez rezervacije i to tako funkcioniše na Baliju. U suprotnom pogledaš na netu pa kad tamo stigneš onda ih pogledaš i odlučiš koji češ , jer fotke na netu znaju da prevare.

Ja bi ti savetovala da odete na Legian plažu koja je u produžetku Kute. Tu ima veoma luksuznog smeštaj ali ne tipa resort na plaži, a bićete u centru svega.

Ima nekih izveštaja o Baliju na drugim forumima i na nekim sajtovima , ali nisam sigirna da li sme da se ovde navode.

A .zaboravila sam da ti kažem da je pametnije da iznajmiš kola , to ti je  definitivno bolja varijanta i bolje ćete proći. Taxi će vas odrati a programi po hotelu su bezveze i uvek si ograničen sa vremenom. Iznajmite kola ili skuter  i mapu u ruke , pre polaska na izabrani izlet je malo bolje pogledajte, pa na put jer ćete tek tako najbolje videti Bali. Meni je bilo najbolje na motoru i vožnja po Baliju i što možeš svuda da prođeš. Kad tamo stigneš videćeš u kojoj meri se tamo voze motoru , kola osim taksija retko ćeš videti.

edit: link ka sajtu saljite privatnom porukom

Iznajmljivanje kola je cist promasaj posto su guzve u saobracaju strasne. Doduse ako dolazite sad u sred kisne sezone onda je bolje uzeti kola.

Resorti sa 5 zvezdica su u Jimbaranu i Nusa Dua-i i Jimbaran plaza je meni najbolja ako si za varijantu kupanje.

Za ucenje surfinga, Kuta beach, za surfing Uluwatu i Padang-Padang.

U Seminjaku koji je produzetak Kute ima odlicnih hotela na plazi ali nisu luksuzni.

Doduse ne znam kad ides ali ja sam tamo od 30. dec pa do 10. januara pa mogu sve sveze informacije da ti dobacim.

da li za indonezansku vizu i dalje treba potvrda rezervacije hotela ili je dovoljan samo rezervacija avionskog leta

Mislim da treba. Možeš da zamoliš neku agenciju da ti uradi posao sa indonežanima ili da preko neta uradiš rezervaciju pa da je kasnije otkažeš ako ti nije potrebna. I misli da ima neka fora da treba da počneš da je koristiš 2 meseca od izdavanja .

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hej hej!

Koliko je nocenje u nekom hotelu od 3 4 zvezdice u nekom od boljih letovalista na Baliju? Bilo bi super i ako bi neko ko je bio ostavio i neki link.  Da li su mart i april dobri meseci za odlazak na Bali?

ja sam predao za vizu indonezije 5 januara 2011

trazili su kompletne karte do indonezije i nazad

i smestaj za sve te dane,

meni je falio smestaj za jedan dan i vratili su mi sve papire samo zbog toga.

rekli su da tako mora i nisu hteli uopste da razgovaraju.

prilicno su neljubazni

a procitao sam bas ovde da trebaju samo karte  sto eto vidite nije bas tako iako sam ih najljubaznije molio i objasnjavao da cu tamo naci smestaj jer ne znam gde cu otici na izlet i

ne vredi

a da da coveku odgovorim

prihvatili su rezervaciju hostela koju sam uradio onlajn i to najjeftinijih po par dolara i skinuli su mi 10 posto za te rezervacije sto je ispalo smesno malo para i to im je ok.

jedno pitanje za ove iskusnije posto prvi put tako rezervisem

da li sam duzan sada da otkazem te rezervacije posto sigurno necu ici u te hostele , a ne znam ni kakvi su ni gde su, ili ako ne otkazem mogu da mi skinu sa kartice sav iznos ili necu moci sledeci put rezervisati sa tog sajta ili sta vec.

vizu su uradili za dva dana 45 dolara

obrazac ces dobiti kod njih nema na netu.

Čitala sam na forumima da su ljudi u takvim slučajevima otkazivali rezervacije a prema pravilima hotela ili hostela im je naplaćivana ili ne  kazna za otkazivanje rezervacije. Proveri na sajtu hostela da li naplaćuju penale za otkazanu rezervaciju.

Ako si rezervisao preko nekih sajtova poput hostelworld, hihostels, hostelbookers, MORAS da otkazes, u protivnom ce ti skinuti pare u vrednosti prvog nocenja. Ima tamo na tim sajtovima sve vec objasnjeno kako se radi. I naravno, imas rok do kad to mozes i trebas da uradis, obicno, do 24 ili 48 h pre datuma ulaska u hostel. Za neke od sajtova je neophodno da platis "cancellation fee" prilikom bukiranja, nadam se da si to uradio. Cekira se opcija za to i kosta obicno oko 1-2 evra. Ako nisi, plasim se da neces uopste moci da ih otkazes. Jedino resenje tad ti je da skines sav novac sa kartice i prestanes da je koristis, pa da ne mogu nista da ti skinu :) Ili da eventualno pokusas da otkazes hostel tako sto ces ih direktno kontaktirati.

Za ubuduce, jednostavnije ti je da koristis sajt booking.com, jer se tamo nista ne placa i rezervacija je krajnje jednostavna. Naravno i tamo posle moras da otkazujes :)

hvala na informacijama,

mada sam predpostavljao da je nesto tako posto sam pokusao da procitam pravilnike ovih sajtova za rezervaciju hostela iako ne znam ukupno nekoliko reci engleskog.

a zamislite koko se tek snalazim na sajtu gde rezervisem vizu onlajn, a tek kako cu tamo kad stignem , al tesi me to sto ste rekli da ni oni bas neznaju najbolje englerski.

ali evo podstreka za buduce putnike da se moze ici i na ovakav put 7 zemalja i sa losim engleskim.bitno je krenuti.

Mocart

Moze da otkazes rezervaciju hostela bez ikakvih problema.Ja sam vlasnik Guesthouse ovde na Ohridu i clan sam na takve hostel sajtove,tako da ako sad otkazes neces da imas nikakvih problema.Ostace samo service charge 1-2 eura,drugo ce da ti se vrati na karticu.