Jump to content

Featured Replies

Posted

cao opet putnici,

drugarica i ja idemo u Pariz za Novu Godinu pa smo smislile da posle 5 dana u Parizu svratimo malo i do Holandije (kad smo vec "tu" ;-) zeljne putovanja :) da li neko ima iskustva sa ovom destinacijom. dakle Par-Ams! kako najjeftinije stici i vratiti se. hvala unapred :))

:party:

najjeftinije je autobusom, pored stopiranja. bus eurolines ide svakog dana, siguran sam da idu i neki drugi. Ide i thallys voz, dobro je ako ste studenti i ako kupite kartu bar nedelju dana ranije. ostvari se lep popust.

• Author

e hvala Danilo!

ispostavilo se da su sada te karte za voz-najjeftinije 65e, a pre samo nedelju dana su bile 40e javascript:replaceText('%20:o',%20document.forms.postmodify.message); :o

ko nam je kriv kad nismo kupile na vreme.. smrc. kredit za studente smo ionako davno potrosile ;)

bus je nesto preko 50e, ali se putuje dosta- oko 7 sati.

savet za druge putnike, kupujte voznu kartu na sajtu Thalys, 2-3 nedeje unapred i procicete sa 35 e za povratnu kartu Par-Ams!

savet za druge putnike, kupujte voznu kartu na sajtu Thalys, 2-3 nedeje unapred i procicete sa 35 e za povratnu kartu Par-Ams!

Biće ipak da je u pitanju karta u jednom pravcu za 35eur, ako sam dobro video.

u pitanju je neka promocija koja traje od 3.Jan do 24. Marta. radi se o povratnoj karti.

http://www.thalys.com/fr/en/holiday-travel-and-special-offers/temporary-offers/promotion-end-of-year-2010?nocache=1293096946

"Fare conditions

Price one way in Comfort 2 on direct connections from Paris to Belgium, Germany and the Netherlands."

To je standardna "Smoove" tarifa, ne znam što je reklamiraju kao promociju, možda će poskupeti posle 24.03...

nemojte samo da prođete kao ja Thalysom , Amsterdam - Brisel 75 e (dva dana pre ) i  Brisel-Pariz 88 e (ako na sam dan kupujete kartu). Ali što mora da bude Thalys , jeste da se brzo stigne ali imate i sporije vozove . Idite na sajt holandske železnice Hispeed  , pa tamo nešto pronađite.

• Author

nemojte samo da prođete kao ja Thalysom , Amsterdam - Brisel 75 e (dva dana pre ) i  Brisel-Pariz 88 e (ako na sam dan kupujete kartu). Ali što mora da bude Thalys , jeste da se brzo stigne ali imate i sporije vozove . Idite na sajt holandske železnice Hispeed  , pa tamo nešto pronađite.

hvala na preporuci, ali nista jeftinije od ovog nisam nasla. da, kapiram da mora unapred da se kupi..narocito sad, za vreme praznika. na kraju krajeva tu je i bus "eurolines" za nesto oko 55e- povratna karta. jedino sto putuje 7 i vise sati  javascript:replaceText('%20:o',%20document.forms.postmodify.message);

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Author

stigle smo i do Amsterdama, jeeej!!  :blob:  na kraju smo ostavile da taj deo puta isplaniramo na licu mesta- 5.tog dana u Parizu. posto na voznoj stanici u Parizu-GAre Nord nismo nasle neki putnicki i jeftiniji voz- do granice sa Holandijom, a medjunarodni voz je kostao nesto oko 100e povratna, odlucile smo se za bus-eurolines- 85e povratna karta. putuje se oko 7 sati i treba izabrati nocni polazak. savet svima koji zele udobno da putuju iz Pariza u Amsterdam je  Thalys-voz kojim se stize za nesto oko 3.5 sata, ali kupiti kartu mesec dana pre planiranog puta. varijanta busom je jedino dobra za slucaj da ustedis novac za nocenje-jer spavas u busu.. ko je mrsav i moze da se sklupca  ;)

sta reci o Amsterdamu.. posle Pariza retko koji grad moze da te odusevi :) u svakom slucaju je zanimljiv za videti. karte za muzeje su nesto skuplje( Rijksmuseum, Van Gogh, Rembrandt house-museum..) 13- 15e. vredi isplanirati "boat-trip" kanalima i videti grad sa reke. nama su savetovali da iznajmimo bajseve jer se tako najbolje upoznaje grad, ali zbog loseg vremena- sitna kisa sve vreme :( nismo uspele, vec smo uglavnom pesacile jer smo imale srecu da budemo smestene u centru- nije prevelik grad. gradski prevoz je orjentisan na tramvaje i buseve i skup je -pojedinacna karta 2.60 e(vazi sat vemena, a realno je iskoristis jednom), dnevna 7e. vredi videti i parkove kojih je Amsterdam pun, ogromni su, sa sumama, zivotinjama i jezercima i prave su gradske oaze. sto se tice nocnog zivota ima gomila coffee-shop-ova za one koji vole da puse travu- oko 8e joint ;) overile smo i jedan nocni klub- ulaz 15e, pice oko 2.5e, elektronska muzika, dva nivoa- sa razlicitom muzikom, zabranjeno pusenje..jednom recju- super provod do 5 (ko izdrzi :):party: