Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam jedno malo komplikovano pitanje ali se nadam da mi neko moze da mi sa sigurnoscu odgovori...ovako moje pitanje glasi : usla sam u januaru 2010 u Grcku i izasla sam u februaru ali mi nisu udarili izlazni pecat i to nebih ni primetila da nisam bila u Makedoniji i sa prijateljicom otisla do frisopa pre nedelju dana i sad mi neki moji prijatelji govore da cu imati problem ulaskom u Grcku u januaru za kad planiram odlazak kod prijateljice .PA JE MOJE PITANJE DA LI NEKO ZNA STA SE DESAVA U OVAKVIM SLUCAJEVIMA,DA LI CE MI STVARNO PRVITI PROBLEM PRI ULASKU?

• Author

Da i ja sam bila sigurna pre da je zavisilo od carinika da li ce ti brojati ulaske i izlaske ali sad sa biometrijskim pasosem nisam sigurna jer sta ako me ni nema u izlasku ?

Ja sam prelazio nekoliko puta preko granice a da mi nisu ni otvorili pasos (uglavnom u Italiji) a negde samo otvore i pogledaju sliku i vrate mi pasos (par puta na madjarskoj granici) i nikom nista, nikad problem sa trajanjem boravka. Jednom je probao slovenacki policajac da prebroji dane boravka u schengenu ali nije mu bas islo od ruke jer je haos od pecata u mom pasosu tako mi je samo vratio pasos i pozelo srecan put.

Moja cura ima slican, posto je strankinja, mora da izlazi iz Srbije svakih 30 dana. Do sada nisu ni jednom udarili izlazni pecat - cak su nam jednom prilikom rekli da im je udaranje izlaznih pecata u strane pasose zabranjeno