Jump to content

Featured Replies

Posted

Ako planirate u januaru u Solun, Grčke železnice su najavile da će ukinuti sve međunarodne vozove od 1. januara zbog katastrofalne finansijske situacije.

Ako planirate u januaru u Solun, Grčke železnice su najavile da će ukinuti sve međunarodne vozove od 1. januara zbog katastrofalne finansijske situacije.

ma vazi.. daj link ka toj informaciji pa da ti i poverujem..

Izgleda da su vozovi već stali, sad se javila neka Grkinja na cs-u da pita jel ima neki bus, kaže od danas ne saobraćaju vozovi.

Inače, koliko znam postoji jedna autobuska linija. Možda dve, ne znam, ali em ne saobraćaju svakim danom, em ih sad ništa neće sprečiti da poskupe. A pogotovo će biti problem naći mesto u autobusu u sezoni :)

Ide bus čini mi se Budimpešta-Beograd-Niš-Solun-Atina...oko 10 uveče je u Nišu. Agencija se zove Albatros turs...detalje ne znam, mogu da vidim sutra, ako je nekom škripac.

P.S. ladno ne mogu da verujem da ukidaju medjunarodne linije. Šta li bi s našom onda trebali da radimo... :spot:

Iz Beograda put Grcke idu autobusi ALAMANISA i SIAMOS povratna karta je prosle godine bila 95 eura do Atine, staju u skoro svim vecim mestima na autoputu po Srbiji. Iz Beograda polaze sa autobuske stanice mada tu informaciju necete dobiti na salteru stanice.

• Author

Šta li bi s našom onda trebali da radimo... :spot:

Pa pre 20 godina Grčke su železnice bile smešne u odnosu na naše. Pa su oni krenuli da se zadužuju i da grade pruge za 200km/h i kupuju moderne lokomotive i vagone, sve na kredit, a sad nemaju da vrate. Zato se i dešava šta se dešava. Kod nas za tih 20 godina niko ništa nije ulagao tako da se para ima...Mislim da je ovo odlična lekcija šta naši ne treba da rade.

Za one koje znaju nemački, evo linka: http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?30,5170006

а као и обично, на сајту наших железница о томе ни словца....    :bang:

управо сад позвах станицу, и на моје питање да ли се укидају возови за Грчку, жена одговори, цитирам:

"таман посла, до децембра 2011. и по новом реду вожње остају два поласка - 07:50 и 21:15"...

можда су ово "српски" возови, који нису укинути.... 

али, ево проверићу то и лично - у четвртак ћу чекати ноћни воз за Будимпешту, који иде у 21.25, и баш ћу да обратим пажњу јел отишао и тај за Грчку....

па јављам...    ;)

• Author

Svakako će otići i taj voz za Grčku, ali će verovatno ići do Skoplja samo ili Gevgelije. Ipak su ta dva voza jedina dva između Beograda i Skoplja pa verujem da će Makedonci i naši održati tu skraćenu liniju.

Šta li bi s našom onda trebali da radimo... :spot:

Pa pre 20 godina Grčke su železnice bile smešne u odnosu na naše. Pa su oni krenuli da se zadužuju i da grade pruge za 200km/h i kupuju moderne lokomotive i vagone, sve na kredit, a sad nemaju da vrate. Zato se i dešava šta se dešava. Kod nas za tih 20 godina niko ništa nije ulagao tako da se para ima...Mislim da je ovo odlična lekcija šta naši ne treba da rade.

Misliš da znači naši i ne treba da ulažu da posle ne izgubimo i ovu našu bedu,tj. šinobuse i prljave vagone koji ne voze dalje od granice,jer Hrvatska Železnica obavlja taj posao umesto nas??daaa..to je dobro mišljenje...Šta ćemo da krpimo puteve i popravljamo pruge)))))

Za one koje znaju nemački, evo linka: http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?30,5170006

imaju autobusi za Solun  ponedeljak , sreda , petak i kreću u 18:00 sa beogradske autobuske , voze do Atine

• Author

Ne mislim da ne treba da ulažu, već da paze kako ulažu, da se ne bi desilo to što se Grcima desilo. Svi pričaju o nekoj transformaciji u Holding preduzeće - a to se u malim zemljama kao mi pokazalo kao loše rešenje. Npr. ŽCG se podelio na putnički i teretni prevoz. Posledica toga je da putnički prevoz ima trenutno 2 ispravne lokomotive, zbog čega je ukinut jedan voz Beograd - Bar, voz Niš - Bar, a voz Subotica - Bar ide zajedno sa vozom Beograd - Bar, jer nemaju dovoljno lokomotiva da vuku dva voza jedan za drugim. Ali naši moraju-kud svi tu i mali mujo.

Mislim da je bolje da imamo za 10 godina vozove koji će ići 100km/h u proseku, koji će biti čisti, redovni i tačni, nego da se neki tu ljudi zanose brzinama od 220km/h kako se moglo čuti. Savršen primer za to je Ukrajina - u sličnoj su situaciji kao mi - vozovi i pruge su im stari, ali savršeno održavani. Cene karata su najniže u Evropi - vozovi imaju između 10 i 20 vagona (!!!), karte par dana pret put jedva nađeš u sezoni jer svi putuju vozom, jer su tačni, pouzdani, i manje-više brzi.

Svakako će otići i taj voz za Grčku, ali će verovatno ići do Skoplja samo ili Gevgelije. Ipak su ta dva voza jedina dva između Beograda i Skoplja pa verujem da će Makedonci i naši održati tu skraćenu liniju.

I meni se tako cini.

Nego,evo poceo je januar 2011.,pa jel neko proverio tacno te informacije?

Vozovi saobraćaju i dalje po redu vožnje koji je na internetu. U Grčkim železnicama nemaju informaciju da treba da se ukinu međunarodni vozovi, a isto to su mi rekle i naše železnice. Izgleda da je ovo bila lažna uzbuna  :dance:

Izgleda da je ovo bila lažna uzbuna   :dance:

ха, ха, па и то се дешава...

::crazy:

• 4 weeks later...
  • Author

Nije štrajk, već su Grčke železnice u golemim dugovima, pa nemaju novca da održavaju ove vozove u saobraćaju jer nisu isplativi.

Bilo je samo pitanje trenutka. Prestaje da ide i voz Istanbul - Solun, a pretpostavljam i iz Sofije za Grčku da će prestati da ide. To što kažu privremeno ne mora da znači. Grci se nisu pojavili ni na sastanku za dogovor oko sledećeg reda vožnje od decembra ove godine, tako da vrlo verovatno će ovo biti trajno.

Zna li neko je l' im funkcionise unutrasnji saobracaj? Pre svega mislim na vozove od Soluna do Atine i nazad?

• Author

Koliko sam čuo mnoge su linije ukinute i u unutrašnjem saobraćaju. Solun - Atina funkcioniše, ali je saobraćaj redukovan, a karte su poskupele. Tačne informacije nemam.