Jump to content

Featured Replies

Koliko s obzirom na to trenutno iznosi cijena povratne karte Bratislava-Moskva?  :)

Suviše da bi se trenutno isplatilo ići okolo preko Bratislave. Oko 130 EUR za jednu osobu ili oko 120 EUR po osobi ako putuje dve osobe zajedno ili još par evra manje za grupu do 5 osoba zajedno.

Čini mi se i dalje dosta povoljnije nego preko Budimpešte (192 eura), osim ako ima još koji način, a da mi je nepoznat? :P

Budimpešta - Moskva povratna je 144 EUR. Već sam objašnjavao kako najjeftinije (preko Bukurešta za grupe od 2 do 5 putnika) ili sa seckanjem ako je solo.

• 11 months later...

pošto se vozom putuje otprilike 5 dana  da li u vozu ima mesto gde može da se okupaa?  :D

putuje se 48 sati, a ne 5 dana. neki vagoni imaju tuš, neki ne, sve zavisi.

• 5 months later...

Pozdrav svima.

Interesuje me voz Beograd-Moskva koja je cena karte sada, dali neko mozda zna.I dali taj voz staje u gradu Belgorodu u Rusiji?Hvala unapred :)

Pozdrav svima.

Interesuje me voz Beograd-Moskva koja je cena karte sada, dali neko mozda zna.I dali taj voz staje u gradu Belgorodu u Rusiji?Hvala unapred :)

170,1 EUR u jednom smeru, 303,6 EUR povratna. Ne staje u Belgorodu. Ako ideš do Belgoroda onda ti je mnogo bolje da ideš do Kijeva, pa iz Kijeva u Harkov, odakle je Belgorod preko puta granice.

Hvala ti na brzom odgovoru.Da do Belgoroda idem, planirao sam sad negde u Novembru.Mislio sam da je manja ta cena karte Beograd-Moskva direktno, povratna karta.Jel mozes da mi napises koliko bi onda kostala ta solucija Beograd-Kijev dali ima direktna linija, i posle do Harkova isto cenu karte.A iz Harkova dali idu vozovi za Belgorod ili varijanta autobus.

Gledaj ovako, najlakša varijanta bi bila sledeća (ako ideš povratno i vraćaš se za najviše mesec dana). U Beogradu kupiš povratnu kartu Beograd - Harkov sa presedanjem u Kijevu (oko 234 EUR, tačnu cenu ti mogu sutra potvrditi), u šta je uračunata rezervacija ležaja u 3-krevetnoj kabini do Kijeva i u prostranoj 4-krevetnoj kabini Kijev - Harkov i isto tako nazad. Te karte sve možeš završiti bez problema u Putniku.

odlazak

prvi dan Beograd 06.45

drugi dan Kijev 20.03/22.23

treći dan Harkov 06.46

povratak

prvi dan Harkov 22.20

drugi dan Kijev 07.07/11.07

treći dan Beograd 20.52

Od Harkova do Belgoroda i nazad ima svaki dan osim četvrtka po dva lokalna voza dnevno jedan ujutru i jedan popodne. Oni su oko 6-7 EUR i treba im oko sat i po vremena puta. Ako njih ne uhvatiš imaš i buseve/maršrutke za oko 4 EUR. Tu su i prolazni vozovi koji idu nekud dalje, ali su oni 3x skuplji.

Pored ove moguća je i jeftinija varijanta, ali sa 3 presedanja do Kijeva, ako ti to dolazi u obzir.

Hvala ti puno na informacijama, pomogao si mi dosta, jer prvi put idem za Rusiju.Ipak cu ovo direktnom linijom dok ne vidim kako je i sta je, ipak hvala ti i za ovo sto si ponudio soluciju presedanjem.Na mesec dana idem, u pitanju je preko fakulteta razmena.Dali ima nekih popusta za kartu ako se radi o grupi?Interesuje me dali si bio u Belgorodu, uopste neka informacija o gradu, neko iskustvo i tako to.kada budes mogao napisi ovo za tacnu cenu.Izvini na ovoliko pitanja :)

Hvala ti puno na informacijama, pomogao si mi dosta, jer prvi put idem za Rusiju.Ipak cu ovo direktnom linijom dok ne vidim kako je i sta je, ipak hvala ti i za ovo sto si ponudio soluciju presedanjem.Na mesec dana idem, u pitanju je preko fakulteta razmena.Dali ima nekih popusta za kartu ako se radi o grupi?Interesuje me dali si bio u Belgorodu, uopste neka informacija o gradu, neko iskustvo i tako to.kada budes mogao napisi ovo za tacnu cenu.Izvini na ovoliko pitanja :)

Ako je grupa od 6 ili više ima popust.

Evo ovako, DoniBrasko.

Bio sam skoro pa tačan. Za grupu i povratnu, na žalost ipak nema popust.

Karta Beograd - Harkov sa presedanjem u Kijevu u jednom smeru je 118 EUR (uključujući i rezervacije), dakle tamo i nazad 236 EUR (omaših prvobitno za čitava 2 evra  ;D ). U agenciji Putnik na Terazijama ti završavaju te karte bez problema i bez provizije. Samo imaj u vidu da se rezervacija ne može uzeti više od 45 dana unapred, ali preporučujem vam da ne uzimate manje od 15 dana unapred da ne bi bili raštrkani po kupeima u vozu Kijev - Harkov.

Pozz

Opet hvala za sve informacije.I za tacnu cenu karte :) I ovo me je isto bilo interesovalo za rezervaciju, da ne budemo rastrkani posle kao sto si napisao.Svaka pohvala za informisanost.Pozz

Sad sam gledao nesto po netu iso bi za nedelju dana u Moskvu na Chuck Berryev koncert ..ima karta preko Wizz Aira za 136 e iz Budimpeste..a kako citam ovde po vasim postovima voz je nesto skuplji sa mnogo presedanja...STa mi savetujete :) ? Jel postoji mozda neki bus...ili neka druga opcija :) ? Jeftinija...

• 3 weeks later...

OK,prosao je koncert Chuck Berry-ja,al da spomenem da sam video povoljnu varijantu avionom - iz Beca do Moskve povratna za 89 evra.Ili iz Budimpeste (isto povratna) za 99 evra.U pitanju je bila promotivna cena Aeroflota (ruskog prevoznika).

• 1 month later...

Vidim da ovde ima pravih poznavalaca....Imam par pitanja:

Kolika je sada cena iz Moskve transisbirskom i transmongolskom - cela marshruta........

Najjeftinije karte iz Moskve - nisam komformistra( gledala sam na njihovom sjatu, ali sam pronalazila samo neke ogromne cifre)

Kako se prekida putovanje i nastavlja- da li je to moguce s aovom kartom??? Npr izadjem na Bajkalu i ostanem tamo 2 dana , pa nastavim, i ako je moguce koliko puta mogu da pravim stop?

Koliko vremena ranije moram da kupim kartu , pre 15-tak godina se cekalo po mesec, dva - na kartu.Da li da je kupujem u Moskvi ili odavde?  :?:-[

Nisam nikako putovao ruskim željeznicama ali dok se neko ne javi ko ima iskustva iz prve ruke, evo šta mi je ostalo u pamćenju sa raznih foruma:

- cijena karte jako varira, ovisno u kom dobu putuješ

- ne možeš sa jednom kartom prekidati i nastavljati putovanja, već svaki put moraš kupovati odvojene karte i ta te rabota ispadne skuplja. Takođe, moraš se dobro isplanirati sa kupovanjem karata da ne bi zaglavila negdje u pustari čekajući slobodno mjesto u nekom vozu koji prolazi tek za 2 ili 3 dana;

- koliko sam upoznat, karta se može kupiti online

Sad, neko neko potvrdi, demantuje, proširi...Nadam se da ćeš otići!

Transsibirska železnica je zapravo najobičnija železnička pruga kojom saobraćaju vozovi kao bilo gde u svetu. Dakle, ne radi se o nekoj posebnoj karti kako to izgleda mnogi zamišljaju. Cena skače u letnjim mesecima kada je posebno teško naći jeftinu kartu u pravcu istoka (npr Moskva-Irkutsk). Ipak, cene su relativno pristupačne još uvek, čak i za nas. Usputni gradovi se mogu posetiti na veoma jednostavan način: kupi se više zasebnih karata, jeste nešto skuplje ali tako je svuda u svetu, sasvim normalno. To se može uraditi ili na samom početku putovanja ili usput, na bilo kom šalteru, RŽD hvala bogu ima savremen sistem izdavanja karata. Koliko znam sajt RŽD ne prihvata naše debitne kartice barem je to bio slučaj dok sam se bavio ovom temom. Nećeš čekati u pustari sigurno (btw tamo i nema pustara, svi ti usputni gradovi su veliki centri) jer u svakom trenutku ide gomila vozova između gomile gradova. Ovo znači da ako na primer u Kazanju tog dana nema mesta u vozu do Krasnojarska sigurno do Novosibirska neki gde ćeš opet ako nema direktnog voza do Čite naći kartu za do Krasnojarska a zatim do Irkutska i tako dalje. Dakle opušteno, nema potrebe suviše se opterećivati time unapred. Pričam iz ličnog iskustva.

Znam koncept zeleznice, i pre par godina sam iz Moskve htela da idem, ali su mi iskrsle neke nepredvidjene stvari , i sve se okrenulo na traske.medjutim cene se menjaju i taj mi podatak nedostaje.To sto sam gledala na netu, su neke cene koje su mi prevelike...........imala sam nekada neke dobro skockane sajtove -ruske, ali nemam pojma koji su - bese to davno........pa sam otuda mislila da neko moze da me informise o vazecim cenama......veliko hvala na informacijama  :)

Sendi, rekao sam to pošto sam na osnovu mnogo pitanja kako ovde postavljanih tako i na drugim mestima stekao utisak da ljudima nije baš jasno kako vožnja transsibirskom zapravo funkcioniše. Postoji samo jedan jedini sajt koji se nalazi na adresi www.rzd.ru a sve ostalo su klonovi koji vode na isti taj sajt samo imaju drugačiju fasadu i uzimaju procenat zbog "user-fiendly"-jeg izgleda.

Evo, sad sam bas gledao. Npr ima za 18/12 plackartni po ceni od 3453 RUB sto je oko 76 EUR od Moskve do Novosibirska. Za tu relaciju to je sasvim ok cena. I tako dalje, svakog dana desetine vozova krecu prema istoku.

Da , to je zista dobra cena... ....Znaci misljenja si  da ukoliko bih zelela da izlazimi ulazim je onda svakako najbolje kupovati kartu od mesta do mesta ili barem to uraditi u jednom pravcu...... Znam izaslo bi to malo skuplje ali nadam se izdrzljivo ;) Koliko je dobro kupovati karte usput ili je to pametno sve odraditi iz Moskve, i da li su ukoliko bi se uradilo iz Moskve , karte podlozne promeni termina- npr ,pozelim da ostanem negde dan duze ili dan krace ......?????

Postoji li dobra mogucnost da se kombinuje npr odlazak transibirskom, a povratak transmongolskom rutom ili obrnuto - ne znam kakva je geografska postavka jeden i druge putanje(naravno to mogu i da pogledam, izvini )........kako funkcionise hrana na tom putu ,jer ipak dosta je to dana??????

Hvala unapred  :P

Da, upravo tako. Ako nisi sigurna koliko bi gde ostajala preporučujem ti da kupuješ karte na licu mesta. Imaš samovar u svakom vagonu a hranu možeš kupiti i iz samog voza, gomila ljudi prodaje hranu na usputnim stanicama. Uostalom častiće te drugi putnici tako da sigurno nećeš ostati gladna.

Za sve ostalo bih ze zamolio da pročitaš na forumu, već je pisano toliko puta o tome a imaš i link za sajt RŽD.

Inače sve ovo pišemo na pogrešnoj temi: Beograd - Moskva Vozom! :bag:

Hvala ti ! Da pogledacu gde treba.Stvarno -smo na pogresnoj adresi!!! Izvinjenje svima  :-[

• 3 months later...

Imam pitanje za Rax-a.

Procitala sam sve stranice ali sad je 2014.Sta se izmenilo po pitanju najboljeg nacina dolaska vozom u Moskvu iz Beograda?

Ono sto sam ja sad na brzinu videla je na sajtu ruske zeleznice da je cena Bratislava-Moskva 178 e,cena Bratislava Budimpesta 20 e,i cena Budimpesta Beograd 26e..To mu dodje oko 230e ukupno za povratnu kartu (a direkt bg moskva povratna je 360e sa rezervacijom lezaja u oba smera).

Ono sto me zanima je dal je ta cena na njihovom sajtu od 178e za lezaj? ili..? ima li kakvih doplata? kakav je to vagon?

Vidim da ste spominjali City star i neke plackart vagone..kako se to uklapa u ovu informaciju o vozu od 178e izmedju bratislave i moskve?

Hvala puno unapred!!!! :)