Jump to content

Featured Replies

• 4 weeks later...
On 12/28/2015 at 2:49 PM, zak said:

Počeo da saobraća voz od Beograda do Moskve

Srbijavoz saopštio je danas da je voz Ruskih državnih železnica počeo da saobraća od Beograda do Moskve, preko Bratislave, Varšave i Minska, što do sad nije bilo u ponudi srpskih železnica.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/poceo-da-saobraca-voz-od-beograda-do-moskve/7lw6xsk

Planiram u Februaru da podjem u Donjeck .Ako moze malo pomoci kako najjeftinije da prodjem dal' da idem do Moskve vozom iz Beograda pa da se onda snalazim i koliko koliko bi kostala ta karta Beograd-Moskva?

Edited by Duya
unnecessary information, fix format

Imas na prethodon strani cenu karte za voz Beograd-Moskva oko 100e sa relativno malo cimanja iz novembra 2015. Za to kako najbolje do Donjecka neznam kakvo je stanje to ce ti neko ako je skoro isao reci :)

Jedan savet: Pogledaj prvo malo temu pa onda pitaj nece niko da svaki mesec pise jedno te isto (mislim na cenu karte za voz Beograd-Moskva).

• 1 month later...

Sto "iz prve ruke" (od ljudi koji su putovali),sto preko interneta,sto ukljucuje i citanje/pracenje foruma (ovog npr.).

• 2 weeks later...

Ovih dana sam proučavao, pa sam našao varijantu za oko 50 eur Beograd - Moskva! Možda ću na leto tako, evo kako:

Beograd - Vršac prvim jutarnjim - 320 RSD

Vršac - Temišvar - 4 EUR

Temišvar (17:55) - Suceava (08:19) - 125 RON (95 RON ako se kupi 21+ dana unapred preko neta)

Suceava (13:21) - Vadul Siret (15:40) - oko 4-5 EUR (ima i raniji polazak iz Suceave u 10:55, ali posle mora da se čeka isti kasniji voz u Vadul Siretu, tako da ne koristi taj polazak)

Vadul Siret - Černivci - lokalni putničko-teretni voz za neku siću hrivnji

Černivci - Kovelj - noćni voz, ujutru oko 10 je u Kovelju - plackart za oko 90 UAH

Kovelj - Zabolotja - Brest - za siću hrivnji i beloruskih rublji, Zabolotja je na granici sa ukrajinske strane, gde se preseda

Brest - Orša - noćni voz (uzeti najbolje onaj koji kreće posle 23, a stiže u 7 i nešto ujutru) - plackart za oko 5 EUR ili čak manje

Orša - Krasnoje - Smolensk - oko 9 polazi električka za Krasnoje (pogranična stanica sa ruske strane) gde se preseda za Smolensk - isto sića beloruskih rublji i onda ruskih rublji u vrednosti od 2-3 EUR

Smolensk - Moskva ide voz Lastočka za dlačicu manje od 500 RUB - možda pametno kupiti unapred preko neta, jer je cena dinamična, pa kad ostane manje mesta cena se popne i do 800 RUB.

Nadam se da će nekom koristiti :)

Edited by RaxCherrych

Fina ova ruta,evo samo da dodam da se do sekvence Kovel - Zabolotja - Brest moze doci i zeljeznickim pravcem Beograd - Budimpesta - Zahony - Chop - Lviv - Kovel, ne znam koliko je finansijski (ne)isplitavija od rumunske varijante. Isao sam ovim vozom Kovel  - Zabolotja  -Brest nekoliko puta u oktobru prosle godine, voz je na vrijeme, cijena je neka sica ne sjecam se, karte se mogu kupiti na stanici prije polaska i onako je malo hladan i neugodan voz, ocekujte truckanje u plasticnim neudobnim sjedistima tokom noci, nema plackartni niti bilo kakvih lezajeva. Granicna kontrola je brza i efikasna. Za dalje do Moskve nemam iskustvo.

22 minutes ago, stevancelinac said:

Fina ova ruta,evo samo da dodam da se do sekvence Kovel - Zabolotja - Brest moze doci i zeljeznickim pravcem Beograd - Budimpesta - Zahony - Chop - Lviv - Kovel, ne znam koliko je finansijski (ne)isplitavija od rumunske varijante. Isao sam ovim vozom Kovel  - Zabolotja  -Brest nekoliko puta u oktobru prosle godine, voz je na vrijeme, cijena je neka sica ne sjecam se, karte se mogu kupiti na stanici prije polaska i onako je malo hladan i neugodan voz, ocekujte truckanje u plasticnim neudobnim sjedistima tokom noci, nema plackartni niti bilo kakvih lezajeva. Granicna kontrola je brza i efikasna. Za dalje do Moskve nemam iskustvo.

Može i preko HU, ali je jeftinije preko RO. Išao sam i ja Kovelj - Zabolotja - Brest pre 2 godine i to isto tom noćnom varijantom, koju svakako ne preporučujem, te sam ovde predvideo taj deo danju da se prelazi. Ovaj itinerar sam napravio namerno tako da se noću prelazi vozovima koji imaju ležaje i ne prelaze granicu, tako da nema buđenja, a preko dana se lokalcima prelazi granica.

P.S. treba samo imati u vidu da voz Černivci - Kovelj saobraća svaki drugi dan, tj. neparnih datuma, a obrnuto parnih.

• 2 weeks later...
On 3/19/2016 at 8:15 PM, RaxCherrych said:

Ovih dana sam proučavao, pa sam našao varijantu za oko 50 eur Beograd - Moskva! Možda ću na leto tako, evo kako:

Beograd - Vršac prvim jutarnjim - 320 RSD

Vršac - Temišvar - 4 EUR

Temišvar (17:55) - Suceava (08:19) - 125 RON (95 RON ako se kupi 21+ dana unapred preko neta)

Suceava (13:21) - Vadul Siret (15:40) - oko 4-5 EUR (ima i raniji polazak iz Suceave u 10:55, ali posle mora da se čeka isti kasniji voz u Vadul Siretu, tako da ne koristi taj polazak)

Vadul Siret - Černivci - lokalni putničko-teretni voz za neku siću hrivnji

Černivci - Kovelj - noćni voz, ujutru oko 10 je u Kovelju - plackart za oko 90 UAH

Kovelj - Zabolotja - Brest - za siću hrivnji i beloruskih rublji, Zabolotja je na granici sa ukrajinske strane, gde se preseda

Brest - Orša - noćni voz (uzeti najbolje onaj koji kreće posle 23, a stiže u 7 i nešto ujutru) - plackart za oko 5 EUR ili čak manje

Orša - Krasnoje - Smolensk - oko 9 polazi električka za Krasnoje (pogranična stanica sa ruske strane) gde se preseda za Smolensk - isto sića beloruskih rublji i onda ruskih rublji u vrednosti od 2-3 EUR

Smolensk - Moskva ide voz Lastočka za dlačicu manje od 500 RUB - možda pametno kupiti unapred preko neta, jer je cena dinamična, pa kad ostane manje mesta cena se popne i do 800 RUB.

Nadam se da će nekom koristiti :)

Ima li neki ovako lep red vožnje za povratak? Trebalo bi poslednji vikend aprila da krenem iz Moskve u Srbiju, sa budžetom do 50€. 

• 7 months later...

Pojavio se izvještaj da Rusija više ne pušta nosioce pasoša trećih zemalja (dakle, prvi i drugi su  nosioci ruskih i bjeloruskih pasoša) na graničnom prelazu Krasnaya Gorka koji povezuje Oršu i Smolensk. http://visitbelarus.eu/en/bus-trip/transit-to-russia-via-belarus-more-complicated/ 

To bi vjerovatno značilo da se goreopisana kombinacija lokalnim vozovima možda više ne može koristiti. A vjerovatno u obzir ne dolaze ni međunarodni vozovi (Brest/Minsk - Moskva).  Kao što se vidi iz izvještaja, situacija je onako - šarena. 

Podsjećanje da je rusija proteklih mjeseci potpuno zatvorila granicu sa Finskom za državljane trećih zemalja osim graničnog prelaza između Helsinkija i Petrograda. Izgleda da je i granica sa Norveškom pod nekom stegom.

Ako je neko oprobao ove granice, bilo bi korisno da nas izvjesti...

I ovdje još jedan izvještaj u kome se navodi da u praksi, državljani trećih zemalja nemaju pravo prelaska bjelorusko-ruske granice: https://charter97.org/en/news/2016/11/11/230720/