Jump to content

Featured Replies

Gle sad ovako:

dan 1

voz 340 Beograd 21:25 -

dan 2

- Budapest Keleti 05:04,

voz IC 622 Budapest Nyugati 07:37 - Zahony 11:19 (ili voz E 6202 Budapest Nyugati 8:28 - Zahony 13:57),

voz 914LJ Zahony 11:38 - Chop 12:55 (ili voz 916LJ Zahony 15:36 - Chop 16:33),

voz 014О Čop 22:42 -

dan 3

---

dan 4

- Dnjepropetrovsk Južni 02:39,

voz 046Л (neparnim danima) ili voz 018К (parnim danima) Dnjepropetrovsk Južni 07:50 -

dan 5

- Adler 06:03

Karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuješ na stanici na licu mesta. Karte po Ukrajini i Rusiji možeš kupiti ovde http://www.e-kvytok.com.ua/wps/myportal/. Moraš da napraviš prvo svoj nalog. Ako ne kupiš preko neta možeš u već u Čopu kupiti sve karte koje ti trebaju. Ukoliko ostaješduže od mesec dana onda karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuj samo u jednom smeru jer povratne važe jedan mesec. Za ovaj voz IC 622 moraš doplatiti rezervaciju, oko 2 EUR. Povratak je nešto komplikovaniji pa ću ti kasnije napisati kombinaciju za povratak.

Mnogo si mi pomogao i kontam da je jeftinije NE vaditi kartu direktno iz Copa za Adler jer predpostavljam da je u toj varijanti medjunarodni voz pa karta skuplja...

E sad sta bi se desilo ako bih recimo kupio kartu Adler - Dnjepropetrovsk Južni (ona je oko 40-55 eur) a taj voz ide za Lavov... Da li mogu u vozu da doplatim kartu da Lavova (da li bi to bila mnogo skuplja karta ako znamo da je Cop - Dnjepropetrovsk Južni cca 12 eura?)

Hm, postoji čak i teorijska varijanta da od Lavova uzmeš kartu do poslednjeg mesta u Ukrajini, i da uzmeš kartu od poslednjeg mesta u Ukrajini do Adlera, u istom vozu. Možda je čak i moguće da uzmeš kartu za isto mesto, to ne znam da li je moguće u praksi. Ali ako i ne uspeš, samo promeniš mesto...Svakako je mnogo jeftinije jer je unutrašnja tarifa u Ukrajini više nego duplo jeftinija nego MežGos tarifa između exSSSR republika.

Mislim da ti je onda veća šansa do dobiješ isto mesto, ili bar mesto u istom vagonu, ako kupiš preko neta jer onda sam biraš mesto u vagonu. Evo, kaže Львiв - Адлер 689 UAH, а Львiв - Иловайск 121 UAH + Иловайск - Адлер 318 UAH. Dakle uštediš tačno 25 EUR. A od Čopa do Lavova imaš već puno vozova, 8 ili 9 dnevno i cena je 50 do 60 UAH...

Istu foru primeniš i za nazad, ukoliko ne budeš išao preko Trabzona...Iz Lavova za Adler voz ide parnim danima.

hehe, kako dobra fora...

sad mozes da uzmes i kupe umesto plackara za isu lovu (mislim zato sto ustedis na kupovini do same granice Ukrajine), a i nema da se cimas da presedas u Ukrajini i sl fore...

PS Zajedno smo jaci (to i jeste cilj ovog foruma)

Imam jos jedno pitanje i obecavam necu vise. Ako karte kupujem preko neta (znam za sajt vec sam se i registrovao) GDE PODIZEM KARTE?

Imam jos jedno pitanje i obecavam necu vise. Ako karte kupujem preko neta (znam za sajt vec sam se i registrovao) GDE PODIZEM KARTE?

Idi na tom sajtu na english i "Terms of use". Imaš više varijanti. Tamo je sve lepo objašnjeno.

Napravio sam rutu za Beograd - Sochi, e sad treba mi najbolji tajming za Lavov - Budimpesta ili Cop - Budimpesta da bi stigao na voz za Beograd za koji ne znam kada polazi...

Kada da se krene iz Lavova ili Copa sa tacnim vremenom?

Unapred hvala

Gle sad ovako:

dan 1

voz 340 Beograd 21:25 -

dan 2

- Budapest Keleti 05:04,

voz IC 622 Budapest Nyugati 07:37 - Zahony 11:19 (ili voz E 6202 Budapest Nyugati 8:28 - Zahony 13:57),

voz 914LJ Zahony 11:38 - Chop 12:55 (ili voz 916LJ Zahony 15:36 - Chop 16:33),

voz 014О Čop 22:42 -

dan 3

---

dan 4

- Dnjepropetrovsk Južni 02:39,

voz 046Л (neparnim danima) ili voz 018К (parnim danima) Dnjepropetrovsk Južni 07:50 -

dan 5

- Adler 06:03

Karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuješ na stanici na licu mesta. Karte po Ukrajini i Rusiji možeš kupiti ovde http://www.e-kvytok.com.ua/wps/myportal/. Moraš da napraviš prvo svoj nalog. Ako ne kupiš preko neta možeš u već u Čopu kupiti sve karte koje ti trebaju. Ukoliko ostaješduže od mesec dana onda karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuj samo u jednom smeru jer povratne važe jedan mesec. Za ovaj voz IC 622 moraš doplatiti rezervaciju, oko 2 EUR. Povratak je nešto komplikovaniji pa ću ti kasnije napisati kombinaciju za povratak.

Sta mislite o ovoj varijanti i ako sam  negde nesto promasio slobodno me ispravite:

1. DAN

21.30h Beograd - Budimpesta        26 EUR povratna

2. DAN

Budimpesta   -    Zahony   - Čop (do 13.00) 34 EUR povratna

Čop - Kijev

a) 15:37 - 07:19 10 EUR

B) 16:45 - 09:23 10 EUR

c) 20:26 - 12:14 10 EUR

3. DAN

22.57h Kijev - Adler (NEPARNI DANI!!!!) 53 EUR

5. DAN u 06.03h DOLAZAK U ADLER

6.7.8.9. DAN

Sochi - slobodne aktivnosti

10. DAN

10.03h Adler - Lavov (23.58-12dan) (PARNI DAN!!!!) 55 EUR

12. DAN

Lavov - slobodne aktivnosti

13. ILI 14.  DAN

Lavov -  Čop 6 EUR

Čop - Budimpesta 0 EUR

Budimpesta - Beograd 0 EUR

UKUPNO: 184 EUR

Dobar ti je plan, samo obrati pažnju na još par stvari:

- voz Kijev - Adler polazi neparnim danima osim 31. u mesecu http://poezda.org.ua/train/t24941

- ja bi svakako ostao bar 2 dana u Kijevu

- vozovi Kijev - Adler - Kijev i Lavov - Adler - Lavov staju i u Sočiju (ako ti je cilj Soči, a ne Adler)

- voz Adler - Lavov polazi parnim danima osim na prelasku iz meseci koji imaju 31 dan. Tada polazi 30. pa 1. pa 4. i dalje parnim danima http://poezda.org.ua/train/t36461

- probaj da nabaviš karte Kijev - Ilovajsk i Ilovajsk - Soči/Adler za isti voz, umesto Kijev - Adler/Soči i Adler/Soči - Ilovajsk i Ilovajsk - Lavov za isti voz, umesto Adler/Soči - Lavov - izaći će te jeftinije dosta.

- iz Lavova za Čop imaš 8-9 vozova dnevno. Najbolje uhvati neki rano ujutru ili kasno uveče. Za Čop - Zahony - Budimpešta - Beograd koristi http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en

- skoro svi vozovi Budimpešta - Zahony i nazad idu sa stanice Nyugati u Budimpešti, a svi vozovi Beograd - Budimpešta i nazad idu sa Keleti stanice

Hvala za upozorenja, mada sam to imao u planu, da na osnovu toga resim kada cu krenuti na put. E sad samo jos ako neko zna, kakva je situacija sa kasnjenjima vozova u Ukrajini?

• 2 months later...

Prvo, pozdrav svima! :)

Vrti mi se po glavi ideja o sledecem putovanju Beograd-Kijev-Moskva-Sankt Peterburg-Beograd,vozom.

Ineteresuje me koja bi po vama, iskusnim putnicima, bila najjeftinija opcija? Procitala sam sve napisano i ne bih imala dodatnih pitanja da mi se ne ide i u Sankt Peterburg. Ovako ne znam sta da radim..da li da se vracam istim putem nazad, kupovinom povratnih karata ili nekako drugacije. I koja su vasa iskustva sto se tice rezervisanja krata za vozove? Koliko ranije treba rezervisati kartu? Put planiram da zapocnem sredinom jula.

Ka tamo ti je najbolje već opisano. Beograd - Budimpešta povratna 26 EUR, zatim Budimpešta - Čop povratna 34 EUR, Čop - Kijev oko 10 EUR plackart. Kijev - Moskva je sada oko 45 EUR karta za plackart u najjeftinijem vozu, Moskva - Sankt Peterburg može za oko 25 EUR da se nađe. E sad, za povratak mislim da je najbolje da ideš direktnim vozom Sankt Peterburg - Kijev, koji ne ide preko Moskve, već preko Belorusije. On košta oko 65 EUR. Dalje nazad iz Kijeva do Čopa za 10 EUR i za ostatak imaš povratne karte. Možda bi ti bilo interesantno i da ideš nazad skroz drugim putem za sličnu cenu i da posetiš i još neka mesta usput. Sankt Peterburg - Kalinjingrad oko 40 EUR plackart, Kalinjingrad - Gdanjsk 16 EUR, Gdanjsk - Varšava od 5 do 10 EUR, Varšava - Budimpešta 29 EUR. Onda samo u odlasku uzmeš kartu Budimpešta - Čop u jednom smeru za 17 EUR umesto povratne. Za vozove unutar Ukrajine i iz Ukrajine u Rusiju i nazad za kupovinu karata možeš koristiti http://www.e-kvytok.com.ua, ili na stanici za Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupiš kartu na stanicama pre polaska bez problema, a unutar Rusije na http://pass.rzd.ru/ ili na stanici. U Rusiji i Ukrajini je preporučljivo da uzmeš kartu 3-4 dana pre polaska. Možeš da uzmeš kartu Kijev - Moskva ili Sankt Peterburg - Kijev već u Čopu, a u Moskvi možeš da uzmeš kartu Sankt Peterburg - Kijev ili Sankt Peterburg - Kalinjingrad. Za Gdanjsk - Varšava takođe kupiš kartu pred polazak opušteno, ali koristi IR ili TLK voz jer su oni najjeftiniji, a manje više su iste brzine kao EIC koji je više nego duplo skuplji. Varšava - Budimpešta kupiš već kada budeš presedala u Budimpešti jer je ograničena ponuda pa karte za 29 EUR mogu planu, a obična cena je dosta skupa.

Ma to rax ima vec negde sejvano pa samo pejsta  :hihi:

;D

Nije, nego planiram tom rutom Peterburg - Kalinjingrad - Gdanjsk - Varšava - Budimpešta, pa već znam ;)

Izvanredna, vrlo inspirativna tema! clap.gif' alt=':clap:'>

Medjutim, mene amatera strasno zbunjuje jedna stvar - nigde se ne spominje hrana. Kako se hraniti na takvim visednevnim putesestvijama, i kakvi su troskovi?

HM..Hrana :)

U principu, budzet i licni afiniteti diktiraju i hranu. Ja na putovanjima hrani ne pridajem poseban znacaj. Vazno je da nisam gladna :) To znaci da cu u vozu/autobusu jesti sendvice, a u gradu, nesto s'nogu, pomogucstvu nesto sto je specificno za zemlju u kojoj se nalazim(nikako MC,Burger King i sl. Da sve ne bude suva hrana, tu su kuhinje u hostelima i supa iz kesice :) Restorane ne praktikujem, jer mi je to gubljenje vremena u gradu u kojem zelim da vidim sto vise.

Ali kako na duzoj voznji? (Ne mislim iskljucivo na Moskva-Vladivostok, nego i na one od "samo" 2-3 dana.)

Vagon restoran je verovatno preskup, a sendvici ne mogu toliko da traju (a i brzo izadju na nos...).

A i kod voznji kracih od 24 sata - desava se da ulazis u stanicu u 3 posle ponoci, a sledeci voz ti polazi u pola pet; nema nista ni uopste prihvatljivo za jelo, a kamoli po prihvatljivoj ceni...

Ko god ima resenje za ove otezane situacije - nek' me prosvetli, ako Boga zna (posto mi je cela ideja nacelno privlacna, samo problem ishrane idejno da resim)

Moje najduze putovanje trajalo je 32 sata. Sendvici, plazma, smoki, cips, termos kafe i caja i nisam imala problema. Tacno je da sendvici brzo izadju na nos, ali kad ogladnis, nekako ponovo postanu ukusni :). Sto se tice toga da su lako kvarljivi..Pa i jesu i nisu. Pazis sa cime ih pravis i stavis ih u neku od onih torbi koje cuvaju temperaturu i nece se pokvartiti. E, da, tu su i dobre stare, pouzdane konzerve :)

Kada upadnes na teritoriju bivseg SSSR-a treba da se nadjes u plackartni vagonu. Tu imas lokalne putnike koji nikada ne putuju a da budu gladni. Imas velike sanse da te neko pozove na rucak - ako se desi ne odbijaj. Zene ce da te nahrane svakakvim djakonijama recimo supa, piletina i kolaci a muskarci ce da te napoje (i napiju ako hoces) pivom i vodkom. Veliki plus je ako znas ruski onda imas priliku da se zdruzis sa ljudima koji mogu da te pozovu i da budes njihov gost.

Takodje na mnogim linijama koje idu iz Moskve ka evropskim drzava putanjom Moskva- Minsk-Varsava-Prag-Berlin ima dosta Mongola takozvanih "voznih nomada". Idu u vecim grupama od 5-10 pa i vise (obicno porodicno) i sa sobom nose ogromne tobe u iz kojih nude svasta za prodaju. Ukljucujuci hranu i pice. Mahom mongolske i ruske proizvode. Tu moze da se najede po povoljnim cenama. Ako se pre toga nisi licno snabdeo hranom. Ima i jos nekih varijanti.