Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

Vidim da se piše o putovanju po Italiji, imao bih ja jedno pitanje? Planiram skorije da odem do Milana, tačnije do Lugana u Švajcarskoj ali to je sad druga tema. Dakle do Milana. Najjeftinije što sam našao je povratna karta 9030 dinara preko nekog prevoznika, a druga solucija je vozom do Ljubljane što je 25 eura pa onda lagano ka Milanu. E zanima me da li ima neko neku kombinaciju? Autostop otpada jer bi me moji u top odmah stavili. Jeste da sam prošo Srbiju uzduž i popreko što se stopa tiče ali za tako nešto neću moći.

Autostop otpada jer bi me moji u top odmah stavili. Jeste da sam prošo Srbiju uzduž i popreko što se stopa tiče ali za tako nešto neću moći.

Kazi mami i tati da si otisao na voz, pa pravac autoput  zvizhd

Ne znam odakle si, ali iz Temisvara moze jeftino ;) !

Vidim da se piše o putovanju po Italiji, imao bih ja jedno pitanje? Planiram skorije da odem do Milana, tačnije do Lugana u Švajcarskoj ali to je sad druga tema. Dakle do Milana. Najjeftinije što sam našao je povratna karta 9030 dinara preko nekog prevoznika, a druga solucija je vozom do Ljubljane što je 25 eura pa onda lagano ka Milanu. E zanima me da li ima neko neku kombinaciju? Autostop otpada jer bi me moji u top odmah stavili. Jeste da sam prošo Srbiju uzduž i popreko što se stopa tiče ali za tako nešto neću moći.

Ako si kratak sa lovom a vremena imas ja ti preporucujem autostop, do Milana stizes bez problema. Imas na formu opisano kako sam ja stigao do Rima, iskoristi savete i stizes bez problema.

Iz Beograda krećem. Ma lako bih ja sa njima ali onda u Milanu me čeka neki lik koji treba da me uputi ka Luganu jer mi tamo tetka živi. E sad ako zaglavim na stopu negde duže .....da me niko ne čeka lako bih ja ali ovako kad već javim da sam krenuo očekuju i da stignem u neko normalno vreme. Raspitivao sam se nešto i za Temišvar ali nikako da dođem do pouzdanih informacija.

• 1 month later...

A koji to prevoznik vozi do Milana za 9.000 i odakle?

I mene isto zanimaju varijante za prevoz do Italije (cilj je Milano, ali moze i do Venecije, Bolonje... odatle je vozom lako). Avion iz Temisvara otpada jer mi ne odgovara datum. Isao sam vec fudeksom do Bolonje, zadovoljan sam, ali mi opet ne odgovara vreme polaska.

Zna li neko za bilo kakvu alternativu?

Postoji i sledeca opcija: Wizzom do Rima, pa EasyJet do Milana. Mozda je malo nezgodno uklapanje, jer vidim da sad Wizz ima samo vecernje letove. Mada mozes i da iskuliras na aerodromu, pa ranim jutarnjim do Milana. Sve mi izgleda lepse i bolje od "beskonacnog" klackanja u busu. ::crazy:

Lastin bus je bio oko 9 200 a 9 030 je bio neki prevoznik ne mogu tacno a se setim ko je u pitanju (imam negde link sacuvan u kompu pa cu videti da isceprkam) sa popustom ako imas manje od 26 godina. A ako ne onda ima autotransport iz Kraljeva. Imaju direktnu liniju do Milana i karta iz Beograda je bila 8 000 (povratna) ali nisam siguran da li je to za mladje od 26 godina i da li je i dalje aktuelna cena. Prosetacu se danas-sutra do stanice pa cu se raspitati.

Ovako. Karta sa indeksom je 90 eura (povratna). Rezervacije se vrse telefonom. Cena je ista za sve gradove kroz koje autobus prolazi: Kraljevo, Kragujevac, Batocina, Velika Plana, Petrovac na Mlavi, Pozarevac, Beograd i Novi Sad i ista je je za sve gradove gde staje u Italiji: Trst, Udine, Mestre, Padova, Vicenza, Verona, Bresa, Bergamo i Milano! Polasci su dva puta nedeljno (mislim da je sreda i subota ali nisam siguran)! Broj telefona: 063/82-89-491

• Author

Samo da se ja javim, ostavicu ipak putesestvije za ljeto zbog faxa vjerovatno.  smartass

Ali sam odlucio da cu ici kolima u svakom slucaju.  :spot:

• 5 years later...

Drugari,

oko 1. maja idem 'poslovno' do Sijene, i planirala sam da u povratku (do Bga) odbiđem usputne gradove, imam auto i nekih 7 dana na raspolaganju, šta predlažete za obići, ja sam imala na umu Firencu, Bolonju, Padovu, Trst i možda jezero Bled? Takođe bih možda do neke prirode usput, šta ima od nacionalnih parkova il slično da vredi obići na toj relaciji? :biggrin: