Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko bio i kakva su mu iskustva, da li ima problema jer imam neku ponudu letovanja za 15 dana pa cisto informativno bi voleo da znam, molim za pomoc? :?

Bio sam tamo u par navrata, ali uvek u sopstvenoj režiji. Brač je jedno od najlepših ostrva u Hrvatskoj i što se tiče lepote obale i mora, sigurno se nećeš pokajati. Jedini problem može da ti bude mnoštvo turista (npr. ako odete u Bol, bukvalno ćete hodati kroz reke turista gde god da pođeš). Dakle, ako želiš malo privatnosti, moraćeš da se odšetaš od glavnih plaža (bar 10-30 minuta peške). A ako ti ne smeta gomila ljudi, onda samo napred. Na nacionalnoj osnovi nisam imao nikakvih problema.

Brač je ok ali meni se nije dopalo što nemaju peščane plaže nego samo onaj šljunak... mada neki kažu da im se baš to dopada. Ako želiš peščanu plažu idi na susedno ostrvo Hvar, u Jelsi imaš predivne peščane plaže, voda 20 stepeni, okupljaju se ljudi iz svih krajeva ex-yu i nema nikakvih međunacionalnih problema...

Dajte prekinite s tim "međunacionalnim problemima" - veća je šansa da će te auto zgaziti kada prelaziš cestu nego da će te neki hrvat lupit po glavi jer si srbin  :pivoooo:

Evo da se i ja javim malo  ;D ,kao što su gore već napisali Brač je ljeti krcat,tako da na Zlatnom ratu je uspjeh pronaći slobodno mjesto na plaži.Zlatni rat je dobar također dobar za probati jedrenje na vodi ( ako se dobro sjećam nije bilo skupo ).Iznad Bola se nalazi i zvjezdarnica stara,mislim da je bio samostan nekada.Meni osobno najzanimljiviji dio Brača je definitvno penjanje po Vidovoj gori  ;D (malo samohvale  ;D ) i kamenolomi bijelog bračkog kamena (kažu da je i Bijela kuća napravljena od tog kamena,ali tko će li ga znati).

Prednost Brača je što je jako dobro povezan sa Splitom ( Split-Supetar),treba nekih sat vremena trajektu,ali ima i katamarana do Bola ( Bol-Jelsa,Bol-Split). I naglasio bih noćni život u Bolu ,eh da i obavezno jesti janjetinu tj.brački vitalac (janje koje je bilo samo na mlijeku,trave nije ni stiglo probati  :eat: )

Iako je Brač odlično mjesto,meni najdraži otok je Vis tako da bih ga uvijek preporučio prvoga,toliko zasad od mene,ako imaš kakvih pitanja slobodno se javi. ;)

• Author

Hvala svima na pomoci, razmislicu jos malo, jer to mi je neka kompenzacija u poslu, a posto nikad nisam bio neznam kako je. Hvala jos jednom

Evo ti malo informacija. bili pre dve godine u Promajni to je 5 km severnije od Makarske. Super bilo. A brodom isli na izlet na Hvar i Brac. Jelsa je fenomenalna. Mesto sa dusom. Bol, lep, ali malo kao mondenski ,jer su dobijali nagrade za najmesto nekoliko puta. Tamo je i malo skuplje. Jelsa sa pristojnim cenama, kao i Promajna, Baska Voda. Espreso po kaficima oko 1 euro,hrana po marketima kao kod nas, plus -minus...Tamo je jedino suplji smestaj .Mi smo placali vansezonu ( septembar) prelep dvosobni apartman 25 evra dnevno...Ali je zato ,za razlku od Grcke, hrana i restorani su na nasem nivou. Usluga, casna rec ,odlicna. Nikakvih problema,isli autom , KI tablice, niko, ali bas niko nije pravio problema... Veruj mi, jedno od boljih letovanja. Putevi....no coment, fantasticni....Sve cisto, uredno...Isli bi ponovo, ali zbog prokletih para idemo maja i septembra u Grcku,koja nije ni prineti Cro,ali ides za 150-200 evra, apartman i prevoz. To mu dodje , daj sto ces dati. Da je bolja kesh situacija, ne bih imala dileme. Hrvatska i tacka. Pa ako te bas esto konkretno zanima, pitaj.

Pokušaj da nabaviš planinarsko- biciklističku mapu Brača na kojoj su ucrtane sve staze. Više je nego odlična.