Jump to content

Jat - promocija za 25 destinacija, karte od 99 evra (prodaja od 17-31 januara)

Featured Replies

Posted

Ako postoje ljudi koji ipak putuju Jat-om, evo nekih promotivnih cena za putovanja iz Beograda:

Od 99 evra

Beč, Berlin, Dizeldorf, Ljubljana, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Štutgart, Tivat, Trst

Od 119 evra

Cirih, Istambul, Milano, Rim

od 149 evra

Amsterdam, Atina, Brisel, Frankfurt, Geteborg, Kopenhagen, Larnaka, London, Pariz, Stokholm

Cena se odnosi na povratno putovanje sa uračunatim taksama.

Za putovanja od 1. februara do 15. aprila 2011. godine

Period prodaje od 17. januara do 31. januara 2011. godine

Prikazane cene se odnose na kupovinu karata na Internetu: www.jat.com

Znači od 17. januara cene će da padnu? BG - Istanbul u martu mesecu, povratna 20000! To nije 120 evra kako tamo piše. Pogledaću ponovo 17. januara...

Naravno.

Jat je poznat po tim forama.

Sve sto vredi pokupe prijatelji i rodbina zaposlenih u JATu.

Jesam li ovo dobro protumacio da je iz Podgorice od min. 189e ka nekom gradu u Evropi? Pa i nije im neka akcija.  :roll:

BG - Istanbul povratna

piše da je oko 120 evra, meni kako god okrenem izbaci 13,811 din što mu dođe oko 130 evra. Nije ni to loše s obzirom da su koštale 190... upite sam pravio za sredinu februara i kraj marta

Ja gledam Ljubljana-Beograd povratna i uvek ispadne vise od 22 hiljade dinara. Pa gde je tu promocija? nono

BG - Istanbul povratna

piše da je oko 120 evra, meni kako god okrenem izbaci 13,811 din što mu dođe oko 130 evra. Nije ni to loše s obzirom da su koštale 190... upite sam pravio za sredinu februara i kraj marta

Putnici                  Letovi takse         druga plaćanja

1 odrasli  (4,055 + 8,689 + 1,067) = 13,811 RSD (130 EUR)

Ovo 'druga placanja' se odnosi na placanje karticom, tako da u principu nista nisu slagali u ovom slucaju.Oni su rekli 119e uracunate sve aerodromske takse.

I gomila karata je po ovoj ceni, a ne samo jedna karta, a ostalo 190...

Pa to, ja sam rekao da sam upite pravio za februar i kraj marta... Malopre sam gledao i Dizeldorf Beograd povratna izadje oko 110

Samo neka odlete (i slete gde treba) i isto tako se vrate. Samim tim, akcija je uspela. Drugo i ne ocekujem od njih.

Samo neka odlete (i slete gde treba) i isto tako se vrate. Samim tim, akcija je uspela. Drugo i ne ocekujem od njih.

Aj sad stvarno ni ja ih ne obozavam al ova akcija je za pohvalu. Valjda ce se na dalje malo promeniti politika. Berlin 109eu full povatna - ajde sta je tu lose? Istanbul 119eu - da nisam vec isplanirao put u februaru ne bih razmisljao i kupio bih kartu za neku od ove dve destinacije.

Da, istina, bilo je povoljnih karata, tu nema sta!

Nego, da li je neko uopste pazario karte?

evo ja sam ipak uspeo da se iskombinujem i da promenim plan tako da sam kupio karte za Istanbul :) sto pitas Dragance?

Pitam, onako, jer svi nesto merkaju, kritikuju, a realno, posle duze vremena, ovo je bila prava promocija kad je u pitanju JAT. Bez onog foliranja, karte 10 evra, bez taksi, a takse 200 evra!

Ja bih bez razmisljanja kupio karte, recimo bas za Istanbul, ali, nije mi odgovarao period promocije, jer planiram nesto kasnije da dodjem u Srbiju.

Verujem i drago mi je ako ste dobro prosli...

Medjutim, toliko toga je u mom zivotu islo naopako a tice se JAT-a da sam i dalje "hejter"

2007. oktobar...JAT-ov carter za Hurgadu. Trebalo je da krenemo u 16.40. Kako su to iskombinovali ne znam jer je 737 koji je bio planiran trebalo da stigne oko 5 iz Londona. Elem, poleteli smo u 00.15.

2009. januar Bgd-Moskva. Vise se ne secam...da li u 11.50 ili 12.50 trebalo da poletimo. Naravno..niko nista ne javlja a tek u avionu smo saznali da je planirani avion bio u kvaru i da smo cekali da taj kojim smo odleteli dodje od negde. Nisu ga ni ocistili. Kasnili smo u startu 5 sati.

15.12.2010. Beograd-London. Planirano u 10.25. Odleteli u 13.55. Razlog, ko zna.

p.s. za cene svaka cast...sve sto je povoljno zasluzuje pohvale.

Ne znam gde može da se pronađe podatak koliko su oni inače putnika prevozili, ali mislim da je ovo tipičan deo marketinga u kojem žele da požure još veći broj ljudi da kupi karte.

Godišnje prevezu oko 1,1-1,3 miliona putnika, što je oko 20 i neku hiljadu nedeljno...

Godišnje prevezu oko 1,1-1,3 miliona putnika, što je oko 20 i neku hiljadu nedeljno...

Ili 3 hiljade dnevno....ili u njihovom slucaju 125 mesta x 25 aviona 100% punih. Pogledajte red voznje....mislim da je to naucna fantastika. Da ne pricam da je skoro pola letova sa ATR-om koji ima 65 mesta.

Realno je 12.000 nedeljno tj 50 mesecno ili oko 600 000 godisnje.

Ali....ako im je lakse da se frljaju sa brojkama...ok.

Današnja situacija (devojka mi ispričala):

- Dobar dan, želela bih povratnu kartu za Istanbul u februaru.

- Da, to vam je toliko i toliko...

- Zar nemate karte po promotivnim cenama?

- Pa ne, skoro sve je rasprodato.

- Molim? Ja sam danas zvala i rečeno mi je da ima karata po promotivnim cenama koliko hoću.

- Jao, pa da, evo sada vidim, ima tog i tog datuma...

- Ne zanima me, meni je rečeno da ima karata i za datume koje ja želim.

- Pa evo, izgleda da ima nešto, ali je 150 (umesto 130 koliko je na internetu).

Možda grešim, ali ovo izgleda funkcioniše po principu ko se upeca, upec'o se.

I pre možda mesec dana kada je moj ujak leteo jatom za Nemačku, bila je sledeća priča:

- Prekoračili ste dozvoljenu kilažu za 7 kila.

- Auuu, pa ova moja sekana je kriva... svašta napakovala... Koliko treba da se doplati?

- 100 evra.

- Molim? A ako prepakujem tih sedam kila u ručni?

- Onda je 50 evra doplata.

- Znate šta, ja zaista nemam te pare...

- Pa koliko imate...

I moja mama na kraju izdvoji 2000 dinara i dade ovoj na šalteru... Dok sam ja stigao, već je bilo kasno...

- Pa evo, izgleda da ima nešto, ali je 150 (umesto 130 koliko je na internetu).

Bez da branim mrski mi JAT, u poslovnicama je cena karte uvek viša od one na internetu, za tu neku proviziju od 15-20 eur. Bar je moje iskustvo takvo sa CSA, Lufthansom i JATom. 

Da, potvrdjujem, u poslovnicama JATa je cena karata visa od onih na sajtu i tu nema nikakvih fora i fazona. To im je vid promocije kupovine karata online.

A za prekoracenje kilaze, sta reci. Korupcija cveta svuda!