Jump to content

Featured Replies

Ajd malo da podelim svoja iskustava sa Beogradskog aerodroma....

Pre nekog vremena sam imao cast da cekam 5 sati jatov avion na surcinu, stigli smo na vreme seli u kafic gde su nas odrali najstrasnije, ali to sam i planirao  :death:..., medjutim kada je pocelo cekanje, odlucili smo se na kafu iz automata koja je neuporedivo jeftinija od kafica, bili smo tako ponosnii na sebe sto im kao nismo dali vise da nas deru,  nono,,, sve dok nakon 4,5 sata nismo otkrili jos jedan aparat za kafu i grickalice sakriven prema wc, na samom kraju aerodroma prema upravi aerodroma , levo od onog niza saltera za cekiranje karata i predaju prtljaga , gde su cene svega unutra bile duplo nize nego u ostalim ... :x....

dakle ,skroz  levo od saltera za cekiranja, da ne prodjete kako nemorate, kad smo mi vec tako prosli!!! :)

Ajde da i ja podelim iskustva sa aerodroma Stockholm Skavsta... sladak mali aerodrom, pristojan restoran u kome mozete rucati ili se osveziti kad cekirate torbu i cekate let... jedino ne mojte se previse opustiti da ne bi prosli kao i ja pa da se tresete dal cete stici na let jer je kasnije na salteru za proveru bording karata i pasosa uzaaaasna guzva bila... O tome sam vec pisala u temi wizz air pa da se ne ponavljam... sve u svemu, pristojan aerodrom...

Fiumicino za spavanje? Jedan BIG: NO-NO!

Inace je aerodrom vise nego gadan...povrh toga se Terminal sa kog se leti zatvara u ponoc, pa onda gazate na susedni koji je otvoren (i velicine je cumeza)..a tamo  :shockkk: jbt..nas aerodrom je izgledao modernije i urednije pre navodnog 'sredjivanja'..kolicina stolica spram ekvivalenta ljudi je zapanjujuca..a izbor ljudi je strahotresan.. mislim da smo se jedva suzdrzali da ne povratimo (bukvalno) od smrada dok smo pokusavali da nadjemo bar 2 slobodne stolice.. gomila izutih likova (sumnjivog porekla i uslova zivljenja ocigledno), koja se valja gde stigne..gomila po podovima na kartonima..mislim da gomila beskucnika dzonja na istom takodje..znaci apsolutno jezivo, gadnije nesto ne videh do sada. Da ne pricam da nema ama bas nista sem neke bedne radnjice sa pultom za kafu (naravno deru ubijaju)..

Ubedljivo najbolji aerodrom na kom provedoh deo noci je Barselona, al to je neka druga prica..aerodrom je vrh sam po sebi.

^

T2 који је и најмањи ваљда затварају, Т1 и Т3 поједини улази остају отворени и после поноћи.

Ако се већ мора остати до ујутру тамо, након слетања, пролаза контроле (и узимања пртљага) налазите се у Т3 приземљу, од 10ак врата више од пола је затворено већ после 22. Ако нећете на ваздух (пуш-паузу) попети се на други спрат покретним степеницама, скренути лево ићи 20ак метара (ту је пар ресторана који раде до 22 и кафе-аутомат) па опет лево једно 50ак метара, онда десно 15ак метара и опет десно пар метара, мало завучено :P има пар гарнитура металних седишта која су у основи ништа посебно ал можете (ако сте релативно не претерано широки) лепо да се развучете на 3 седишта те + је и то што су седишта веома близу улаза у одаје полицајаца тако да се осећате безбедно. Спавања на картону нисам видео, било је пар ликова са врећама.

Мана је што има бре много комараца  ::crazy:, и ајд да су нормални комарци него чини ми се да су неки мутанти -> stealth серије, мали су, не чујеш га уопште иако ти се врти око главе, за разлику од ових наших којим се барем зујањем најаве да крећу у напад па ти мало држе пажњу и тераш их, а и што се тиче уједа и гризу више него наши  :D (леле почео сам да хвалим домаће комарце  :hihi: )

Што се тиче нета, има сигнала за пар спотова цена је 1е за 15мин плаћање картицом а ту су и деск компови који раде ујутру од 7- цена немам појма.

и додатни допринос теми

аеродроми:

Малме - мали и мало места за спавање   -> само чекао авион

Франкфурт - написано у првој поруци,  -> чекао авион тамо додатних 6 сати (Јат би)

Бергамо - такође написано (АлИталиа)  -> само чекао авион

Истанбул - такође написано ->  чекао конекцију

Анкара -  веома простран и чист аеродром, седишта превучена неким скајом, веома удобна и пространа, бесплатни спотови за нет али се више од пола страница уопште не учитава те и аутомат са топлом водом и кесицама за чај  -> требало увече у 11, лет би у 03

Јфк - 8 терминала, огромно, можете да се завучете на 100 места, има и нет сигнала за џабака, мноштво аутомата за пиће -> требало у 5 поподне би у поноћ

Денвер (DIA) - East gate као и  Б сектор мноштво веееееликих седишта, мноштво аутомата за пиће -> не спавах, конеција

Сијетл (SeaTac) - изгледа ми као Фиумичино, ништа посебно и опет мноштво веееликих седишта, мноштво аутомата за пиће -> само слетео тамо

Енкориџ илити Anchorage (ANC) -  зграда аеродрома са препарираним медведима и мусевима :hihi:, веееелика седишта,  слетео крајем маја у 2 ноћу а оно види се ко по дану  :D тако и да хоћете не иде спавање јер није то то.

hvala vam puno! meni se i inace ne svidja Fiumicino i rada sam platiti koji evric za prespavati negde u blizini, ali drugarice sa kojima idem nece ni da cuju, u stilu platismo karte beograd rim, rim lisabon 90 evra i sad treba toliko da platimo ukupno za prenociste....ovo je prvi put da putujem sa nekim i kao sto vidim bice tesko :) na kraju cu ja iskesirati prenociste pa sta bude (nosim samo rucni prtljag u koji ne mogu da smestim omiljenu mi lozovacu, inace bi mi bilo svejedno da li spavam u hotelu ili sedim na kartonu :)))

terminal na koji nas je covek-obezbedjenje 'prosledio' je upravo ovakav kakav opisah za bivanje i spavanje..drugo nista nije postojalo..btw..ovo se dogadja upravo u vreme kada devojka koja je pitala i leti..negde na zimu..znaci nista od komaraca bar..al zato svasta od smrada..metalnih sedista za leci ni u najavi u odredjeno vreme..ne mogu da tvrdim.. mozda ih u 22h i ima..al ne bih bas da bivam na onom raspadu od terminala pre nego sto je obavezno..iskreno se nadam da postoji jos nesto sem onoga na cemu PRESEDESMO do 6h al plasim se...

ma nista..prezivecete 6 sati..presedecete ako nista..malo je zeznuto za sutradan gde god da stignete, al odspavajte u avionu jutarnjem.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...

‚Ajd da pitam i ovde.

Da li neko zna (ili hoće uskoro da pogleda), cene pića u fee shopu na "Nikola Tesla" aerodromu.

Morao bih da se snabdem, da ne bi posle bilo da su problemi nastali zbog neredovne upotrebe alkohola. pijjj

• Author

ja koliko se secam od pre nije bilo ni malo povoljno. npr one rakijice "unucici" su u to vreme u marketima bile max 80 dinara, a na aerodromu 180. ovo je bilo mozda pre oko godinu dana.

Hvala. Meni odgovaraju od, bar, litre. :)

rakije su preskupe toga se secam.....mislim da ispod 1200din nije bilo nista i to je cena za pola litra can nije ni 0.7

pa dobro bre Pedjalon, covece, sto ne kazes, da ti posaljemo iz Valjeva, dobra je sljivka odavde :)

Rakija je od 2000 pa navise, pre sedam dana bio na aerodromu u free shopu! Bila je besplatna degustacija dve kompanije koje prave razlicite vrste rakija pa sam se malo raspitao i naravno malo  :pivoooo: Inace, druagiricu nisam mogao da ubedim da ne nosi ajvar u rucni prtljag jer ce nam oduzeti ali me nije poslusala i ispostavilo se da sam bio u pravu. Na kraju smo kupili ajvar u free shopu za 610 dinara pa ako nekoga zanima cena ajvara evo informacije.

Pedjalon, ja i preferiram lozu, zato i imam šljive da ti pošaljem, a loze nemam :))))

Wi-fi u 2011. i to na aerodromu ? Besplatnih 15 min ? Instalirao MTS ? Odusevljen sam do imbecilnosti  :bang::potty::bag::death:

Tamo je neki WiFi i ranije postojao, ali nisam siguran da li sam ga ikada koristio. Mislim da je baš MTS bio. Pa dobro, bolje išta nego ništa ;D

Pedjalon, ako ti rakije treba samo za Budimpestu, to bar mozes kopnenim putem da obezbedis, na hektolitre :D

Ako ti treba za neki put, stavi u plasticnu flasu i u redovan prtljag i napred! Samo nemoj preterivati sa kolicinom ;)

Ako imas samo rucni prtljag, onda alternativa, raspitaj se sta od zestine nudi kraj u koji nameravas da putujes :)

U Budimpešti, hvala Bogu, retko zafali. (Mada, svaka donacija je dobro došla :)).

Idem na duži put u južne krajeve ali samo sa ručnim prtljagom, i sad zamisli dve litre "dobre" u prtljagu a izgubi se prtljag!Da mi presedne ceo put? Ne bih rizikovao.

Tamo gde putujem ima dobrog piva, a "domaća" treba za dezinfekciju i za dušu.

0.k. sledeće pitanje: pošto alkohol u Dubaiu u freeshopu? Bio, ali zaboravio. Za Indijske aerodrome vas neću ni pitati.

E, sad da širim temu. Zašto samo ručni prtljag tj 7kg? Koliko potrošnih odevnih stvari možete kupiti za naknadu za prtljag? Em ne nosite, em ne ne rizikujete da zagube, em ste prvi na vratima...