Jump to content

Featured Replies

Eh, potpuno razumem autora ovog teksta. Ista priča kao i sa odbijanjem da se koriste slova ščćžđ, i tako dalje. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za takvo pisanje :( Ta spremnost da se tvrdoglavo ukopaš i divljački dokazuješ da je nepismenost tvoje pravo izgleda nije ograničena samo na naš deo sveta...

"What galls me about two-spacers isn't just their numbers. It's their certainty that they're right."

Eto, videli smo ovde na forumu više primera ljudi koji brane svoje pravo da jedna slova zamenjuju drugima (s umesto š, itd) i uopšte ni ne razmatraju mogućnost da prihvate da je u bilo kom tekstu neprihvatljivo zameniti jedno slovo drugim.

Sve u svemu, odličan tekst :) Kod nas ljudi ne stavljaju dva razmaka iza tačke, nego radije ne stave nijedan. A onda taj razmak prebace pre tačke... Čitaš i krstiš se.

Primetio sam u jednom fajlu mog profesora da je radio slične stvari, ali ne svuda. Čovek koji se školovao u Britaniji. Međutim, takođe sam primetio da nakon što stavim razmak posle tačke, u nekim fontovima, posle nekih slova, to izgleda kao da ga nisam stavio. Verujem da vam je poznat taj problem sa slovima, ne mogu sada da se setim koja su u pitanju, ali šta god stavili posle njih izgledaju nekako zbijeno.

Da budem iskren, da nisam imao Poslovnu korespondenciju u srednjoj školi, ko zna na šta bi mi ličilo pisanje danas.

ljudi previse obracate paznju na glupe sitnice, a koliko vidim i nervirate. To ne valja, steti zdravlju i lepoti.

Далеко од тога да су глупе ситнице. Сваком се деси да омаши, али...

Два размака изгледају пре свега одвратно. Пошто радим у новинама, па самим тим и лекторишемо сви текстове редакцијски, понекад полудим од вишка размака. Још је горе када добијем неки текст који треба да поставим на веб. Срећом срч/риплејс размак размак > размак ради добро у Notepad++.

С друге стране, непрофесионално је имати текст где се тачно види где нисте успели да сложите реченицу из цуга. Тачно се види мисао нечија где се прекинула. У НИН-у имају највећи проблем са тиме. До сада нисам нашао ни један текст где дупли спејс не постоји. То је још горе када је укључено поравнање по обе маргине.

Можда је најгоре када видим да после последње реченице на крају пасуса постоји један или више размака. На крају текста поготову. Последњи пасус, онда 10х ентер, па спејсови... чему то? ;D

Kod nas ljudi ne stavljaju dva razmaka iza tačke, nego radije ne stave nijedan. A onda taj razmak prebace pre tačke...

Vala baš!  lol::

ljudi previse obracate paznju na glupe sitnice, a koliko vidim i nervirate. To ne valja, steti zdravlju i lepoti.

Zaista, kome treba pismenost u 21. veku, prevaziđen koncept :death:

nisam rekao da ne treba, vec da se mnogo nervirate i cimate oko sitnica.