Jump to content

Featured Replies

Posted

agdam-thumb.jpgCeo moj put kroz Kavkaz vodila me je jedna želja: da upoznam Nagorno-Karabah. Kada bi me neko pitao zašto, ne bih znao odgovor. Do pre par godina nisam znao ni gde se to mesto nalazi, ni šta je to uopšte...

Autor: Strahinja Grublješić (praguc)

Pročitajte ceo tekst

Koncizan i zanimljiv tekst. Zasto je zabranjeno posetiti ocigledno je. Izvestaji kao ovaj stete njihovom zahtevu za nezavisnost. Bilo bi lepo da ima vise slika.

Hvala. ;) Ako budem stavljao neke fotke iz Karabaha na picasu, objaviću link. Imam dosta fotografija iz NKR, nego je tema bila Agdam, pa sam odatle izabrao par fotki.

"Suverenost NKR nije priznala nijedna država ili međunarodna organizacija na svetu." ni Jermenija ?

"Suverenost NKR nije priznala nijedna država ili međunarodna organizacija na svetu."  ni Jermenija ?

Možda Jermenija smatra da je Nagorno-Karabah deo Jermenije? Vidim da je stanovništvo 95% jermensko...

Praguc, svaka čast za tekst. Uvek volim da pročitam nešto iz belosvetskih zabiti u koje niko normalan ne ide :) Nadam se da će ti i irački Kurdistan poći za rukom, verujem da je u svakom pogledu fantastično. Pošto mi se čini da si se dosta skitao po NKR, možda bi mogao da sastaviš još neki ovakav tekstić odatle? Recimo, baš me interesuje kakav je Stepanakert, i šta ljudi tamo misle o svojoj "državi". A sigurno imaš još priča odatle.

Heheh ja se iskreno nadam da će mi uspeti, mada kakve sam sreće sa dobijanjem Iranske vize videćemo... jer me još uvek u ambasadi cimaju sa "Zovite sledeće nedelje" i tako od 22og decembra. A za putopise iz NKR, važi, kada budem imao vremena napisaću pošto mi sad počinje ispitni rok :)

• 2 weeks later...

Napušteni gradovi uvek imaju dozu sablasnosti i uvek su mi bili fascinantni. Srećom dobro si se snašao sa vojnicima, pa mi sad imamo lep tekst  :)

Sva sreća da su bili klinci, da su možda malo stariji možda bih morao više da platim :P

• 3 weeks later...

Svaka čast majstore. Kao što neko prethodno reče daj još nešto iz NKR..BRAVO

• 4 weeks later...

Bravo za destinaciju.Igrom slucaja(ziveo sam u Bakuu)sam upoznat sa slucajem Nagornog Karabaha i bas mi je bila zelja da vidim Agdam,Susu i ostale ,,mrtve"gradove iz N.K.ali posto sam imao Azerske vize u pasosu savetovano mi je da ne idem u Jermeniju jer bi mogao imati problema.Samo da napomenem,takvu mrznju koju imaju Azeri i Jermeni jos nisam nigde ni video ni cuo.Nadam se da cu kad promenim pasos obici i ja ta mesta.Pozdrav

Ja bih autora zamolio da se uzdrzi od komentara vezanih za Kosovo koje je ovde izneo. (uvek moraš da udaraš na najniže ljudske porive, iako mene za Kosovo iskreno... )

Misli ti i pricaj sta hoces u privatnom zivotu. Ovo ovde je ipak neki javni prostor. U kome ima i onih koji su silom proterani sa kosova. Nije lepo da se pred njima ovako izrazavas o njihovim problemima. Nisi sam na internetu, vodi racuna drugi put.

Prihvatam kritike, ali isto tako prihvati ti da kako si ti rekao ovo je javni prostor i ja imam pravo da iznesem svoje mišljenje, iako se ono možda kosi sa tvojim, uostalom poenta putopisa nije Kosovo, ali se očito velika fama oko tog dela rečenice napravila....

A koga god sam uvredio ovim, javno se izvinjavam, nije mi to bila namera, ali to je ono što sam napisao i stojim iza toga.

• 5 months later...

Sad mi je jasno (mislio sam da je za Taš samo presudan keš) otkud mi veliki prijatelji sa Azerbejdžancima... Imaju i oni svoje Kosovo znači...

Hvala za tekst.

• 6 months later...

Jel me to neko pljuvao a ja ne primetih :)? Gademit :P Jao ajd molim vas obrišite onu moju rečenicu gde spominjem Kosovo, jer vidim da Srbi ko Srbi vataju se za reč, više nego za ceo tekst.. mentalitet - cepidlački :)

• 3 years later...