Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi novi korisnik ovde :P

Zanima me kako da za sto manje pare stignem do Ruse u Bugarskoj. Gledao sam na netu ali vozova donde nema ili na stranicama nije prikazano. Bilo kako bilo nisam iz Beograda da skoknem do autobuske ili zeleznicke pa da proverim vec se oslanjam na moc interneta koji mi bas i nije pomogao. Da li imate neke predloge?

Hvala unapred

Na vrhu stranice dugme Search. Koristi zajedno ključne reči: voz, Sofija, kondukteri. Tu ćeš već naći kako ćeš do Sofije  ;)

Iz Sofije je lako do tog grada. Železnička i autobuska stanica u Sofiji su jedna pored druge.

Šljafko  ;D

meni se čini da ti je mnogo bliže da ideš preko Rumunije nego preko Sofije, jer je Ruse na Dunavu kod jedinog trenutno mosta između Bugarske i Rumunije, i nema ni 100 km do Bukurešta, a do Sofije ima oko 300. Preko puta Dunava je rumunski grad Đurđu.

Kako sam uspeo da nađem, ima varijanta da ideš vozom Beograd - Bukurešt, ali ne skroz do Bukurešta nego do Videle-a (oko sat vremena pre Bukurešta), odakle idu vozovi za Đurđu. A od Đurđu-a do Ruse-a ćes već snaći nekako ima par km, možeš i peške  :D

Povratna karta do Beograd - Bukurešt - Beograd je 48 EUR (do Videle-a možda malo manje), a Videle - Đurđu je 10 RON (2 EUR). Voz iz BG polazi u 15:50, u Videle stiže u 05:18, a iz Videle za Đurđu imaš u 05:23 sa dolaskom u Đurđu u 07:10 ili ako voz iz BG kasni ima iz Videle u 09:37 sa dolaskom u 11:15 u Đurđu.

• 3 weeks later...

a kad dolazis? ja sam trenutno u sofiji i mogu da pocastim pivce ili dva :)

inace ako imas ISIC karticu moze da koristis 50% popust kod zeleznicke.

A moze do Ruse da se ide i autostopom. Kod nas se lako putuje i do Ruse saobracaj je dobar.

P.S.

http://www.bdz.bg/

Evo tu je raspored i cene prevoza ;)