Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam da li je neko od vas dobio poziv za ovaj događaj ali evo o čemu se radi: ПСД "Стражилово" Вас позива на традиционални 13. по реду Ultrafresh™, екстремну ноћну шетњу. Основна идеја Ultrafresh™-а јесте шетња мимо познатих стаза и путева, преко што тежих и захтевнијих предела, као што су усеци, стрмине, потоци, блато, увале, шибље, тешко проходни терени и то у зимским условима (по сенгу, леду, ветру, мећави, магли).

Ultrafresh™ представља захтевну акцију која изискује добру кондицију (физичку и менталну)..., добру опрему (обућа, камашне, лампе, течност, резервна сува гардероба), сјајно расположење и жеља за добрим проводом у природи.

Учествовање је на сопствену одговорност, а у случају лошег времена акција добија на смислу.

Inače, održaće se 29. na 30. januar. Šta mislite o ovome? Ima li neko da bi išao? :)  :mah:

ja volim da se njakam po autoputevima, putujem u neizvesnosti, nasumicno upoznajem ljude... :stop::kamp:

Ali uvek volim da su mi gace suve i da znam da nema neke velike sanse da polomim nogu. Volim planinu, ali ne vidim radost da po mrklom mraku gacam kroz siblje dok sa neba pici kisa. Tu stvarno ne vidim ni malo zezanja, cak mi deluje pomalo opasno i zbog toga treba biti dosta obazriv, a kada sam jako obazriv onda se i unervozim. Izem ti to zezanje.

Meni deluje zanimljivo, a da je opasno, pa deluje opasno, al zato je izmeđuostalog i zanimljivo :)  Išao bih, s tim što ću 29. biti na Bukulji, na trekingu, tako da možda idući put :)

Ja sam se sad vratio iz Nisa po takvoj magli kakvu u zivotu nisam video (a svasta sam video), doslovno se vozilo 30km/h na autoputu jer se nisu videli znaci pored puta koliko je bila gusta magla. Ako sam to preziveo prezivecu i ovu avanturu. Znaci prijavljujem se :D

Gde moze da se nadje vise informacija? Ne mogu da nadjem njohov web sajt.

Meni šetnja zvuči zanimljivo, ali mi baš nije zgodno što traje celu noć. Dođem kući premoren, spavam ceo dan i probudim se u 10 uveče...

Ma, je l' moguce da je to najveci problem :) Je l' to posledica iskustva sa pecinom ili sta ;)

uh zvuci zanimljivo.... samo sto sam slab sa odecom obucom za tako nesto,sutra cu bar da se informisem

clap +2 ja i drugar dolazimo ce u gumenjacima da se werem po strmopicini, ide jos neko odawde :)

chivit zeno bozija  ;D ti moras da opominjes bre bre bitno da se razumemo... ne trazite da pocnem stavljam velika slova..  zvizhd

• Author

Auuu zmajU, bili smo i slobo665, Igor i ja!

Kako te ne prepoznasmo?!  :)

auuuuuu zmajevi bio sam a sad odoh za bec da se becim :D vise detalja za koji dan

Nadam se samo da ti nisi bio onaj nindza sa fantomkom  ;D

i...kakva je bila ta setnja?...Vidim da je bilo na stotine ljudi cim se niste ni prepoznali...

• Author

Nije bilo baš sto, bilo je negde 20 - 30 nas koji smo išli u šetnju, nekolicina je ostala u domu.

Šetnja je bila super, preporučujem svima da idu sledeće godine.

Išlo se van staza, kroz šumu po dubokom snegu, sa stalnim smenjivanjem jake uzbrdice i nizbrdice i po potoku. Za mene je tempo bio jak ali izdržljiv, a verujem da je muškima bilo lakše.

Nadam se da će se Asterix javiti da nam otkrije svoj identitet. :D

Samo malo da dodam, 20-30 ucesnika je zavrsilo "setnju" (ako se tako moze nazvati, vise je bilo veranje po padinama i spustanje na istim a bogami i skakutanje po potoku :roll:). Ultrafresh maraton je zapocelo 56 ucesnika (bar tako je rekao jedan od organizatora) medjutim medju njima je bilo i dosta "veselih" (preko 1.5 promil alkohola u krvi  pijjj ).

Veseli su prvi otpadali, vec na drugom usponu a ko je preziveo drugi uspon nije spust  lol:: Bilo je tu i ucesnika koji su u punom trku nizbrdo izjavljivali ljubav prema drvecu i bilo je nereseno, nit je glava pukla nit se drvo slomilo  ::crazy:

Imali smo i nindzu  :bag: njega su na pola maratona odneli valjda u hitnu (zelim mu brz oporavak i da se mane extremnih maratona). Bilo je tu i interesantnih ucesnika koji su krenuli u patikama u sneg dubok oko 20cm a ponegde i vise a medju njima se isticao jedan decko koji je uvek znao gde je najdublja voda u potoku  :roll: sreca pa nije bilo hladno, samo -11C!!!

U trenucima kada nagib nije bio veliki oko 2h ujutro ukazali smo Lazaru cast i probudili ga da mu prenesemo pozitivnu atmosferu sa maratona  ;D

Sve u svemu ja sam zadovoljan i icicu opet ako budem imao vremena a preporucio bih ga i drugima

U trenucima kada nagib nije bio veliki oko 2h ujutro ukazali smo Lazaru cast i probudili ga da mu prenesemo pozitivnu atmosferu sa maratona  ;D

Šta, nije vam bilo dovoljno ekstremnih sportova za veče lol::

Kako si opisao šta ste radili, čudi me da ste svi na broju :o

hahah ja nisam bio taj nindza 5x sam ga dizao(al je presao stazu) i onog veseljaka koji je nosio ultrafresh majicu  ;D a bio je i jedan koji je imao ekstremnu zelju da se cukne sa svakim drvetom. :D.... Nego kad vec kod toga ja se nadam da ti nisi onaj sto susio carape na kaminu posle maratona  ::crazy: ... bre bre a ja onaj sto pokusao pola gajbe daa potera u ruci pa se skotrljala flajka sa sanka  :pivoooo: cugalo se malo radza pivkana konjak  a mozda sam i taj sto sibao po potoku jer su dzizmulje bile do kolena tigrova produkcija ;D  ....  zvizhd sedeo sam za prvim stolom do vrata. chiv nije dobro opisao jer na nekim usponima nije moglo ni cetvoronoske da se ide nego samo veranje uz drvece  :P a spust niz strmopicinu je bio super spustao se kao na skijama u poskocima samo sto otkidaju noge tezak ... .... auuuuu do sutra da pisem mada ja imao ekstrema i pre posle  ::crazy: zaglavim kombiku pre toga dok sunjao po onim cukama pre dolaska do rampe omasim put  :P posle kad krenuo nazad pola sata sam se cimao da odledim brave i ludak krenem preko fruske gore nazad na iriski 25 km kroz cuke,sreca bili neki likovi i ortak i poskakali i stali pozadi.... sve u svemu ok je,postapao sam se i morao da se dovikujem da ne izgubim ortaka. E sad ja isao i da razbijem predrasude  :gossip: prvo ne trebaju neke pare za planinarenje tj setnje po cukama osim gumenjaka il obicna vojna cizma. Nije poterbna ni kondicija jer 9 god ne treniram a presao vise manje lagano. Otisao sam bolela me kolena i bolestan... prema tome neko ako nesto hoce da uradi nadje nacin a neko kad nece nadje opravdanje  :spot: bitna je volja. A kad vec sloba pomenu zimu ja cvokocem od avgusta kad vidim led u casi vec se smrzavam  :bang: znam sta ceka zimi pola dana vezbam da cvokocem a pola dana treniram drhtanje  :death: al ovde nije imalo kad da bude hladno mogao sam i bos da idem pa ni rukavice nisu bile potrebne  ;) e sad savet za buduce ultrafresovce do planinarskog doma mozes obuci sta hoces gore se presvuce i kad se vrati ceka suvo odelo, gumenjaci obicne i vunene corape  :P ne nosite ranac u setnju osim torbice za vodu rakijicu il neku cokoladicu kome treba,pantalone nebitne imaju termo kod kineza mene sluzile ok al nisu izdrzale frusku prsle totalno  kiklop a da se ne cimate oko kamasni ja imao stitnike oko kolena koje navukao na cizme svega 100din placene nema kud sneg da upadne lampa od kineza idealna  pogotovo ona na lastis na glavi i poterati dobro raspolozenje   :fool: p.s. zaebi za gramatiku a istrosio sam i tacke i zareze