Jump to content

Featured Replies

Planiram Siciliju na leto, pa me zanima da li je neko ko je bio iznajmljivao auto, koje su cene i koje je mesto idealno za bazu za obilaske okolnih gradić

Pre dve godine je bila najpovoljnija "Nolomania", i ako se odlucis na rent-a-car, iskljucivo to zavrsi pred put, jer su i tu drasticne razlike u ceni. Imaj na umu da je Sicilija veliko ostrvo, mada je sve lepo povezano http://mappery.com/map-of/Sicily-Road-Map    Putevi odlicni i brzo se stize od tacke A do tacke B. I zeleznicki i drumski saobracaj je za svaku pohvalu!

Po meni prva idealna baza je u blizini Palerma, a druga moze da ti bude istok ili jug ostrva, mada ako planiras da koristis auto, nema potrebe za drugom bazom.

Malo se pisalo i na ovoj temi o Siciliji, pa baci pogled.

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2463.msg53035#msg53035

Safe journey! :)

Iscitah celu temu pa evo imam i ja pitanja :)

e sad moja kombinacija je sledeca: wizz BGD-RIM-BGD a onda easyjet RIM-PALERMO-RIM.

gde je najbolje odsesti,u kom delu ostrva? posto svakako planiramo rent-a-car...

Pa evo da apsolviram ono što sam i ja pitao: ako hoćeš severno zapadni deo da obiđeš, onda Palermo, ako hoćeš istočni, onda Mesina ili npr Taormino ili još bolje Katanija, ako hoćeš južni, onda Agrigento. Ali ko što napisa Kostan, saobraćaj lepo funkcioniše tako da možda nema potrebe za rent a car-om.

Koliko vas je izašla ta kombinacija letova po osobi? Pretpostavljam da ste i prtljag dodatni uplatili?

Definitivno Katanija kao baza za istočni deo ostrva. Dok je Mesina lučki i pre svega tranzitni grad koji je bio sravnjen sa zemljom početkom XX veka tako da nije mnogo toga starog ostalo a Taormina mondenski gradić na vrhu brda gde teško da ćeš naći povoljan smeštaj Katanija je veliki grad, po meni još i lepši od Palerma. Mislim da Wizzair ima direktne letove iz Budimpešte do tamo (aerodrom Fontanarosa). Odande možeš da praviš dnevne izlete do Agriđenta, Sirakuze, Kaltađironea, Raguze, Notoa, Taormine, Etne, osnosno po čitavoj istočnoj obali i središnjem delu Sicilije.

Uvek su u sezoni jake cene, koja god da je destinacija u pitanju, nepisano pravilo lowcosta, znas vec i sam.

Elem, moje iskustvo sa Sicilije. Leteo sam iz Pize za Trapani i platio 1 cent, Ryanair :) Secam se da je tad iz Pize bas bilo jeftinih letova na sve strane. Mozda nije losa kombinacija, ko nije vec posetio te krajeve, recimo, Temisvar-Forli, pa odatle vozom do Bolonje, Firence i Pize, videti malo od svih gradova, pa leteti za Trapani. Obici malo te krajeve Sicilije, pa se zaputiti ka Palermu i posle dalje ka Mesini i Kataniji ili gde vec, pa negde odande se vracati. Ili za Budimpestu, ili neka kombinacija preko Rima, pa do BGa, ili Milan, pa Temisvar, ili Trevizo, pa Temisvar... Ima milion opcija, pa, eto, razmisljajte i malo sire :)

Hvala na odgovorima :)

Jao Dragance taj tvoj predlog super zvuci ali ja nemam bas toliko vremena..a glupo bi bilo ne zadrzati se u tim mestima bar dan.Problem je sto mogu da koristim samo 7 dana godisnjeg odmora. Zato sam gledala sto manje da provedem u putu.

Koliko vas je izašla ta kombinacija letova po osobi? Pretpostavljam da ste i prtljag dodatni uplatili?

sto se samih karata tice wizz je 70e (sezona avgust mesec, standardno da deru) a easyjet 42e,ali nisam jos kupila jer cekam onaj dan kad daju popust dodatni.. Znaci da ne uzimam rent-a-car.. u tom slucaju cu malo pogledati cene karata vozova,autobusa i sl.

a sto se prtljaga tice putujem iskljucivo sa rucnim vec duuugo  :)

narocito sto je sad leto u pitanju i ne treba mi nego par sortseva i majica.

po meni je sedam dana malo za Siciliju. Na taj nacin bi samo protrcali kroz nju i kao americki turisti vratili se sa gomilom fotografija i propustili ono pravo: osetiti duh nekog mesta, jedne regije. Pre sam za to da se poseti recimo zapadna ili istocna Sicilija, i malo zadje u unutrasnjost, a ona druga polovina ostavi za neki drugi put. Ovako cete najvise provesti vremena u putu

Za one sto idu na Siciliju, pogledajte i Wind Jet kao opciju iz Rima do Katanije ili Palerma, moze lepo da se uklopi sa Wizzom BEG-FCO.

• 3 weeks later...

Drugarke i drugari,  :dance:

planiram put u julu do Sicilije iz Bgd-a Wizz-om do Rima i nazad, a tamo easy ili wind jet. Zanima me oko tih određenih dana kada daju popuste, kako i kada to obično bude, ako je neko upoznat. Karta povratna Bgd Rim je 100 evra pa šta mislite...hvaaaaalaaa  :party:

@kompe,

da li predlažeš smeštaj u Palermu ili okolini jer bih boravila u tom delu nekih 5 dana, a onda Katanija..rekao si da je saobraćaj dobro organizovan iz Palerma do tih mesta gde bih mogla malo i da se brčnem i osunčam  :)...kakve su cene zeleznice i autobusa..hvala!

@kompe,

da li predlažeš smeštaj u Palermu ili okolini jer bih boravila u tom delu nekih 5 dana, a onda Katanija..rekao si da je saobraćaj dobro organizovan iz Palerma do tih mesta gde bih mogla malo i da se brčnem i osunčam   :)...kakve su cene zeleznice i autobusa..hvala!

Da Palermo, ja sam bio u centru kod 'teatro massimo'. Preporucujem da nadjes negde u centru, jer onda po Palermu mozes sve peske lagano setkas i uzivas...

Cene prevoza su bile povoljne koliko se secam, vidi na 'trenitalia' (za vozove), oni vozovi sa oznakom 'R' (samo kucaj za sutrasnji datum, jer ne izbacuju vise od 5 dana unapred za 'R' tip vozova). Autobusi su cini mi se isto jeftini, ne secam se cena. Znam samo da ako ides u Korleone, kreni sto ranije, jer poslednji bus Korleone-Palermo je isao nesto tipa 4 popodne.

Sto se brckanja tice, do Cefalua vozom. San Vito lo capo nije bas tako jednostavno iz Palerma, to bolje iz Trapanija busom (ako uopste budes isla u Trapani, ja sam morao zbog aviona).

Srecan put i uzivaj!

Nemam iskustva sa EasyJet-om - kad je najbolje kupiti karte ( kraj jula i pocetak avgusta nazad )?

Koliko moze da padne cena za Rim - Palermo - Rim relaciju?

Da Palermo, ja sam bio u centru kod 'teatro massimo'. Preporucujem da nadjes negde u centru, jer onda po Palermu mozes sve peske lagano setkas i uzivas...

Cene prevoza su bile povoljne koliko se secam, vidi na 'trenitalia' (za vozove), oni vozovi sa oznakom 'R' (samo kucaj za sutrasnji datum, jer ne izbacuju vise od 5 dana unapred za 'R' tip vozova). Autobusi su cini mi se isto jeftini, ne secam se cena. Znam samo da ako ides u Korleone, kreni sto ranije, jer poslednji bus Korleone-Palermo je isao nesto tipa 4 popodne.

Sto se brckanja tice, do Cefalua vozom. San Vito lo capo nije bas tako jednostavno iz Palerma, to bolje iz Trapanija busom (ako uopste budes isla u Trapani, ja sam morao zbog aviona).

Srecan put i uzivaj!

Hvaaaala puno, sve si mi lepo rekao... :party: